♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 7 Julai 2014

Home » , , , , , , , » Pusat Sains Negara , Kembangkan Minda Amir

Pusat Sains Negara , Kembangkan Minda Amir


Assalamualaikummmm ..... nak mengarang rombongan sambil belajar amir ni gigih ibu tau .. puasa² ni, alahai .. sorrylah kalau ada yang tertunggu².. pfttt mujurlah tab boleh on.. kalau lagi naya tau.. gambar tak transfer lagi ... rabu tu saya bebel dekat tab dah kooo kenapa ni nak raya sambil tekan² punat on .. janganlah majuk².. raya nak pakai duit ni .. tetiba dia menyala on.. hahahaha .. memang keseruuuuu betullah... tapi off balik rupanya takda bateri dah keluar tanda seru kooooooo .. ishhhlah memang naya .. naya .... bila ok jer pinjam cas bateri kawan, terus wassuuupp hubby, hubby terkejut jugak .. dia kata tab tu penat takda tidur kot.. sebab saya jarang off.. kalau cas pun saya on jer.. on jer.. bukan pegang/ main tab .. tu pun nak majuk tab ni.. iyelah² lepas ni set timer malam² lepas kul 12.30 off automatik kikikikiki .... jangan buat perangai lagi yer .... 

oklah mood dah happy balik tab dah boleh on, jom layankan sambungan rombongan ke tempat ketiga pulak lepas pergi kilang roti dan farm in the city kami pergi ke pusat sains negara pulak. Ini kali kedua amir kesini .. dan ibu tak sangkalah pulak.. ibu pun boleh jejakkan kaki kesini dengan amir, sebab kali pertama amir pergi dengan rombongan sekolah hubby tahun lepas.






Dalam sempatlah lelapkan mata, ibu dengan amir tak duduk sama ... amir dengan kawan²... ibu kat belakang .. amir kata amir baru nak tidur dah sampai sini ibu .. hahahaha ... iyelah tu baru nak tidur ... ibu pun tertidur jugak kepenatan hihihihi ... korang jangan tak tau.. kata jer penat ... sampai sini.. elok jer cergas kooooo ke hulu kehilir .. mujurlah pusat sains ni 2 tingkat jer.. tapi besar humaaakkkhaihhhhh .... memang ibu biarkan je lah amir main puas². Ruang solat pun ada disediakan .. selesa pun selesa .. sementara amir cikgu pantau .. saya singgah solat dulu ... sebab masa ni dah pukul 3 petang kalau tak silap.







Oleh kerana saya ikut rombongan sekolah .. jadinya saya tak pasti berapa harga tiket saya masuk, tapi yang ni ada di pamerkan harga tiket bagi yang nak masuk .. cuma kat sini dinyatakan harga ahli .. confuse jugak masa baca tu ... dah kenapa.. ada harga ahli ker??? harga bukan ahli lagi mahal ker??? tak sempat nak tanya abang fai, dia pun macam dah kepenatan kikikiki ... budak² pun bebas main dalam ni.. tak terkawal.






Paling menyeronokkan bebudak ni bila masuk bahagian ni.. boleh dikatakan semua bahagian kat bawah tu sesuai untuk kanak² seusia amir.. dia orang teruja sangat... sampai macam tak nak berhenti main dan teroka.... alam sains katanya kan ....





Kat dalam ni pun macam² ada... sampai tak larat nak amik gambar ikut amir, sudahnya ibu duduk jer kat bangku yang disediakan borak dengan cikgu dan mak² yang lain ... lepas tu pandai pulak haus amir cari ibukan hihihihi ...;p




Kayuh basikal rangka putih kat sebelah tu pun ikut ... macam seram jer.. macam seramm jer ... tapi tak pun hahahaha ....




yang ni pun best jugak ... semua bestlah kat dalam ni .. ada jugak yang saya layan join main ... gambar saya dengan amir memang takda.. saya dah penat sesangat .. banyak gambar² amir jer.. dengan saya rakam video² dalam ni ...




Yang ni kalau tak silap.. dengan kayuhan basikal ni .. kenderaan kat dalam tu akan bergerak.. lagi laju kayuh.. lagi laju dia bergerak.



Sebenarnya aktiviti dalam pusat sains ni bagus sangat².... saya pun rasa beruntung dapat join jugak, oklah pfttt ibu dah penat akhirnya berjaya jugak habiskan story mori rombongan tabika amir ni ... yang pasti dah 2 minggu berlalu percaya tak sampai sekarang amir masih lagi bercerita seronoknya pergi rombongan kat tabika, sebab??? sebab ibu ikut hihihihihi ... dulu kat tabika lama tak ikut ... motipp apa yang seronok pun saya tak tahu.. tidaklah pulak dia nak merenggek ker .. menebeng dengan saya jer ke.. elok jer.. main dengan kengkawan... Dia seronok sebab saya kongsikan moment² tu kot ... dia boleh tengok balik semua video² tu.








10 ulasan:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam ..bkn main seronok Amir yer..mama pulak yg kepenatan..hehe

Kakzakie berkata...

Kakak tengok muka Amir pun tahu punyalah dia happy...

Sal Bee Yah berkata...

memang best gi pusat sains ni kak..kita yang dewasa ni pun boleh teruja dalam tu..hehe

Mar Mansor berkata...

sesuai untuk kanak2..seronok nampak diorang tu

Fiza Rahman berkata...

Pernah gi sini masa pameran dinosaur dulu. Best ☺☺

Nora Karim berkata...

Wah seronoknya amir.... nampak best tempat ni... tak pernah smpi lagi....

- AZIE - berkata...

amir dh smpai sana..bestnya..lama aunty xjengah sini tgk amir..

♥ ROS ♥ berkata...

Bestnyer tmpt mcm ni.. Nnt leh bawak auni dtg sini :)

LYAfrina berkata...

mesti amir eksited pegi sini..sbb tu dia msih ingt n x bosan nk bercerita keseronokn kat sini..

QasehnyaRania berkata...

syok kan dh samapi.ciksu jga blom sampai lg.
best la xtvt tadika amir sbb bawa mak skali.
myb sbb pelajar x bykkan.
macam saya last year tak da ibu bapa dibenarkan join.ye la kalau mak ayh join mau sepoloh bji bas..
tadika kat sini dok ada 6 kelas.plajar 5 & 6 tahun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...