♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 26 Mac 2012

Home » , , , » Kambing Golek

Kambing Golek

Assalamualaikummm Semua...

Sape suke kambing golek angkat tangan???? angkat tinggi² hahahaha.. macamlah saya nampak kan.. kan.... tapi kite nampak korang tersenyum².. jangan meleleh air liur kat sini yer... banjir nanti... sila sekat dengan tisu atau tuala dimulaut hahahahaha....

Kalau majlis malam ade menu special soto, mee goreng basah dengan char kutiaw, menu siang pulak yang special ade kambing golek masa majlis sanding adik saya baru² ni.. saya yang order kambing golek tu, saya ni bukanlah peminat tegar kambing golek.. tapi sejak makan kambing golek yang kawan saya buat ni.. memang terus jatuh hati.. seriuss tau.... dah macam jadi menu wajib kalau buat bbq dengan kawan² juga.. lagi² dengan pakej aksesori selain kambing golek tu.. nyum².. berpinggan² mau dimakannya kalau lupe diri... Jadi saya sajelah order nak berkongsi rasa dengan saudara mara pulak.. hasilnya memang ramai yang memuji.. tq khkfoods.

Besar tak?? saya amik se ekor jer berat dia dalam 20kg.

Tuh diaa... sebesar alam... cukuplah menjamu saudara mara kan...

Tengokk pun dah berselera. membara jer tau....

Ade roti bakar prancis sapu butter bawang putih....makan dengan sos mushromm memang sedappp

Potong kecik² daging kambing tu.. bagi garing sikit...
Iyelah isi yang dalam² tu kan tak garing sangat.. bauu dia hadoiiii jangan cakaplah.. semerbakkk...

Tuhh dia berbaris panjang.... menunggu giliran.. tak terlayan chef.

Pada sibuk² pun sempat jugak kite amik sepinggan hihihihihi... 
kongsi² makan kat meja bagi goodies... sampaikan ade makcik² xmoo makan pun.. makan berulang² kali tau...

Hadoiii sayang ibu ni.. kenapalah kamu asyik mintak dukung hari ahad tu...
tak larat ibu tau... nak marah pun tak sampai hati.. sebab kalau budak² pun dah penat...
kt yang dewasa ni lagilah penatkan...


Pada kawan² yang berminat bolehlah tengok fb khkfoods untuk pertanyaan atau ape² jer tentang sebutharga.... pada saya memang puashatii... sangat² dan berbaloi² dengan harga yang ditawarkan.. ramai jugak saudara mara yang bertanya kat mane order tu.
 

14 ulasan:

Saya Disini berkata...

wah..kambing seekor..

inazamri berkata...

sedapnya..last makan kambing golek kenduri kawin cousin 3 thn lepas.Tingin pulak ptg2 ujan camni...telan air liur je la.nak tgk la fb tu

Aine Ainun berkata...

Sungguh la masya...buat sy terliur.. Mujur sy x mengandung, kalo x ngidam tau..hehehehe

~~DAPUR KECIL KU~~ berkata...

mcm best aje kambing golek tu,rasa2 mcm nak try aje mkn sib baik ler jauh

~Sweet Honesty~ berkata...

wahh..enak btl tgk.. sweety follow sini ye..

Puan Kutu berkata...

kambing adalah kesukaan en suami.sy makan gitu2 jer.tak minat sgt.ayam lg best.keke..

LYAfrina berkata...

wow... hidangan semuanya marveles la... kalo y suka mkn kambing tu.. mmg puas hati ni..

PUANSTOBERI berkata...

Aaaaa....ada org tak makan kambing, tp akak no hal je. Tp idak la suka nau.. tp oke pe. Sedap. Daging kambing mmg rasa dia unik :)

eita berkata...

kita tak makan kambing..

Karukord Jagau's berkata...

waaaaaa....! sedapnyeeee.....huhuhuhuuu

fieda berkata...

amboi...meriah betul mkn2 ye...

IntaNBerliaN berkata...

yana.. ada adik kawin lg xlepas nih???..
kalu ada lg, please invite saya yer..hahahhahhahahha...

geram betoilah saye.. napelah meriah sgt nih... blh plak terbaca entry kambing golek.. dahlah peberet saya tuh... adoiiii.. ni yg dah start nak mengidam ni..hahahhahahhahah

anisalya berkata...

memang sedap sgt la tu. nampak kambing tu tergole je dah buat terliur. hahaha...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mak aihh siap ada kambing golek..
mmg kebanyakan kenduri kawin skrg ni eija tgk dh ramai yg hidangkan kambing golek sbg salah satu menu sampingan..

w/pun eija bkn la peminat tegar kambing, tp kalau ada kambing golek sbg menu msti eija akan amik gak rasa sikit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...