♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 28 Disember 2011

Home » , , , » Buku Baru Buat Amir - JUMBO FLASH CARDS (Numbers)

Buku Baru Buat Amir - JUMBO FLASH CARDS (Numbers)

Assalamualaikumm Semua....




Baru² ni saya belikan buku baru untuk amir. Amir ni dah pandai sangat kalau menyebut nombor² ni tak kirelah bahasa melayu ke.. bahasa inggeris.. tapi... amir masih tak kenal lagi nombor² ni.. tu yang haru.. kalau stakat sebut tu memang pandai.. dah macam menghafal pulak... tu yang saya belikan buku ni... jenuh jugak nak memilih yang mane yang sesuai dengan usia dia 3 tahun dan akhirnya saya pilih yang ini.... yang macam dekat gambar atas tu....

Balik rumah terus tunjuk kat amir.. sukelah dia ade bende baru dia nak explore.. kalau tak dunia dia hanya suke permainan bajak (opss.. bahasa kg terkeluar pulak hihihi), lori simen, lori sampah dan segala macam lori lagi sampaikan kalau beli buku mewarna dengan mengenal huruf pun ibu kene pilih unsur² lori² dan ala-ala transport kalau tak memang dia tak layan... ce tengok.. gambar kat atas tu ade unsur² transport jugakkan hahaha.... memang saje pilih macam ni untuk tarik perhatian dia...



Antara sebab saya pilih buku ni sebab ada tertera 3 in 1, lebih jimatkan... ade 'falsh cards' warna-warni siap ade gambar, memang menarik minat amirlah.. ibu kene jadi cikgu kat rumah nak tunjuk satu².. dia pun terujalah sesangat.. bukan amir jer.. ibu pun teruja sampai terlupe nak ayah ambil gambar keterujaan kami tu hahahaha....



Inilah antara yang terkandung kat dalam tu... menarikkan dalam pada masa yang sama memudahkan budak² macam amir ni mengingat... sampaikan bukan kenal nombor tapi lebih pada teka gambar lah pulak haihh... sebab gambar² yang ade pun menarik bola, kapal terbang dan lain-lain.. memang sesuailah sesangat dengan budak lelaki.. ;p

Harap sangat usaha ibu ni berhasil, supaya amir cepatlah dapat mengenal nombor² ni.. jangan tak tau.. sejak dah ajar baca dan kenal nombor ni amir dah pandai tekan canel Astro Baby tv 618 sendiri tau. Hadoiiii ade. baik buruknya jugak ya.... huhuhuhu... ibu tak boleh nak cakap ape dah bile tengah tengok tv tibe² amir amik remote tukar siaran, kalau dulu tak pandai tekan memang dia bg remote kat ibu soh tukarkan...

4 ulasan:

fieda berkata...

eh..sama la ..kak fieda ada gak beli flash kad ni kt giant tp yg abc punya...

MaryaYusof berkata...

Itulahkan bile dah ajar no pandai pulak tukar channel tv... hehehe...ape2 pun perkembangan yg positive tu...salam kenal & follow~

MamaEma berkata...

memang bagus untuk minda anak-anak...belikan juga komputer yang belajar nombor dan huruf..

Masya berkata...

kak fieda: yups.. saya pun beli dekat giant hihihihi....

marya:alhamdulillah.. harap² mcm tulah...

ema:itulah nanti kalau ade rezki memang nak belikan yang jenis komputer pulak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...