♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 17 September 2014

Home » , , , , , , , , » Penuh Agenda

Penuh Agenda



Assalamualaikum ..... lambat bersiaran menghabiskan bw kawan² sementara ada kelapangan hihihihihi ..... semalam cuti hari malaysia, kunun²nya naklah pergi berjalan² .. kunun je lah .. padahal hari senin tu hari dah cuti pun .. tapi cam biasalah cuti memang tak macam cuti ada je kerjaan nak dibuat .. lagi² kat rumah tu.

Sabtu dan ahad baru ni adik sepupu kawin tu yang saja amik cuti senin sebab tau mesti kepenatan ... lagipun pagi tu kena hantar adik ipar balik kolej, ingatkan balik tu nak sambung tidur .. sudahnya hubby ajak beli racun dan terjebak membeli rak stor ni hahahahaha .. naya².


Sebenarnya dah lama aim nak beli rak ni .. tapi tu lah asal serve yang 70kg tu jarang ada offer murah .. paling² pun rm115 .. cuma pernahlah sekali ada nampak rm 79.90 tapi tak hingat kat mana .. tapi masa tu takda ongkos pulak ... bila ada .. tidaklah pulak ada offer lagi ermmm ..... pendam je lah hasrat hati. Sampailah hubby singgah kedai dekat area GM Klang tu .. ada jual² rak belakang kedai bunga kalau tak silap .. eh ke sama baris kedai ... memang macam² rak ada kat situ .. yang ni muatan 400kg kalau tak silap rm 162.00 pftttttttttt mahalkan .. tapi aku rasa cam berbaloi dengan harganya .... hubby nak beli satu, aku kata amik dua lah ... ok set .. lepas tu daripada petang senin hubby pasang sampai semalam baru siap kikikikiki .. menyumpah² kita orang memang jenuh nak pasang benda alah ni .. sebab tu lah hubby tak suka beli barang ikea .. dia tak suka nak pasang² sendiri .. mencabar tenaga katanya... dah tu dengan aku² sekali tak pernah di bawaknya ke ikea tu tau huhuhuhuhu .... sebab mengenangkan nak susunatur stok tu .. takmoo barang berserabut kat bilik.. kita belilah jugak rak ni. Demi kepuasan dan kesenangan jangka panjang .. entry pasal susunatur stok lain kali lah story eh... masih serabut alam lagi.





Oleh kerana 2 hari dah dirumah dan sepupu amir datang, hubby pun cam letih jer pasang rak tu .. aku lagilah letih dengan dua pupu ni kejap pergi rumah mertua kang kejap balik rumah mengekek² tergelak² .. dengan becaknya main kat luar rumah.. jadi petang semalam sebelum sepupu amir balik rumah dia senidiri kita orang reward diri pergi alam impian .. saja tengok orang main layang², main belon buih .. dan riadah ..... dah petang pun kami sampai .. yang penting enjoy hahahahaha ... budak² pun happy .. amir siap bawak basikal .. tapi nampak belon takmoo main basikal pulak. Satu pencapaian baru amir buat .. dia dah berani panjat dinding batu tu hihihihihi ... 





Bicara Hati : Pasrah .. tak dapat pergi bercuti huhuhuhu ... kena jaga rumah mertua ...




15 ulasan:

Petak Bunga berkata...

teringin jugak nk beli rak mcm tu..
seng nk simpn barang storage spac pun kurng

Nad MamaZN berkata...

kami pun tak ke mana cuti ni...

Ibu Lala berkata...

Akk pun cuti gak senin tu. Kalau boleh nak cuti selamanya

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...senang kalau ada rak yg mcm ni senang nak susun barany2...:)

Sal Bee Yah berkata...

takpelah kak..cuti tak berjalan, spend time ngan family pun besat apa

- AZIE - berkata...

btl..btl..sy pun suka susun brg ats rak mcm ni, wpun dlm stor..senang nak amek bila perlu apa2, lgipun xdelah sepah stor tu. ehee...xdpt pegi cuti jg umah mertua pun xpe..cuti kat umah mertua hehehe

Falsya berkata...

Hehehe..brg ikea mmg kebanyakan kene psg sendri..mcm falsya suke beli brg2 ikea tp yg jd mangsa pasang opkos la en somi..hehe

::EIDA:: berkata...

erkkkkkk murahnya?????? stor umah ida pun ade jugak rak gitu tapi kaler putih.. ida letak barang2 coklat hihihihihi

Puan Kutu berkata...

oklah dpt juga pasang raknya..jgn smp kesudah tak dpt pasang lagi la hangin.huhu..

amir dah big boy..makin berani la nmpknya anak bujang awk

lieyalatif berkata...

kemas storage kalo ade rak tu kan masya...nampak kukuh tu...kat ikea tu lieya tgk mcm tak kukuh jek...ye laa nak pasang pun semput tu mesti la kukuh kan...teratur jek susun atur nanti.....

lieya pun tak kemane sgt cuti2 nieh...layan anak2 men basikal gak....eh belon tu femes kan..kat dataran putrajaya pun ade tu ...

Zee Suhaini berkata...

rak ni kukuh masya..kalo umah besar nak gak seketoi dua..paling tak menahan kalo gi ikea..rambang mata jadiknya..

MizzTina berkata...

ok gak rak tu ye ltk kt stor..xde la sepah.. ok,blh beli ni..

Nafira usof berkata...

bestnye dpt rak camtuh.. Zura pon berkenan.. hehehe

main belon buih tu yer.. sebenarnye Zura teringin sangat nak mencuba.. belom ade kesempatan lagi.. hehehe

Fiza Rahman berkata...

Best lah dah dpt beli. Nak beli tapi tak der tempat nak letak ☺

Seronok lah amir sepupu datang.

LYAfrina berkata...

lya pon ct direct bru2 ni penuh agenda..hari last bru kemas2..huhu..penat sgt.. x jln mana-mana pom..just dekat2 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...