♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 13 Oktober 2014

Home » , , , , , , , , » Tips Bersihkan Singki Sentiasa Bersinar / Berkilau

Tips Bersihkan Singki Sentiasa Bersinar / Berkilau



Assalamualaikum.. amboi kemahin masya eh... sejak akhir² ni asyik kongsikan tips² petua² dapur gitu hahahaha ... dah korang jangan terkejut sangat pulak lepas ni tetiba ada entry susunatur .... apa yang kita kongsikan ni pun berdasarkan pengalaman jer .. dan yang memang saya buat .. 

Okeyyy pernah tak korang rasa singki korang tu.. ishhlah ... mudahnya berkarat, dia bukan karat tapi .. cam tak bersinar gitu .. nak kata berkeladak tidak jugak .. cuma cam ishhh tak menyelerakan korang nak guna .. biasalah singki ni kadang kita gunakan untuk basuh pinggan, ikan .. kuali kan ... kalau aku pulak.. kerang pun kadang ku gunakan berus basuh kat singki tu huhuhuhu ..... 

Okkk meh nak kongsikan sikit tips dan rahsia .. singki dapur saya ... seyes kalau korang tau rahsia ni.. korang pun jadi teruja .. nak masak tengok singki boleh buat cermin hahaha ... pftt sangatkan. Yang pasti memudahkan kerja korang nak bersihkan singki tak payah nak sental sangat² gitu .. guna span biasa atau hijau tu pun dah fleksibel sangat comelnya.




Rupa singki yang tak semengah sebelum kena cuci .....








Singki dapur basah saya kat belakang tu memang ada 3 bahagian macam ni ... kununnya yang tengah tu nak letak/rendam bahan basah .. yang lagi satu keringkan pinggan .. hahahaha .. memang taklah .. sekali yang tengah kecik tu jadi letak bahan pencuci senang .. tak suka letak kat table top tu.. cam basah² pulakkan ... 








Hah!!! inilah rahsianya .. gunakan cream cleanser daripada cosway jew .... mudah cepat dan senang .. yang penting baunya tidaklah terlalu menusuk hilang sangat. Sebelum gunakan korang goncangkan dulu ... lepas tu barulah curah kat singki tu ... dah curah barulah gosok dengan span .. saya pakai span hijau tu jer... takut bercalar pulak kot pakai yang dawaikan ...








Masa ni ada offer kita beli hihihihi .. ni gambar dekat sikit .. baguslah cream ni ... memang tak mencalarkan permukaan yang korang bersihkan ... mula² ingatkan untuk bersihkan periuk jer .. tak sangka singki pun hokey .... dan .. korang jangan tak tau .. pencuci ni serbaguna sangat tau ... bilik air pun kita basuh guna ni hahahaha .. sekali dengan dapur masak ... tapi kat dapur ... yang tempat letak kuali tu jer.. bukan kat table dapur tu gugugugagaggegegege ... yang ada pencuci lain.. nanti kita kongsikan lain kali ... kang ada pulak yang jadi hulk ko sental pakai cream cleanser ni hahahaha.








Gambar singki sebelum dan selepas cuci ... berkesan sangatkan .... ni gambar singki rumah saya ... 








Tapi yang paling puashati .. bersihkan dapur ni ... kembali bersih dah nampak macam baru jer .... gambar bilik air takdalah saya amik.. cam tak semengah nak tunjuk bilik air huhuhuhu ....





Ini jelah tips yang saya nak kongsikan .. singki kalau tersumbat .. korang curah jer serbuk bikabornat tu ... lepas tu curah air panas lepas sejam.. insyaallah okey ... 







Bicara Hati : Senang dalam hati satu pencuci .. serbaguna sangat boleh cuci banyak tempat.










21 ulasan:

Fizah berkata...

waaaaa bling bling sudaa...macam baru...:))

Nieyl berkata...

Nieyl ari2 bersih kan singki..
sbb x suke la klu singki tuh ada kotoran2...lendir2...kan..

MizzTina berkata...

wahhh, berkilat!!

::EIDA:: berkata...

ida pakai yang sama! sep sep sep ciked heee~

Lynn Hamzah berkata...

kak yong guna basic H shaklee...memang puas hati sangat...

Nafira usof berkata...

wahhh.. berkilauan lepas cuci yer. Zura pakai sabun mandi jer. cantek jugak hasilnye.. hehehe

Mila Ahmad berkata...

boleh cuba lepas ni.

Rizziela berkata...

bagusnya..lepas ni kena g beli gak lah kat Cosway tu

HaziziYusof berkata...

saya pun kt rumah pakai produk yang sama jugak.. ambik kt cosway.berkesan dan selamat digunankan..

kelapangan singgah ke blog kami yer.. disana murah, murah & murah .. pasti anda suka.

tiga lalat berkata...

Salam. Hee sungguh rajin.

lieyalatif berkata...

tips menarik nie...lieya selalu sental pakai clif tu jek.... bile dah sental berkilat nak gune pun sayangkan masya hahaahahah...ye laa sinki ni cepat nooo bekeladak...lagi2 jenis hari2 masak mmg cepat jek kotornyer....

CtAyue berkata...

assalamualaikum yana.. amir sihat ke? lama tak jalan2 sini.. nt ayu jalan2 baca satu persatu.. rindu nak tahu cite amir.. hihi..

ch@ berkata...

ouch! silau.
cosway eh, mau carilah. tapi sinki i bkn steel canni. isk!

Tihara berkata...

barangan cosway, memang hebat lah masya :)

Sweetmama berkata...

mmg puashati guna produk cosway ni, k.eija suka guna pencuci pinggan cosway thn lama sabun dia..

- AZIE - berkata...

sy suka jgk pakai brg cosway...dr sinki smpai ke tile memg best pakai cosway..harga sgt affordable

IntaNBerliaN berkata...

saya pun ada pencucxi ni :_)

Fiza Rahman berkata...

Wahhhh...berkilat tu ☺

Mama Kembar 3 berkata...

cam best jer. kena beli gak nih hehe

Puan Kutu berkata...

barang2 jenama cosway ni kadang2 best jugak ye..berkilat bersinar gitu!

QasehnyaRania berkata...

menarik kan..
berkilat
saya tak oernah beli yg ni.lg satu..
yg warna biru cair sikit tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...