♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 19 Mac 2013

Home » , , , , » Century - Membantu Bateri Kereta Kering

Century - Membantu Bateri Kereta Kering



Tak tahulah nak mula daripada mana nak menaip entry ni.. kisah ni dah dua minggu lepas rasanya berlalu... masa tu balik kat kampung, kisahnya nak bawak amir pergi gunting rambut.. sekali nak hidupkan enjin grrr.... tak boleh.. ingatkan sebab kunci spare tak pernah guna buat hal, bila hubby cek.. sekali hubby kata ni bukan kunci.. masalah bateri ni....

Hadoilah.. nasib baiklah masa tu lewat petang, kalau dah tengah malam masa nak balik rumah baru bagi tahu hubby mesti esoknya kami tak kerja.... 

Putar dan ligat kepala memikirkan.. manalah nak cas/ beli bateri hari ahad petang² ni.. ahad petang yer.. di ulangi ahad petang .. dan masa tu pulak kami di kampung.. memang takdanya kedai yang bukak...

Ting... tiba² (buat muka budak bijak yang kat iklan susu dutch lady tu) hubby call century tu pun atas bantuan pihak proton yang maklumkan... hubby call budak yang selalu servis kereta kami.

Dekat pukul 8.30 malam jugaklah baru orang century tu sampai, tu pun dia tak tahu jalan sangat.. maklumlah daripada Subang katanya.. memang tak pernah sampai kampung kita orang ni.. siap cakap.. bestnya kampung abang ni.. terasa macam kita orang datang tadi macam nak balik kampung pulak sunyi.... kikikikiki... korang sampai malam memanlah nampak macam suasana kampung dik, cuba korang sampai siang mesti korang nampak kanan kiri penuh kilang.


Van century yang banyak bawak bekalan bateri tu...
Terma kasih sebab sangat²lah membantu kami....
Cas malam tu RM 310.00 jugaklah sebab termasuk cas mereka datang kerumah... kalau ikutkan harga bateri jer... RM 250.00sahaja, itu pun bateri lama hubby jual kat dia orang sekali... (lap peluh keiak kejaplah nasib baiklah ada duit masa tu tau.. baru lepas gaji) kalau tak memang esok pagilah baru betulkan.


 Hubby melayankan budak yang betulkan bateri kereta kami tu.. dan pastikan memang betullah bateri yang dah habis....


Budak baik yang setia menanti kat tangga, sampailah van centry tu beredar hihihihihi....


Sedikit info mengenai servis century : -

Century Ultramax
Century Ultramax adalah bateri hanya di Malaysia disahkan oleh SIRIM. Itulah 21 bulan jaminan dilanjutkan - bukti keyakinan kami dalam jaminan kualiti kami. Yang bermaksud anda mempunyai kurang kerisauan di jalan raya.


Api Penangkap
Mengurangkan pembolongan gas. Meningkatkan perlindungan terhadap percikan luaran yang boleh menyebabkan letupan.

PERCUMA PENYELENGGARAAN
Ketahanan dan kebolehpercayaan tanpa perlu untuk menambah air.

PROTECTOR tali.
Meminimumkan litar pintas disebabkan kepada pertumbuhan grid.

GETARAN PAD FLEXIIBLE
Mencegah kerosakan daripada getaran yang berlebihan disebabkan pergerakan enjin dan keadaan jalan raya.

BATERI KES STRONG
Mengurangkan getaran bateri dan rintangan hentaman meningkat.

BUILT IN 
Mengendalikan direka secara ergonomik untuk pengendalian selamat dan mudah semasa pengangkutan dan pemasangan.

LID pengedap DOUBLE DIPERTINGKATKAN
MENGURANGKAN kehilangan cecair dari enjin haba yang melampau dan keadaan cuaca untuk hayat perkhidmatan maksimum. Peningkatan pengedap perlindungan dalam kes kemalangan dan perlanggaran.

Tebal JAWATAN DALAMAN
Mengoptimumkan pemindahan kuasa dari bateri untuk sistem elektrik kenderaan untuk meningkatkan prestasi.

Plat KALSIUM LEAD MELUASKAN
Sukar dan lebih tahan lama plat dengan rintangan yang lebih besar kepada kakisan grid. Meningkatkan perlindungan terhadap menumpahkan bahan aktif. MENGURANGKAN kehilangan air.


Selangor (Head Office)Level 11, West Wing, Wisma Consplant 2,
7, Jalan SS 16/1, 47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Tel : 603-5123 3000
Fax : 603-5633 1407

Untuk maklumat lanjut bolehlah call nak rujuk laman web mereka http://www.centuryauto.com.my



Bicara Hati : Masuk ni dah 2 kali kami tukar bateri, tahun lepas pun kong masa hari ahad juga bulan 3 huhuhuhuhu ... lepas ni memang kene berhati² bulan 3 jer.. bateri mesti akan kong...







10 ulasan:

Tie HT berkata...

senang kan dengan century...

Unknown berkata...

tringat masa bat keta kong
huhu..nasib x jauh dri kwsn bandar

nOe suhaimi berkata...

tima kasih atas info..sib baik ada century.. :)

Ruse Sulaiman berkata...

Akak baru tukar bateri yg basah. Kalau kering mmg cepat hayatnya. Jauhnya dari subang.

eija_sweetmama berkata...

ohh baru tahu, almaklumlah sblm2 k.eija mmg x amik tau sgt pasal kereta, skrg ni kena lah amik tau sbb dh pandai bawa kereta..nnti papehal jd senang dh ada info..

Puan Kutu berkata...

takkan setiap tahun bateri kong?sy dua tahun baru tukar bateri.hehe

Nora Karim berkata...

biasanya jangka hayat bateri 2 thn kan? kalau dah 2 thn tu mmg kena berhati2 la.. takpyn dah cukup 2 thn tkr terus....

Megat Panji Alam berkata...

Terima cik kak untuk infomasi batery!dapat jugaklah ilmunya....Alhamdulillah.

ahmadbateri berkata...

Salam..
saya pun ada menyediakan khidmat hantar bateri terus ke rumah..Servis di area KLIA/Cyberjaya/Putrajaya/Bangi/Kajang.
Saya juga adalah Authorized Bumiputra Dealer Century (sila rujuk facebook Century).
Cuma nak komen sikit pasal harga utk Grand Livina pada tahun 2013 rm310..
pada saya terlalu mahal..
Pada saat ini 2015 saya masih jual pada RM220 sahaja...Imagine pd 2013 harga saya cuma di bawah RM200!Ini keran harga bateri akan naik 5 bulan sekali..
so next time boleh compare harga dg saya dulu...
Sila layari www.ahmadbateri.blogspot.com atau hubungi saya di talian 012-3830595

Goodday battery berkata...

Warga Orang Wangsa Maju AU3, keramat Cheras, Kuala Lumpur dan Gombak. perkhidmatan kami lebih cepat kepada anda. cawangan kami di Jalan Jejaka, Taman Maluri telah pun dibuka.

Kami di bateriku.com akan selesaikan masalah anda.

PERCUMA - PENGHANTARAN | PEMASANGAN | PEMERIKSAAN

Sebarang pertanyaan hubungi :
1-800-22-2324 - toll free
012 - 245 8027 - call,sms,whatsapp

*harga termurah di pasaran - harga kilang
*bermula dr RM120 (harga walk in) (Harga berbeza mengikut jenis kenderaan)
*servis tip top
*bateri kering dan basah
*beroperasi dari 9 PAGI hingga 11 MALAM setiap hari (9 pagi - 6 ptg Ahad dan Cuti Umum)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...