♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 21 Oktober 2013

Home » , , , , , » Tegarkah Dalam 14 hari

Tegarkah Dalam 14 hari



Timbang berat badan buat kesekian kalinya... Ok fine tak turun2 naik lagi adalah ... Nampaknya tak boleh di biarkan melarat ni takut virus virus lemakkk tepu lagi susah nak hilang nanti.

Misi harus bermula ... Serve sane sini, mane harus mulakan dulu... Yang pasti taknak terlalu drastik.... Cuma kene usaha berterusan harap berjayalah.. Chaiyok2.



Sarapan untuk 2 hari telah bermula, bukan sarapan jer malam pun makan ni... Sedappp sebab ada rasa buah kering dan kismis, tapi semalam lunch dah terbabas makan nasi kat tempat kenduri lauk masak lemak ikan masin nanas dan ikan cencaru bakar sumbat kelapa huhuhhuhu.... Tak tahan....



Tak banyak dapat turunkan sikit jadilah, hubby sokong jer sebab hubby pun punya misi yang sama hihihihi..... Masak kenelah masak macam biasa sebab untuk amir makan kan... Nanti pelik pulak dia...



Bicara Hati : niat untuk kesihatan, bukan untuk nampak kurus... Sekarang ni orang kurus pun banyak penyakit huhuhuhuhu.....







22 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

zee tangok masya dah okey la..still nak diet ke?? gud luck..tak dapat banyak sikit pon jadi la kan..

PUANSTOBERI berkata...

akak pernah beli fitnese tu, tapi.. tak termakan..sudahnya expired. hihihi...

Kakzakie berkata...

Syabas!!... kakak percaya kalau gigih ada ada kemahuan boleh tak macam kakak ni susah benar nak buat..

Ummi Iman berkata...

Good luck. Penyakit tak kenal saiz ;)

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

moga berjaya....teruskan usaha tau...

lia berkata...

x mampu lg diet... ;(

ZalinZalina berkata...

Betul tu Masya..diet utk sihat :)

Falsya berkata...

dulu time kite nak kurus mmg ari2 breakfast makan cereal tuh ngan apple hijau sebijik ngan susu low fat sekotak..mmg turun berat gile2..tp kene firm la...hehehe..

mama lieyna berkata...

huhu.. akak pun berselera bab makan ni, cuma hadkan takmo mkn mlm je kalau boleh..siang mkn dgn kwn2..huu~
good luck to u..
janji sihat kan..

eita berkata...

jangan makan malam..paling lewat pun kul 6...in shaa allah leh maintan..

Masha Meisters berkata...

diet = pemakanan bukn kurus kan....hehe
sodap ah mkn fitness tu...tapi kalau dok masha ni suka yng bebudak nyer tu...hehe

Ema Johari berkata...

good luck...yea, jaga badan utk kesihatan bukan utk kurus semata-mata

JaSSNaNi berkata...

CAIYOKKKKK masya.. moga berjaya..
Nani xleh buat lagi rasanya.. nyusu badan ni.. kang terkurang lak susu kesian baby.. hihihihi baik tak alasan?

JaSSNaNi berkata...

AIKKKK.. dah komen tadi.. mana peginya?

Deqla Manjew berkata...

errrkk..tang mana masya nak diet nih? tgk kurus jek..hihi..

Cho Zila berkata...

okjer untuk kesihatankan.. moga dapat badan yang sihat...

Nafira usof berkata...

betol tuh.. diet untuk kesihatan.. cantek tuh kira bonus lah kan~

Puan Kutu berkata...

synipun berangan nak turunkan berat badan tp asal free je makan..nasiblah menyusu,ada kebaikan disitu..:)

Fiza Rahman berkata...

Selamat mengkuruskan badan. Erk...tapi tgk masya ok jer kurus.

Khai♥Rin : anies berkata...

chaiyok chaiyok!

Sweetmama berkata...

nak control makan mmg susah w/pun tahu sgt akan kepentingan menjaga pemakanan kan..moga berjaya k.., k.eija ni patutnya mmg kena control mkn sgt2 sbb mmg nampk berat badn naik mendadak jgk ..hehe..

Nora Karim berkata...

ha ah betul tu... kurus utk sihat... pelan2, in sha Allah tercapai.. mudah2an

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...