♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 17 Februari 2014

Home » , , , » Aktiviti Terakhir 2013 Bersama Rakan Sebaya

Aktiviti Terakhir 2013 Bersama Rakan Sebaya



Dah tajuk pun akhir 2013 punya aktiviti mestilah dah lama kan.... kikikiki jangan marah entry dah lama ber kepam .. kalah tapai dah masaknya ni punya lama terperam... baru sempat publish hihihihi ...




Amik mood .. amik mood hihihihi .. bagi idea datang nak mengarang, jadi moh layankan dulu gambar bbq atas ni hihihihihi sebagai pembuka selera hik.. hik.. hik ...

Mcam biasa janjinya pukul 10 pagi, pukul 11 baru sampai hahahaha ... biasalah kalau ade anak kecik ni.. jadual memang ikut jadual anak.. yang penting dapat berkumpulkan... dah masa aku sampai u memasing terkial² nak buat bara api.... lepas² tu barulah angah sampai, adeq, uda... dan lain².. alang pun.. alang dok jauh.. jadi sampai lambat sikit... yang pasti bbq tu tak masak lagi.. tunggu alang kipas.. alang kan gagah perkasa ... ;p


Dan yang pasti ade orang majuk tak dapat makan kambing bakar tu, hihihihi .. saya tak bersalah .. saya tak bersalah ....  >____<





Kisah nak menghidupkan bara api pun jadi hal kikikiki ... berkepuk²/ berhelai² kertas digunanya nak hidupkan api.. sampai kesudah tak dihidup² jugak api tu.. adalah sejam kot nak buat bara ni.. sampaikan membara hati dibuatnya kikikiki ..;p kooo mau tak membara ... memang takda skill langsung lah nak hidupkan sudahnya abang² hensem ni hidupkan barulah kita bakooo .. kita bakoooo .... bara hidup ... ish.. ishhh.... memang syahdulah part hidupkan bara api ni.





Antara yang sempat join bbq kali ni, kami buat kat rumah achik jer ... tak sempat nak planning bagai ni .. kang tak menjadi .. ni main wassup² jer.. dalam group lepas makan² sambut bestday adeq tu ari .. adalah pulak yang tak dapat join.. jadi kita carilah kesempatan masa terluang untuk berkumpul hihihihihi .. terbaiklah akhir tahun tu krismas pulak semua cuti tu pakat buat bbq ni... ni kat rumah achik, achik pasrah jer.. kami buat sepah rumah dia.. lepas menjamu kita kemas sama² eh.




Amboiii banyaknya tangan ..... patutlah cepat masak hihihihi .. super duper terbaiklah .. macam ni, korang memang terbaikkan bab makan muafakat daripada kecik sampailah besar dulu².. main pondok² jer.. tak mampu kot nak bbq macam ni.. paling² biskut daripada tanah diulinya hihihi.. kalau ingat² balik lucu jer masa kecik² dulukan...




yeahhhhh siap semuanya.. mohlah jemput makan .. menjamu seleralah kita ... kambing paling mengiurkan.. kawan² blog jamu mata jer yer.. jangan marah.... >____<





Cup cake pun ade .. tak sempat rasa, sebab dah kekenyangan makan bbq hihihihi .. seyes tak mampu nak hadap cup cake ni ... tapi ramai kata sedapppp ..... nyum²...




Anak².. anak² macam biasalah bila ibu² berkumpul mereka pun pakat pandai pulak main sama² tu hihihi .. memula kemain lagi malu²... sudahnya korang tengok berkumpul kat sini layan game .. ni kejap jer.. lepas tu lai sana.. lari sini ... belum lagi pakai main kat takungan air macam kolam kat rumah achik tu.. ibu pancing ibu.. pancing ikan ... ibu cuma mampu geleng kepala jer ..... paling² pun.. situ mana ada ikan.. tu air kotor .. sini ... sebelum ibu bertukar hulk baik semua kesini uwarrrrrrrrrr .....





Sebelum berpisah mohlah possing² ramai² semuaaaaa hihihihihihi .... dah muka kepanasan terbakar berpeluh bagai, apede halkan.. inilah namanya memori .. kalau nak cantik pergi mall kohkohkohkoh .... Rindunya dengan korang semua, ntah bilelah kita dapat jumpa kan.. kan.... rasanya bulan lima kang jumpa lah lagi cikgu kawin hihihihi .. tunggu surat saman yer... jangan tak datang masa tu .... 





Kawan daripada kecik, susah senang .. rasanya susah nak jumpe yang macam korang .. sampai dah beranak pinak pun kita masih lagi berhubungkan.... 




Pada kawan² pembaca blog saya yang berminat atau dah terliur tengok ayam, sosej, kambing bbq tu .. kalau berminat bolehlah rujuk FB : khkfoods kami memang suke servis mereka terbaikkk setakat ni ... tokey khk ni tu yang depan belah kanan pakai baju merah tu .. ape²hal kalau sekitar lembah klang ni berminat boleh call dia yer.. harga atau apa² jer berkaitan katering pun boleh tanya.. jangan korang call tanya hello .. awak bujang lagi ker?? memang jam² tu dia letak tepon terus sebab dia dah kawin pun ada anak hahahaha ......  Dulu masa adik saya kawin pun saya beli Kambing golek dengan mereka jugak ... terbaik.... >____< tak mengecewakan.



Bicara Hati : Masa sekarang pantasnya berlalu mengalahkan komuter ... sekarang pun dah bulan februari .. wa.. cepatnya.. cepatnya .... semua pun dah 31 Tahun.










12 ulasan:

lia berkata...

seyes telan air liur tgk kambing tu.... arghhhhhh.....

dear anies berkata...

best nyer.... aktiviti mcm ni
mkn2 gosip2 ;-)

Puan Kutu berkata...

wah seronoknya yana.cerita basi pun basilah...tak sgka ye dari kecik smp besar bley berkumpul balik cmni..reunion cmni mmg terbaik la..semua pun sporting.makanan pun macam2 ada.sajala tu tayang kt kita..dh la nafsu mkn tgh membuak skang ni.hehe

msredcheesecake berkata...

bestnya bbq...dgn kawan2 family...

Miss S berkata...

terliur tengok kambing bakar tu..hehe

Tie HT berkata...

bestnya bbq beramai-ramai :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam..Bestnya kumpul2 ramai2 camni...masak2..makan2..Puas brceritakan?

mamaarifakeemaisy berkata...

Waaah happening... enjoy sungguh tu, makanan pun mabeles :-)

Teringat tetiba kenangan kecik2, bakar kueh tanah..heee..bestnye..rindulah!

Fiza Rahman berkata...

Bestnya...meriah.

iT's All aBout uS berkata...

akhirnya kuar gak entry yang ditunggu2... hehehe..sape yang merajuk tu ye? Kambing tu memang power... teringat2 lagi sampai la ni..

Unknown berkata...

seronoknya berbbq ramai2 gini.. happening gitu..

QasehnyaRania berkata...

tengok pitcher ni rindu pulak nak ajak mmber sekolah buat reunion.. tapi tu la masingmasing dah jauh kan, dah berkeluarga, bekerja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...