♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 14 Disember 2011

Home » , » Mandi Manda Di Lostworld Tambun (^__^)v

Mandi Manda Di Lostworld Tambun (^__^)v

Assalamualaikummm Semua....

Ok sambung cerita.. lepas hentian Rawang kami pun meneruskan perjalanan ke Lostworld Tambun sebab budak² pun dah tak sabar nak terjun mandi... perjalanan lebih kurang 2 jam, maklumlah tak pernah sampai lagikan.. elok lepas tol amir pulak buang air besar jadi kenelah singgah hentian lepas tol tu dulu... dah basuh barulah selesa terus sambung perjalanan tak jauh pun memang nampak signboard tu kalau lalu highway...

Bile sampai jer terus parking kereta. maklumlah hujung minggu pukul 11.00pagi kami sampai kereta pun dah penuh tau... budak² tukar baju siap² senang nani kat dalam tak payahlah nak tukar baju lagi... bagi makan, minum semua.. maklum jerlah makanan kat dalam tu semuanya mahal... kami siap seludup makanan dengan jajan² kat dalam handbeg, sebab handbeg dia tak cek.. dia cek beg yg ade isi baju jer....


 Possing dulu sebelum masukkk... besarnya kucing tu..  amir pun dah tukar baju, siap sedia untu terus terjun....... 



 Amir dengan ayah beratur nak membeli tiket opss.... tiket ker??? harga tiket jangan terkejut yer tengokk mmg mahal.. tapi main kat dalam tu memang puashati... lagipun sebelum balik boleh tebus RM10.00 Jadi harga tiket macam ada diskaunlah kiranya....

Dewasa RM 55.00
Kanak² RM 48.00

Amir pun dah kene bayar tau sebab dah melebihi ketinggian untuk PERCUMA... 
Kalau kanak² yang masih bawah 2 tahun kebanyakkannya PERCUMA.....



 Mula² beratur dengan ayah konon nak beli tiket.. sebab lama sanagt menunggu amir tengok plan pulak.. macam paham jerlah kan baca plan tu hihihihihi......



Akhirnya dapat jugak gelang ni.... jangan hilangkan tau.. orang kaunter tu siap pesan, nanti nak balik pulang dulu boleh tebus RM10.00 setiap satu.... kalau hilang bayar RM 50.00 tak berbaloiii oooooo mahal tu.....



Sakan mandi-manda.. sampai lupa nak ambil sangat gambar kat dalam tu.. tapi memang bestlah puashati sangat dapat mandi, lagipun badan basah pun boleh main indoor game tau... cume kene tukar token dulu satu oken RM2.00 token tu untuk main game yang dapat hadiah macam bear ker... ape² jerlah cenderhati...

Sakan amir mandi sampai tak nak naik dah dekat pukul 3.00petang pun masih nak mandi lagi.... bile dah ibu ni bising barulah dia nak naik makan. sebab tengok dia dah mengigil kesejukkan tapi masih jugak nak berendam lagi.... mmenu tengahari tu beli jugaklah kat dalam tu.. walaupun mahal.. dah laparkan sedapp jugak.. semua pun habis licin daripada nasi ayam, mee goreng, rmee rojak dll.. air mineral jer....

Lepas tu sambung balik berendam dah penat barulah dia nak tukar baju.. lepas tu minum susu terus tidur.... tak dapatlah nak join sesi fotografi dengan family huhuhuhu.... sebab ayah terus bawak amir ke kereta.. tak larat dah nak dokong... jadi kami tunggu jerlah family yang lain datang.. kami pun tido dulu dalam kereta hihihihihi......

Lebih kurang pukul 4.30ptg barulah kami keluar bergerak nak ke homestay... kununnya dekat ipoh.. hati macam tak sedapp jer.. nak tido kat homestay kawasan ipoh ni... patutlah hati tak senang memang rumah yang dia bagi tak best pun.... sudahnya memang kami tak tdur kat ipoh.. kami sambung perjalanan terus Ke Cameron Highland petang tu jugak.. nasib baiklah homestay tu tak bayar lagi..... nanti kite sambung cerita perjalanan kami ke Cameron Highland yer.. tungguuuuuuuuuuuuuuu


sempat possing singgah di kedai limau bali dekat simpang pulai sebelum naik ke Cameron.....
dulu kedai² ni papan jer tau.. atap nipah lagi.. sekarang dah banyak berubah.. banyak kemajuan....
baru jer berhenti kereta dah berduyun amoi² berdiri kat pintu kedai masing² sambut kite orang hihihihi......


7 ulasan:

fieda berkata...

wow bestnyer..tak pernah samapi sana lagi..

Aini Arif berkata...

kite nak p gaj ahad ni ada family day, sblum ni xpnh p lagi, lalu je selalu

Ucu Faridah berkata...

hai...seronoknya dapat jalan2...pastu mandi-manda...
nanti tayang gambar byk2 ye..

Masya berkata...

kak fieda: nnt ajaklah anak² seronok tau.. kl dgn tambun lg dkt lalu highway....

aini:seronok tau... nnt ambil gambar banyak².. seluar tak boleh nak pakai seluar track ade zip nnt ade permainan yang x blh main... kene pakai seluar getah/ketat sikitlah hihihihi.....

ucu: sesekali mandi² mcm ni ok jgk.. sbb pantai dgn air terjun dah bahaya skrg ni nak bwk bdk²....

ch@ berkata...

mcm orang tak ber'anak' je yana ni posing :D

Mama Ema berkata...

glemer patung kucing tu kan..hehehe

mak aihh, lagi mahal harga tiketnya..

Masya berkata...

cha:ngee~~ iyer ker...

kak ema:mmg mahal.. tp rasa berbaloi sbb org dia pun x lorat macam kat sunway... kire oklah nak main kat bhgian basah dgn kering pakai baju bsh pun dia bg jer.. kami siap pg kat zoo belakang tu dgn baju basah²

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...