♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 1 Oktober 2014

Home » , , , , , » Deko Bunga Di Luar Rumah

Deko Bunga Di Luar Rumah



Assalamualaikummmm ... deko bunga di luar rumah katanya hihihihi ... dalam rumah pun tak bersiap lagi ... saja² nak menambah yang kat luar pulak, kali terakhir beli bunga masa nak raya hari tu kuikuikuikui ... >______<

Memula tak berniat pun nak membeli, kunun² nak menemankan mak, haishhh sekali tu ... cam terbekenanlah pulak pokok² berdaun yang adooooo ... kang terbayang²lah pulak kalau tak membeli .. lagi haru kan ... jadi dah alang² sampai tu beli lah jugak.



Pasu² yang besar tu mak saya punya .. saya beli yang kecik jer ... 2 pasu jadilah... amboi mak naik seh .. dah macam aku ni bawak lori pulak mak nak membeli pasu bunga huhuhuhu .... mak², macam tu lah dia kalau dapat peluang ... tu .. pokok daun keladi pun nak dibelinya .. abah kata macamlah boleh keladi tu di masak ... kita senyum jelah ... sebenarnya satu terapi dan kepuasan kalau pergi kedai² bunga ni kan ... (walaupun baru berjinak² ... dulu tak diherannya pun).

Kita orang pergi beli kat area sijangkang sana tu ... nak kata murah sangat tu tidaklah .. tapi macam berbaloi²lah jugak .. sebab pasu bunga mak yang besar tu satu rm8 jer .. hohohoi ... kalau kat area kampung kita orang tu banyak jual rm10 dengan rm12 gegegegugugugagaga .. gigit jarilah nak membeli.

Tajuk kemahin Deko Bunga Luar Rumah ...... Tapi .. tak beli bunga sangat pun ... aku cam biasalah .. lebih suka beli pokok berdaun senang jaga .. itu pun .. tak tanam lagi ... sebab lepas beli sabtu .. bizi ahadnya kemas rumah pulak ... petang hubby ajak main belon ... jadi tak sempat lagi nak menanam pokok² tu dalam pasu. Nanti kalau dah buat kita up story mory eh ...





Bicara Hati : Kan best kalau dapat pergi cameron, bau borong macam² pokok bunga.






13 ulasan:

Kakzakie berkata...

Mak boleh geng dgn kakaklah kalau macam tu. Kakak kalau ke nursery kalau tak membeli memang tak sah..

Seronok tau bila dah mulakan menanam.

babYpose berkata...

salam, pokok keladi macam ala Bali kan :)

Nieyl berkata...

Rajin taman2..bela2 pkok nie yea..:)
nieyl x berapa sgt...:)

Ujie berkata...

Takpayah le beli bunga kat Cameron tu, akak & mak mertua dah try...kami msg2 angkut banyak gak. Tak lama tu, ada yg mati. Yg idup pun dah bertahun ni tak mo berbunga. Hidup sgn mati takmo. Lepas tu kami msg2 dah tobat, g cameron tengok je.

lia berkata...

kalau cameron, mmg suka beli bunga byk2... rasa mcm princess lps tu he3

permatabiru berkata...

sy pun suka tanam pokok cuma hobi tu xdatang lagi..

LYAfrina berkata...

mana hasilnya masya?
klo lya lg suka pokok daun2 gini..
nmpak fressh dgn suasana hijau..nyaman je

Tihara berkata...

angger mareng cameron memang best tuku kembang akeh2..

tenan masya yo nandor kembang ey..

jadi tak akak ngomong jowo :)

Puan Kutu berkata...

sakan jugak ye mak awak klu bab memborong pokok bunga..klu dah minat tu sesekali ke kedai bunga mmg shopping habis2an la kan

Julia Johari berkata...

Cantik yer pokok hiasan tu masya...syokkkk la...ish mmg betul kt cameron cantik2 tau pokok hiasan...kalau dpt borong cactus perghhhhhhhh meriah taman umah

Sweetmama berkata...

x rugi pun bercucuk tanam ni, puas hati bila tgk hasilnya menjadi nanti..

::EIDA:: berkata...

sukanya akak bercucuk tanam yekkk.. berbakti pada tanah heeee~

QasehnyaRania berkata...

suka jga tanam pokok tp dok kuarters ni tahu2 j la.
tunggu ddk rmh sndiri la nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...