♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 21 Ogos 2014

Home » , , , , , , , » Bersua Kawan Lama Di Aidilfitri

Bersua Kawan Lama Di Aidilfitri

Assalamualaikum .... Cerita raya tak habis² kikiki ...selagi ada masa, selagi ada ruang boleh berkumpul .. selagi ada masa untuk berjalan kami on jer ... jangan muntah hijau korng baca sudah .. sajalah kongsikan kenangan ni kat blog... sebab jie satu² kawan susah senang yang tahu kehidupan aku.. sebab kita orang kenal daripada sekolah rendah.. tak sangka jugak hubungan ni erat sampai dah ada anak.

Oklah sebenarnya kawan saya jie ni nak datang beraya kat rumah saya, alhamdulillah kalau kami kat kg memang dia mesti datang beraya rumah mak saya ... kadang tu berselang² seli tahun dia tak datang .. saya pulak datang kat rumah mak dia hihihihi .. tapi tahun ni berbeza sikit sebab jie bebetul datang beraya rumah saya sendiri kat kg.. malu titew rumah kosong jew ... >____< masih dalam proses mengemas tak siap lagikan.


Macam biasalah kalau dah lama tak jumpa tu banyaklah ceritanya, hubby pun dah biasa dengan suami jie jadi takda hal lah dia orang pun dah ngam jer .... borak .. kami ni kalau borak ada je yang nak diceritakan jadi bahan gelak .... Meriahlah rumah kejap amir ada kengkawan.. anak jie dah 2 orang sepasang yang sulong baya amir ... yang dalam gambar tu... elehhh malu² soh bergambar .. ketil baru tau budak berdua ni ...





Masa jie datang tu aku masak nasi ayam, sebab jie bagi tau nak datang tengahari .. bolehlah kami makan sama² hihihihi .... resepi paling sempoi belajar dengan akak ipar .. memula tu cam tak confiden nak masak .. ko nak bagi orang makan kang tak sedapppp haruslah kena kutuk jadi bahan gelak je kan... mujur nasi ayam menjadi hari tu.. resepi boleh rujuk sini. Selain kunun² nak hidanglah desert puding roti kastad.. dah salu sangat buat triffle saja kali ni ubah selera .. alhamdulillah menjadi jugak .. memang rezeki ko lah jie ... orang kata masak dengan niat untuk kawan baik makan kan... berkatnya sama² nikmati juadah tu sampai licin ayam .. ayam je lah .. goreng pun tak banyak ... nak makan baru goreng.

Lepas jie balik , bapak mertua ajak beraya ... kunun² nak berehat kat rumah .. ermmm memang takda maknanya nak berehat ... pergi rumah pak sedara hubby lepas tu memasing berpecah, kita orang pergi rumah kawan hubby dan kawan aku pulak... menyempat lagi tu padahal keluar rumah dah pukul 3 kikiki ... dapat jugak beraya 3 rumah.



Lepas jie beraya datang rumah, jie ajak datang rumah dia .. kita orang ni setiap tahun pun jie ajak datang rumah dia kat indah kondomium tu... dah 5 tahun kot dia duduk situ tak pernah pun kita orang pergi ... malu rasanya jie dah salu datang rumah mak, dah datang rumah kita orang pun.. jadinya hujung minggu baru ni... pergilah rumah jie .. kebetulan kawan hubby pun ada buat open house kat kawasan yang sama .. dan jie pun buat makan² untuk family dia jadi senanglah sekali jalan dia jemput kami .. rezeki kita oranglah jugak tu.. pada gerimis² kami redah .... hihihihi ... amir siap berbaju melayu sebab baru balik daripada jamuan raya kat tabika terus sambung beraya.

Sedapp ko masak mee kari jie, aku ni mee kari gagal sokmo ... tak katam ilmu lagi.. tengah dok mencari² resepi yang senang, mudah dan sedap.. janji bahan² senang dapat ... amir makan pun siap bertambah ... lepas tu main dah takmoo balik pulak.. saboo jelah... kenapa ko deko bilik mainan anak ko cantik sangat .. kemahin amir request nak bilik cam tu jugak huhuhuhu .. nantilah ibu cari masa nak mendekooo .... (^^,)



Bicara Hati : Susah rasanya nak jumpa kawan² lama sekarang sebab masing² ada komitmen sendiri... punya keluarga sendiri kalau tak open house, kalau tak aidilfitri dan jemputan kenduri memang susah nak jumpa.










6 ulasan:

Khai♥Rin : anies berkata...

Best tu...lg on bkn jumpa selalu kn...

Nieyl berkata...

seronok klu dapat jumpe kawan lama kan..mesti byk cter kan...

Rizziela berkata...

mesti bestkan jumpa kawan lama

- AZIE - berkata...

betul...sy setuju sgt. memg susah nk jumpa kwn2 lama bila kita ada komitmen, kdg2 dh wat open house rancang nk jumpa pun xjd..anak meragam la hehehe so bila ada peluang ni bagusla gunakan dgn sebaiknya..bukan senang nak jumpa

gee berkata...

Masuk blog plak cerita raya kite..happy sgt sbb akhirnya sampai juga ko kt umah kite..beza umah kite mcm langit dgn bumi ek..hehehe..lps ni leh dtg lg yer..kali ni kite bawa ank2 kite swimming plak..okey

Nora Karim berkata...

selalu gitu la... kalau nak jumpa kawan2 mmg kena tunggu raya... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...