♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 20 Oktober 2014

Home » , , , , , , , , » Rak Susun Gelas Dan Barang Di Dapur

Rak Susun Gelas Dan Barang Di Dapur



Assalamualaikum .... bile rumah belum ada kabinet dapur, bila gelas², cawan² dah banyak guna .. tak tau nak simpan mana ... hah!!! ruang rak lah kaedah yang sesuai nak menyimpan huhuhuhu ....

Puas google kaedah simpanan yang praktikal ... letak dalam bakul, letak dalam rak, letak jer atas table top pun ada kuikuikuikui .... jujurnya takmoo simpan semula dalam kotak sebab cam dah fobia nanti ada makhluk lain pulak hidup huhuhuhu ...;p tu yang terpikir nak letak kat rak pulak .. lepas basuh senang simpan .. lepas tu senang nak ambil kalau ada orang datang ...




Ni masa mula² pundah rumah dulu hahaha .. tetamu datang rumah, lepas basuh susun je lah atas surat kabar gini kat table top tu .... sakit pulak mata dibuatnya tau ... nampak kemahin panjang barisannya gelas² ni ... 

Sampailah satu hari tu terbaca kat tesco ada offer rak rm15.90 kalau tak silap, buntanglah mata ni kejap ... sebab salunya rak besar gitu harga dia rm 29.90 .... ajaklah hubby riki² dulu² sesuai ke tak .. kalau sesuai barulah beli ...





Tara ... ginilah hasilnya ... kemas pun kemas .. yang penting .. banyak ruang boleh jimat hihihihihi ....





Susunan gelas dan cawan tu asing²kan ikut kesesuaian ... itu je lah stok yang kat luar .. guna selagi takda kabinet yang semua dalam stor huhuhuhu ... (^___^')





Korang jangan tak tau ... tengok harga offer tu terus beli 2 hahahaha ... sebelahnya letak rak bahan dalam tin pulak .. rak ni kita letak kat bahagian dapur kering ... senang simpan stok dan nak bancuh air .. memang sini je lah tempatnya ... takdalah kang hubby pening nak mencari teh dalam peti sejuk. hahahaha .... Dan korang jangan tak tau .. esoknya hubby beli lagi satu buat rak untuk barang pencuci pulak .... kat area laundry .... sorry gambar takda.. tapi memang nampak kemaslah bila ada rak ni kat table top dapur tu ... bertabahlah sehingga ada kabinet dapur .. 





Bicara Hati : Lepas ni kalau ada kabinet dapur, rak² ni pindah bilik amir buat letak buku² pulak huahuahuahua .. bijak tak ibu amir ... jimat bajet.









16 ulasan:

lia berkata...

wahhh menariknyer idea ni... bole implement gak...

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...wah senang...betul la kat tesco ada offer murah harganya...:)

Fiza Rahman berkata...

Tu dia. Dah cantik tersusun ☺

ch@ berkata...

wow, kita suka tgk rak2 ni.
tak kisah la rak apapun, tapi hendak membeli kena pk byk kali, guna ke tak. paling2 pun mmg buh buku2 je la.

Joanna Yunus berkata...

Dikit2 lama2 nanti in sha Allah ada.. Akak dulu mula2 sewa rumah lepas kawin apa pun tak ada... Waima washing machine pun tak de... Dapt gaji sikit2 beli...

Ibu Lala berkata...

Rasa mcm nk pi cr jugak la. Boleh susun apa yg patut.

Puan Kutu berkata...

bila tgok yana susun pakai rak camni teringat kt rumah ni walau ada kabinet dapur pun pinggan cawan yg selalu pakai takde tempat nak taruk..nak beli rak2 camni tak terbeli2 walhal harga baru brapa sen je.huhu..

Tihara berkata...

memang kemas dan memang murah lah rak ni masya :)

tiga lalat berkata...

Salam .Hee sungguh menarik susunan rak itu.

LYAfrina berkata...

Ok la tu masya.
Asalkan blh simpan brg dgn kemas.
Kena kretip n bijak je.. msti kemas dapur.
Lya join group fb deco2 rumahku.. byk y guna rak camni. Tp dia kretipkan lagi balut dgn kertas apa ntah. Tp mmg cantik

::EIDA:: berkata...

pandai kakk!! heee ~ banyaknya cawan... umah ida ade bape ketul je HAHHAHHAHHAA

fieda berkata...

ermmm..mmg kemas guna rak ni..tgk kt group deko mmg ramai org guna..dlu dorang wat rak buku skrg serbaguna

Sweetmama berkata...

bijak..bijak.., mmg multipurpose rak ni..
kemas dan tersusun..

Mama Kembar 3 berkata...

murahnya rak tu. mmg sesuai buat susun barang camtu

QasehnyaRania berkata...

bru kemas tersusun kan.
bijak sangat.. murah la harga offer tu

Ida Puanstoberi berkata...

akk nak beli gak rak cenggini satu. tapi nak yg tinggi sket. kat ikea ada jual rasanya. tp tak terbeli lagi. bila tahun entah nak pergi ikea tu. bercinta rasa nak pergi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...