♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 20 Disember 2013

Home » , , , , , , » Tempat Sarapan Paling Popular Dan Sedap Di Klang

Tempat Sarapan Paling Popular Dan Sedap Di Klang



Pening pikir nak sarapan ape?? .. nak sarapan kat mane .... kalau kami .. memang kami pilih Dewan Melayu Klang ni.. ni kalau kat area klang lah, sebenarnya banyak pilihan ... cuma dekat sini unik sikit pagi² dah ade sup hihihihi .. kalau tempat lain cuma sinonim dengan nasi lemak jer.. kat sini lontong ada, nasi lemak dan sup² .. kalau tak silap mee kari pun ade .. tapi saya tak pernah makan... roti canai?? roti canai takda ... 

Cuti sekolah ni kalau ada kesempatan, hubby hantar .. pagi² selalunya sarapan dulu ... senang .. lepas tu tak payah nak pening² nak pikir sarapan ape .. amir pun dah tentu²lah dah bersarapan jugak sekalikan... masa macam ni jerlah pun dapat sarapan bersama .. kalau memasing dah mula sekolah nanti tidaklah jawabnya.



Lokasinya tak jauh daripada masjid istana klang, kalau daripada klang sebelah kanan... sebelum masjid istana berhadapan dengan kedai² apa ntah tak hinggat .. kalau daripada kampung jawa, teluk menegun dia sebelah kiri selepas masjid istana/ kolej islam klang.




Nasi lemak pilihan amir siap ade tempe hihihi .. telur mata pun dia nak jugak pinggan lain, saya kongsi jer dengan amir ... pada tekak saya sedap.. sambal dia pun tak berapa nak pedas .. jadi amir sukelah ... dan ini kali pertama bawak dia sarapan kat sini .. kemain suka dia....





Hubby tak berapa nak sihat sejak akhir² ni .. jadi hubby pilih bihun sup ... letak ayam, seyes sedap.. tapi citarasa orang lain².. macam kami ni okk jer .. sayur pun ok.. sebab bihun sup dia ade tauge ... kikikiki.. jadi bukan pengemar sayur tak ku jamin kamu suka hahahahaha .... 




Letak muka budak teruja dapat sarapan nasi lemak tempe hahahahahaha .. kemain lagi dia bercerita ... saya dengan hubby gelak jerlah, suap sesudu .. banyak ceritanya, suap lagi .. ada jer ceritanya .. sampai tak sedar nasi lemak tu habis sepinggan.



Sebenarnya banyak jer pilihan makanan kalau kat klang ni, cuma tak berkesempatan nak review .. atas kekangan masa.. dan kalau pergi makan pulak .. kadang tak amik gambar .. tu yang tak boleh nak review ... nanti ada kesempatan saya kongsikan lagi .. kedai makanan kelantan pun ada jugak yang best tau kat area sini .. tak jauh lepas kolej islam tu jer.. sebelah kanan .. betul² depan petonas tu .. ada kesempatan saya kongsikan , selain tu kotlah yer.. kotlah korang dah sesat barat ..... sampai ke kampung delek .. ade satu kedai nasi lemak sedap depan tadika intan bistari kat jalan yadi tu .. seyes sedapp... roti canai dia pun sedapppp (^___^)v


oklah bye .. selamat bersarapan semua .... salam jumaat dan selamat berhujung minggu.











18 ulasan:

Sura Mohd berkata...

Kaksura tunggu review kedai masakan Kelantan tu..hehehe..:)

NinaAz berkata...

nasi lemak tempe tu menyebabkan perut saya terasa laparrr.hehe

izan mama mia berkata...

sedap ke kat sini...ehe..tak pernah try area sini..selalu kat kg jawa jer..leh ajak hubby nnt try..hahah..ada bakso tak

Masya berkata...

sura : alamak!! x janji ... huhuhu ..

ninaAZ : Sorry mak yong ...

Izan : bakso x pasti kat sini.. tp kat kedai kelantan depan petronas tu ade .. yg kat kg jawa tu...

Lynn Hamzah berkata...

meehon sup tu nampak sedap la...hihihi...perut pun tgh lapar nie...

lelamaisara berkata...

kalau kat tempat saya nak cari sarapan pagi susah sebab ramai kaum cina je yg berniaga..huhuuu

Afasz berkata...

sy suka tempe !!!

jemput singgah blog sy di http://afasz.blogspot.com

Kakzakie berkata...

Bila dah sekolah masing-masing bergegas destinasi masing-masing mana sempat nak sarapan sama. Inilah peluang ye.

Nasi lemak kalau sambal sedap baru kick kan:)

Nad MamaZN berkata...

Amir dh kurus sket

Waaa kene try ni
Jom bf sama
Haha!

Khai♥Rin : anies berkata...

setiap kali kalu ke klang pasti sy akn tersesat kt area tu...pasni kalu sesat bleh la sggh kt situ ;-)

Lynda Che Lah berkata...

Masya..
nama je keje kat Klang tapi malas nak kuar bfast..mmg tau dewan Melayu tu ramai orang makan tp xtau pula ada sup pagi-pagi..boleh pegi ni..Baba tepi sungai adalah pegi tapi tak selalu..
Restoren Kelantan tu dah tak best mcm dulu sbb kebanyakan pekerja dia yang masak..Indon masak gulai kawah..hehe..macam pelik kan..
taktau pula kg delek ada tempat bfast best..boleh pegi sbb nak sgt makan roti canai melayu buat..hehe

mama lieyna berkata...

Jarang masuk area klang..kalau pg boleh la cari..hehe..

Suka tgk muka teruja amir..heee...

mama aryan berkata...

mihun sup memang nampak sedap dan menyelerakan

tomato oren berkata...

bestnye kak kalau ada tpt makan banyak mcm tu kan..mcm kat area balik pulau pun banyak tp takde semeriah kat klang tu..

Nora Karim berkata...

first time tgk nasi lemak ada tempe...hehe amir mkn ke tempe tu?! kalau AF, confirm tak makan... hahah

Puan Kutu berkata...

sy klu mkn kt luar mmg bapak malu nk tgkp gambar..klu ada entry naik pasal makan2 tu mmg kira bertuah la..hehe

sy suka taugeh byk..aiman pun suka sayur taugeh..nmpk sedap bihun sup tu..:)

Deqla Manjew berkata...

sedap eh? aduh.. jauhnye nak pegi..

PUANSTOBERI berkata...

tempe ajer orang klang ni yer. huhu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...