♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 2 Oktober 2014

Home » , , , , , , » Gara - gara Minyak Naik

Gara - gara Minyak Naik



Assalamualaikummmm ... pfttt sangat tau malam tadi .. melintang pukang pergi isi minyak kereta .. gara² hari ni naik harga minyak, iye .. tahulah bukan hari ni isi esok² tak mengisi .. memang bukan tahan setahun pun tangki tu .. tapi kalau bawak mpv terasanya naik 20 sen tau ... sekurang²nya isi sebelum naik harga .. dapatlah bertahan sampai seminggu .. aku pun bukan kaki jalan .. jalan pun tau pergi kerja balik kerja jer .. kuikuikui .. tu pun hubby dah tadah tanggan syukur sebab dia boleh pergi kerja naik motor .. tapi .. kalau dah macam ni mendadaknya naik rege silap² kami merempit suami isteri ... tapi ... takkan tak bawak adik pulak pergi sekolah .. takpalah .. bertabahlah .. sampai akhir tahun ni .. sebab aku kena bawak adik pergi sekolah sekali .. sekali jalan ... abah boleh hantar amir pergi sekolah. Senang memudahkan kerja .. cuma kena pandai²lah nak berjimat lain pulak.




Gilerrr sangat tau .. stesen minyak malam tadi area klang dengan port klang memang ramai sangat² .. Bukit Tinggi lagilah penuh sampai keluar² jalan kereta berderetnya.. sudahnya kami pergi Bayu Emas hihihi .. situ tak ramai pulak orang, jimat masa kami ... lagipun kami memang keluar mencari barang dapur semalam .. tu kunun nak isi minyak sekali .. sekali cam pelik jer napa ramai sangat orang, rupanya ada portal online bagi tau minyak naik harga hari ni rm 0.20 sen .... lepas isi minyak, balik dengan senang hatinya .... cukuplah stok seminggu .... kalau bawak tong .. memang dah isi sekali .. senang untuk motor hubby pulak.





 Bicara Hati : Minyak naik harga buat kita naik minyak.

15 ulasan:

MizzTina berkata...

sy bangga punye pemimpin yang prihatin akan masalah rakyat.. gila btl!!

Sura Mohd berkata...

mulanya akak pon tak tahu jugak..bila keluar ..tengok orang ramai kat stesen minyak..cam pelik jugak..dah bukak phone baru tau...huhu..

Mila Hilas berkata...

kikiki.....mcm2 kn kak.

lia berkata...

mmg pilihan ramai la stesen minyak mlm td yer...

Nieyl berkata...

hihi~nieyl x terdaya nak beratur terlalu panjang...xpela nak buat mcner kan..terpakse la isi gak minyak harga baru arini...:)

lieyalatif berkata...

mmg hot isu arini adalah pasal minyak naik doploh sen heheheeh...rata2 blog update kisah nie hehehehe.....adoiii siap sedialaa barang2 bakal naik harga....

Ida Puanstoberi berkata...

kalau dah sememang ada kat luar, oke lah nak isi penuh2. tp kut kalo ada kat umah, pastu kuar semata nak isi minyak, tak baloi kot.. huhu.

entah la.. akak skrg gi opis bawak keta beso sket dari yg keta lama (tp bukan la MPV. ihiks). Tpi, mujo tak rasa sgt kenaikan nih sbb umah dekat je ngan opis. lps tu plan nak selang seli bawak keta lama jugak ke opis. kut la rajin. huhu.

Nafira usof berkata...

banyak blog up citer stesen minyak penuh malam tadi. hehehe. memang melangut lah yer menunggu giliran.
suami zura memang jenis x akan isi minyak kalo ramai camtuh. tapi mujur jugak kami hanya isi minyak pada weken. sebab nak claim cash back weken kt kedit kad. hehehehe

mamaarifakeem berkata...

Area sini. Selangor tak naik harga..isi td sama je harga... asal nk isi minyak, kt selangor jerlah..hii...

Falsya berkata...

Tuh la..semlm mmg merata pam stesen penuh sebab minyak naik rege..haiyooooo naik lagik..

Puan Kutu berkata...

fenomena biasa bila harga minyak naik..mmg pemes sekejap stesen minyak.haha

Julia Johari berkata...

Ramai kan masya...tp julia tak turut serta...malas la nak beratur pjg dgn anak kecik lagi...ermmm harap kerajaan kaji semua kenaikan ni tak terlalu mendadak...sesak nafas

Sweetmama berkata...

itulah kan..tetiba je kerajaan umum turunkan subsidi minyak, w/pun 20 sen tp kesannya sgt terasa.., kebetulan k.eija punye kereta minyak masih penuh xdelah nak bersesak² g isi minyak..

::EIDA:: berkata...

ida pergi kerja naik moto. walaupun naik moto tetap terasa duoposen tu sebabnya dulu fulltank moto limahengget je.. skrg ni tujuhhengget!!!! grrr sangatt..

LYAfrina berkata...

lya malam tu cam surprise.. mmg xtau hal minyak naik ni..sbb x tgk berita.. lps maghrib kluar htr asya g tuisyen.. lps tu melepak rmh MIL. odwy nk ambk asya tu, singgah stesen minyak.. ni isi minyak sbb dah kosong.. skali tgk penuh kat stetsen tu. heran jugak.. last2 kena pegi stesen lain..pom sama.. time tu tanya.. bru tahu.. minyak naik rupanya. huhu..

apakan daya.. redho je la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...