♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 9 Julai 2014

Home » , , , , , , » Menu Berbuka Simple Dan Sedap Untuk Kami 3 Beranak

Menu Berbuka Simple Dan Sedap Untuk Kami 3 Beranak

Assalamualaikum.... ampunkan saya... ampunkan saya huhuhu ... tetiba nak tayang menu, alahai menu simple jer pun.. yang sebenarnya ramadhan kali ni walaupun niat saya takmoo ke PARAM, tapi bukan takmoo pergi langsung .. cuma kalau boleh kurangkan .. dalam seminggu sekali takpa hihihihi .... tapi.. percayalah semalam gagal huhuhu sebab seyes tak larat sesangat nak masak.. di tambah perut pulak tetiba meragam.
Dah dah masuk 10 ramdhan semalam percaya tak kalau aku katakan yang aku tak selera sangat nak makan, baik sahur dan baik berbuka.. tapi rasanya sahur lagi parah kot.. memang susahnya nak makan .. kadang tu minum air coklat panas dengan kurma jer.. itu pun sebiji .. ada takda gigihlah  menyuap amir huhuhu .. sebab puasa ni tadika memang tak sediakan makanan... jadi amir puasa ½ hari.

Menu yang kerap kali ku ulang².. dan hanya inilah yang mampu tekak ku layankan .. adehh dimanakah menghilangnya selera buasku ni .. yupss roti bakar sapu butter, sos carbonara simple betul² aku cuma gunakan sos carbonara prego letak ½ tin lepas tu tambah secawan air, letak cendawan butang dalam tin hiris halus² dan tambah serbuk lada hitam .... berkeping² roti aku cicah.. paling kurang 2 keping .. ini jer yang sedapp pada tekak aku ni.. ishh hairan sungguh ni. Nasi??? ermmm seseduk pun payah nak habiskan tau.. kalau ada kuah tom yam atau sup kadang tu.. oklah jugak.




Yang ni lagi satu kegemaran baru, resepi super duper mudah ... ayam bakar oat krunch seyes sedapppp .. nak masak pun senang .. tak perlu masa yang lama ... ayam perapkan dengan garam dan kunyit, halia dan bawang putih.. kalau rasa nak letak rempah kari pun boleh.. biarkan jer terperap lagi bagus korang buat malam esok petang korang bakar ... nak bakar tu barulah letak minyak dan gaulkan dengan biskut oat krunch .. yang ni saya campurkan cornflaks sikit.. biskut tu korang hancur²kan tumbuk dia bagi jadi macam serbuk ... seyes korang bakar kat owen.. memang sedapp sangat tau... jangan tak tau aku belasah pakai biskut oat krunch stoberi dengan blackcarun hahahaha .. sedap masam² manis.


Dan lagi satu menu paling simple lagi sedap mertabak maggie, sempoi ini resepinya Resepi Mertabak Maggie Sedap. Lagi sedap daripada beli yang kat baazar tau .. tak caya cbalah sendiri.















24 ulasan:

nOe suhaimi berkata...

janji kenyang masya...

Nad MamaZN berkata...

kite pun...mcm x selera nak makan huhu...tp berat tak turun byk la plk hehe

Sal Bee Yah berkata...

untung Amir Mak dia kreatif macam ni..hehe

Falsya berkata...

Kalau mcm tuh mesti lg kurus masya..hehehe..

Ibu Lala berkata...

Menu simple lagi sedap dari banyak banyak tu

mamaarifakeem berkata...

Uuih boleh try resepi ayam oat tu, nmpk best... k.eina pun sama, bulan puasa ni kurang selera, belum sentuh nasi lagi sepanjang ramadhan... ada menu simple gini, boleh try ..menarik!

- AZIE - berkata...

roti bakar sos karbonara tu mcm best ja..sy amek resepi ye, nak cuba nti..ehhh ntah2 masya pregnant kot, rezeki bulan puasa hehehehe...

Fiza Rahman berkata...

Sedap plak tgk roti tu. Tak sihat ker yana? Ker ada apa² ni...hehehe...

Smoga selera kembali seperti biasa nnt.

Naemah Umi berkata...

Sedap pulak tgk roti tu..hurmm bleh jd menu utk supper nih hehehe...tq tq

lia berkata...

Wait seminit... Ada isi kah ni ;)

Nafira usof berkata...

Zura terliur lah tengok sos carbonara tuh.. rasa nak makan spageti carbonara pulak tetiba.. hehe.. sedap eh cicah roti.. x pernah lagi try. hehe

Aty_Fared berkata...

ayam bakar tu nak cube lah petang ni.. mesti qaleef suka.. :)

nur anis berkata...

saya pulak kak, mesti nak telah nasi..

LYAfrina berkata...

nanti nk cuba buat ayam bakar aot crunch la..mcm sedap je

gee berkata...

sedap tu..msk sendiri lg puas makan..murtabak megi tetiap thn buat utk berbuka yer..

QasehnyaRania berkata...

saya tak pernah buat spagehtti carbonara..mesti rasa dia lemak lemak berkrim kan..
saya bru dua kali ke param saje meronda nengok kawasan.kikiki
selamat berbuka..
masak apa hri ni..

Kausar Amin berkata...

yang simple tu la yang sedappppppp

❤Kamsiah❤ berkata...

time bersahur...semua muka monyok tak lalu makan..:)

Khai♥Rin : anies berkata...

Bleh try jg ni

IntaNBerliaN berkata...

menu simple je tekak yana layan bulan pose ni yer... :-)... saya ni mkn byk jugak... buka ke sahur ke telan nasi gak.. hihii... tp yg heran tu, 3 mggu ni, g checkup td, berat xnaik2.. duk 56kg tu je la dlm tmpoh 3mggu... tp nsb baik maintain... kalau turun mesti nurse tanya nanti...

Myra Jay berkata...

Nyam nyam... sedap :)

LYAfrina berkata...

salam..
lamanya x update blog..
harap sihat ye

QasehnyaRania berkata...

singgah jumaat
salam 20 ramadan. dah start buat sekut raya ke kak ?

Nora Karim berkata...

Masya berdiet ke apa?! Tak pe la masya... janji kenyangkan...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...