♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 20 Januari 2015

Home » , , , , , , » Mengidam Char Kotiaw Katanya ....

Mengidam Char Kotiaw Katanya ....


Bila tekak tak lalu nak makan nasi ... bila perut meragam asyik membuang² adehhhhhh .. ni memang kes haru .. kes haru dibuatnya... nak makan pun jadi cam fobia takut membuang² semahunya .. dah macam membazir jer ..... hubby tanya nak makan apa pun semua geleng ... ate yang tak makan aku .. takkan 2 beranak tu pun tak makan jugakkan kuikuikuikui ....

Oleh yang demikian (haha dah macam buat surat pulak ayat ni) hubby ajak makan char kotiaw ... dah lama mengidam nak makan kat tekak ni tau ... lagipun dah lama tak makan yang sedapppp char kotiaw ni kadang senstip ada org jual rasa hangit ngeeee .... choiii potong selera.




Mengiurkan tak .. hihihihi penuh sepinggan kuah dia ... adalah udang 3 ekor kot dalam tu ... memula cam tak berani nak makan .. tapi kot tak makan ni.. bila lagi nak merasa hahahaha .. dasar sangatkan .... jadi bacalah doa banyak² dengan harapan tak sia² kena membuang ... pftttt .... sua kat amir .. dia geleng kepala ... takmoo makan.. dia rasa sikit jer.






Kat kedai ni banyak menu sebenarnya .... tapi semua pun tak membuka selera ni .. layan char kotiaw jer... itu pun sebab hubby kata sedappp rugi tak makan.. kemahin kan baikk punya meracun. Kedai ni area jalan hj sirat kat bt belah sana tu ... kat kedai ni ada orang jual berger bakar tau.. tapi takdalah nafsu nak makankan.. lagipun masa ni kedai burdger tu baru nak bukak ... jadi tak sempat nak order.







Anak² memula sua geleng kepala .. dah nak habis barulah sibuk nak merasa... tengok tu.. kemahin lagi hirup kuah dia.... macam sedapppp sangat je kan. Kalah orang mengidam makan char kotiaw tu ... pada tekak aku biasa je rasanya ... takdalah yang istimewa sangat pun .. sebab kuah dia cair sangat huhuhuhu ... tapi kalau teringin makan okeyy jew .. sebab rasa dia okeyyy serba serbinya cuma kuah jer melimpah ruah.





Bicara Hati : Bila cpu mabuk masuk sepital pasrahlah lepas ni tak dapat update blog huhuhuhu .. sehingga cpu sembuh.

16 ulasan:

Lynda Che Lah berkata...

exact loaction pls..hehe..
teringin!

nur anis berkata...

sedapnya...fav saya char kue tiaw ni..huhu

Nur Inani berkata...

huishh. sedaaaapnyaaa :D

lieyalatif berkata...

alamak masya oiiii..saje je ko kan...dgn lieya2 telriur ni hahahaahaha..... kiteorg rajin gak malam2 agak2 tak mo makan nasi gi dinner char kuew tiow...mujur kat area sg merab ni dekat ngan putrajaya ade char kuew tiow sedap gak.....

lia berkata...

haaaa mcm lia mmg suka sgt kalau kuah melimpah... suka hirup sampai kering kekdahnyer ;)

get well soon dear...

Nad MamaZN berkata...

apa nama kedai ni ek?
nmpk cam sedap je ckt nya tu...

Ujie berkata...

char kue tiaw ni mmg susah nak cari yg sedap tau. sana sini akak try, tak menepati citarasa. Nak buat sendiri, pun tak menjadik.

Kakzakie berkata...

Kalau dah depan mata tak merasa rugilah... kesan selepas makan tolak tepi dulu:)

Joanna Yunus berkata...

nampak sedap masya... tapi akak tak suka kalau keow teow tu berkuah sangat... akak lebih suka kalau dia kering...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam masya,
salam perkenalan yer
moga Allah permudahkan urusan & berikan kesihatan kepada masya AMIN
pa pun bila dah sehat nanti kalo sudi singgah&join la blog iols yer :)

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya.

Puan Kutu berkata...

Nak makan charkoteaw sedap kena mai utara la.sini charkoteaw terbaik punya.hehe

Oklah kan janji lepas mengidam

Woo PC buat hal ye patutlah jarang update

::EIDA:: berkata...

cpu mabuk ye kak? hihihihi

Sya Nadia berkata...

Sedapnya char.kuey tiow..

MizzTina berkata...

nmpk best je tu..mesti sedap

LYAfrina berkata...

klo fasya x mkn lngsung char kuew teow ni.. dia mmg susah sgt bab mkn2 ni..

lya suka letak air lada.. mmg sedap la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...