♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 20 Oktober 2011

Home » » BAHAYA SPA IKAN

BAHAYA SPA IKAN

Assalamualaikumm semua...... 

Selamat pagi.. sarapan ape pagi ini... terkejut saya baca surat khabar pagi ni.. macam nak tersembur air yang saya minum.... BAHAYA SPA IKAN maklum jerlah baru cadang nak ajak suami pergi hujung minggu ni dekat Jusco Bukit Tinggi.. syukur ade hikmah rupenye, selama ni bile nak pergi jer ade je yang menghalang kami kesana.... amir merengeklah... ayah ade hal, ade kuliah... ibu pulak kene kejelah.. macam² hal lagilah...

Jom bace sedikit sumber dipetik daripada Berita Harian Muka Depan Khamis pada 20 Oktober 2011 

TINJAUAN Berita Harian ke premis terapi ikan di sekitar ibukota yang
dibimbangi sebar virus HIV dan Hepatitis C.
TINJAUAN Berita Harian ke premis terapi ikan di sekitar ibukota yang dibimbangi sebar virus HIV dan Hepatitis C.
Kementerian Kesihatan nasihat orang ramai henti terapi ikan

PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan memberi amaran risiko terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air.

Menurut Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Hasan Abdul Rahman, ikan yang digunakan dalam kolam itu boleh menjadi virus HIV menerusi gigitan pada kaki pelanggan dan menyebarkannya ketika menggigit kaki pelanggan lain... terutama dalam air kotor dan tidak diganti dalam tempoh yang lama. Ia boleh menyebabkan penguna kolam dijangkiti bakteria berkenaan, terutama jika kolam itu banyak digunakan oleh penghidap penyakit itu....Kawan² boleh dapatkan berita penuh pada surat khabar berita harian hari ini... dapatkan segera untuk info yang lebih yer....  (^___^)v Beringatlah sebelum terkene kan.. Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...