♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 8 Disember 2014

Home » , , , , , , , , » Mana Nak Cari Bateri ... Kalau Bateri Kong

Mana Nak Cari Bateri ... Kalau Bateri Kong



Pfttttttt sangat tau .. ni kisah ahad lepas, hadoilah ... dia menjadi lagi .. dia menjadi lagi .. tanpa hint tetiba nak start kereta tak boleh .. tak keharu namanya ... tapi mujurlah jugak kat rumah .. kalau dah kemana² tetiba berhenti kan ke lagi haru .... sebab dah bersiap nak pergi kenduri dan nak pergi beberapa tempat lain.... alamatnya larilah masa kita orang dah rancang daripada awal huhuhuhuhu ... itulah namanya kita merancang Allah jua yang menentukan.

Apa yang korang pikirkan kalau jadi macam ni ... kalaulah kat tepi jalan hishh camnalah yer.. sudah ler memang drive pergi balik kerja sorang² sekarang ni .... mau buntu jap tepi jalan tu tau... Alhamdulillah ni pengalaman kali kedua.. hari ahad jugak .. jadi kita orang dah tau sapa yang boleh tolong ..... sapa lagi kalau bukan bateri century , dah tak risau dah bateri century banyak membantu  huhuhu ..... korang sediakan jer lah duit yer... paling mahal cas RM 330.00 .... tahun lepas RM 310.00 termasuk kos dia dorang servis.. harga batery tu rm 250.00 sahaja kalau tak silap ... dah naik harga kot.





Kita orang memang dah sediakan bajet siap² untuk bateri ni .. sebab dah tau dah salunya paling lama tahan pun setahun setengah .. tahun lepas tukar dalam bulan februari ke mac, kira jimat jugaklah ni boleh sampai akhir november .... hihihi .. gambar ihsan daripada abam amir .. kemahin dia sibuk amik gamboo orang tu datang.


Korang kalau bateri kong jangan cuak tau .. call je centery bateri ni .. nanti dia orang tolong .. sebab dia orang boleh je datang kat mana² .. ikut agen yang terdekat berada ... mahal memanglah mahal sikit ... tapi kalau terdesak.. takda pilihan .. ini jelah yang terbaik.

Yeahhh kereta dah on barulah boleh mulakan perjalanan .. kul 11.40 pagi barulah kami gerak ..... huhuhuhu ... asalnya nak keluar awal tak jadi ... melintang pukang kita orang tau kejar masa .. 





Bicara Hati : Harap² tahun depan tak tukar bateri .. mungkin 2016 bulan mei kot baru tukar hihihihi ...










11 ulasan:

Ida Puanstoberi berkata...

haha..igt bateri kereta, maka teringat la jumper yg tak terbeli sampai skrg.. hahaha

eita berkata...

x pernah lagi alami situasi macam ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Nasib la masih kat rmh lg yer..klu kat jalan.payah gak nih!

QasehnyaRania berkata...

bagus juga kan ada servis gini
sy selalunya cik abe yg tukar.bawa pergi kedai.
tp cara ni sgt diperlukan bila berlaku dipertengahan jln kan..

ieza ashaari berkata...

Za dulu klu kete buat hal, call abg. Siap bila call tu, abg mesti terus ckp, "ha, kenapa kereta kau?" Hahaha. Nampak sgt call dia sebab kereta je.

Nasib baik kt umh kan masya. Klu tgh jln, adoiaiiii..

Nafira usof berkata...

memang camtuh kan kalo sangkut paut bateri.. x bagi hint dah.. tau2 x leh start je.. memang kalut.

LYAfrina berkata...

HUHU..pernah kena 2 x macam ni.. terus tukar bateri baru..

huhu.sabar je la kalo kna situasi camni..kalo hal urgent..mmg parah la

lieyalatif berkata...

ooo baru tau...kalo tak mmg tak tau masya...mujur ade dua keter lieya ni kalo satu kong, satu lagi pi resque la beli bateri kaakakakakaakak.....

Tihara berkata...

alhamdulillah, senang kan macam nicepat dan pantas, mudah kerja :)

Yana Yani berkata...

kalau jadi kat diri sendiri, tak tahulah jadi lagu apa
selama ni main drive aje...hehe

done follow sini ye #544

Puan Kutu berkata...

mmg mahallah yana..tp dah terdesak nak buat cmna kan..sy pernah sekali jadi masa nak balik keja.mujur la opis dekat ngan umah.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...