♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 22 Mei 2015

Home » , , , , , » Kenangan Sambutan Hari Guru

Kenangan Sambutan Hari Guru



Setahun sambutan ni cuma sekali sahaja, masa zaman sekolah rendah rasanya sambutan ni cukup meriah antara cikgu dan murid. Aku paling suka sambutan hari guru sekolah rendah sebab ... sebab akan ada hari pelepasan tanpa belajar .. dan aktiviti hari tu pastinya aktiviti dengan guru muehehehehe (^____^)v

Sinonim masa tahun² aku belajar dulu hadiahnya yang abah akan belikan rare sangat okeyyyyy sabun mandi, sabun basuh dalam kotak, colgate .. ubat nyamuk pun pernah bagi cikgu .. kemahin balut molek². Bila di ingat² dikenang² gelihati rasanya .. sekarang memanggg takkkkklahhhhh anak murid bagi gitu kan.. paling² pun mug dengan pen. Aku ni kira kategori pasrah le .. ape abah belikan itu je lah aku balut bagi .. abah kata ikhlas bagi .. menghargai guru ... 

Sekarang???? sekarang anak sendiri pulak nak bagi cikgu hadiah, aku bagi kebebasan amir nak pilih, hubbylah yang tukang bagi idea ... camni mir cikgu mesti suka ... membazir kalau bagi yang itu .. hah!!! kemahin 2 beranak tu dah geng dah sekarang ni .. edisi mencari hadiah ni kat giant je pun .... gelihati pulak bila aku tengok kerenah 2 orang tu ... aku masa tu hilang fokus dan mood sebab kepala berdenyut².



Taraaaaaa inilah hadiah buat cikgu² amir, sekolah pagi ada 3, sekolah petang amir bagi 1 je untuk guru kelas dia .... (^____^)v Dalam tu cuma pen dan coklat ... amir kata ustazah suka coklat .. jadi amir nak bagi coklat besarrr amboii kemain lagi yer.... sukatilah mir.



Korang banyak tak kenangan hari guru?? seronokkan kalau di ingat² balik ... kalau ada pertandingan dengan guru rasanya paling besttt macam main bowling kampung guna kelapa dan air botol .. tu belum lagi cikgu² menyanyi .. amboii kemain memasing lepas gian.






Bicara Hati : Rindunya cikgu² sekolah rendah, hari ni aku cuti.. amir sukan .. jadi ibu hantar pergi sekolah .. tengok amir sukan, kot²lah jumpa cikgu sekolah .. ada lagi keeee yang kenal agaknya.








8 ulasan:

Nieyl berkata...

Singgah pagi....
Seronok hari guru...
byk kenangan :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Anak2 kak atie dah xder yg bersekolah ren/menengah nk bg hadiah kat cikg.... TP seronok tgk ankabuah sediakn hadiah utk cikgu2 diaorg..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Anak2 kak atie dah xder yg bersekolah ren/menengah nk bg hadiah kat cikg.... TP seronok tgk ankabuah sediakn hadiah utk cikgu2 diaorg..hehe

Puan Kutu berkata...

amboi amir senanglah ye ada penasihat boleh tolong bg idea hadiah apa nak bg cikgu..aiman tak sibuk pulak nak belikan cikgu hadiah,kt Sekolah pun takda sambutan hari guru.entah apa2 Sekolah.hehe

::EIDA:: berkata...

ida dulu hari guru je bg cikgu cekelat HAHHAHAHHAHHA itu je yg mampuuu ;p

LYAfrina berkata...

kan..trs tringat nostalgia lama.. lya dlu pnh bagi sikat rmbut, pen... haha.. balut pon guna kertas warna je...

thn ni ramai y bgi hadiah berbentuk makanan.. spti kek, biskut ..ok jgk camtu.. confirm x membazir kan...

amir bg ape tu kat cikgu??

Ainul Mustafa berkata...

Zaman sekarang hadiah cikgu mesti canggih2 kan. Kot ada hadiahkan cikgu iphone ke.hehe

QasehnyaRania berkata...

byk kenangan
amboi amir bgus dia tahu kegemarn ustazah
pelajar yg baik.aamiin

ps; lama tak singgah. sihat?
entry xda update ni.mesti sibukkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...