♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 22 Mei 2012

Home » , , » 'Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya'

'Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya'

    

Sebelum terlambat saya nak joinlah segmen ni.. macam menarik jer.. untuk dikongsikan.... walaupun malu nak kongsikan pada semua sebenarnya hihihihi.. pada yang takmoo tahu cepat² klik X yer tutup hihihihihi....



Klik bena kalau nak join...
tamat pada 22 Mei pukul 2 petang...


Mengimbau kenangan saat sah jadi miliknya adelah sesuatu yang yang sangat indah dan diluar jangkaan.. tapi percayalah jodoh.. ajal dan maut segalanya ketentuan Allah s.w.t....

  • Januari 2004 dirisik oleh bakal keluarga mertua.. tanpa mengetahui siapakah gerangannya yang merisik diri ini ... tapi keluarga mertua tersangatlah kukenali.. kerana adik suamiku sekarang adelah sebaya ku jengg.. jengg.. jengg...
  • Secara peribadinya walaupun saya kenal adik hubby.. tapi saya tak kenal hubby hahahaha.. boleh macam tu.. bukan sombong.. dah memang kalau saya kerumah kawan saya tu tak pernah nampak hubby.. macam mane nak kenalkan.. kan...
  • Serius sangat² terkejut seperti hampir pingsan.. hampir jerlah yer.. tak pingsan pun.. sebab macam tak percaya.. dalam usia 21 tahun waktu itu.. saya telah dirisik... ;p maklumlah jiwa muda.. berkobar² nak enjoy.. nak sambung belajar lagi... tup² ade yang masuk meminang tak keharu... dah lah tak kenal pulak tu...
  • Bakal mertua bagi tempoh 6 bulan untuk bagi kata putus terima ataupun menolak hihihi.... itu baru bab merisik... rasa menangis² xmoooo kawinnn uwarrrrrrrrrrrrrrrrrr.. saya nak sambung belajar..... kunun² alasan...
  • Seminggu sebelum tempoh yang ditetapkan tibe² dapat panggilan tepon, masa tu dah petang, saya pulak baru balik kerja.... sangatlah penat sampaikan bunyi tepon malas nak angkat.. tapi angkat jugak.. terkejut sangat dengar suara bakal tunang hihihihi.. bertanya khabar kenalkan diri.. gitu.. gini... pappp letak tepon.. terus asyik tersenyumm..... 
  • Tempoh 6 bulan yang dijanjikan pun sampai.. dalam tempoh tu doa telah ku mohon adekah benar pilihanku ini... siang malam mohon petunjuk dan juga mengambil kira pandangan keluarga akhirnya saya setuju  syaratnya saya dapat sambung belajar dan bertunang 2 tahun.. family sebelah lelaki okk jer.... abah ambil keputusan menerima pinangan itu.. lagipun saya memang takde special boyfren.. tapi.. boyfren memang ramai hihihihihi..... saya pun bersetuju.... 'aje gile...' kata peahhh kepohh.. tak kenal ko suka² nak terima buat suami... hadoiilahhh..... itu soal hidup mati wehhh.....
  • Alhamdulillahhh 06.06.2004 saya telah bertunang... opss.. lupe nak bagi tahu... orang dekat jer sekampung, tu yang abah suke noooo sangat..... dah kenal mak bapaknya... saya sebagai anak tak menolak jauh sekali membantah yang penting family bahagia..... tak bantah kunun.. yang nagis guling² tu hapenya... kalau ingat² balik memang akan gelak.. arwah adiklah paling sakan menyakat....
  • Dah sah bertunang barulah kami bedua keluar.... itu pun sebab nak hantar adik hubby (kawan saya yang sebaya saya tu balik naik bas) pg stesen bas jer pun.. saya pulak arwah adik yang temankan.. mak tak bagi arwah ikut kunun² mak nak bagi can saya keluar sengan tunang, sibuk arwah adik nak ikutt.. saya bile ingat² balik mesti nak gelak..... saya baru nak pakai tudung arwah adik dah duduk kat tangga dengan selipar nak ikut.... 
  • Yang paling nak gelak.. bile orang kampung macam pelik jer.. kereta suami ade kat rumah saya.. hantar saya pergi kerja.. balik kerja.. ape lagi hebohlah sekampung kunun² kami bercinta.. padehal dah bertunang pun.... hihihihihihi
  • Alhamdulillah tempoh 2 tahun bertunang kami mengenali hati budi... dan bercinta sakan selepas kawin, masa bertunang pun jarang nak bergaduh.. umur suami yang jauh beza.. menunujukkan sangat sikap matang buat saya jatuh cinta.... maklumlah sayakan baru 21 tahun budak² lagi... budak ke..padehal kengkawan dah beranak pinak hihihihihi.....
  • Akhirnya pada 06.06.2006 kami diijab kabulkan.... tarikh tu suami yang pilih.. semua pun hubby yang beria².. saya tak kisah sangat.. banyak family yang membantu... (^___^)v
  • Alhamdulillahh.... cepat masa berlalu bulan depan 6 tahun kami melayari bahtera rumahtangga dikurniakan seorang putera yang bam.. bamm....

Gambar kawin??? ala.. nasib baik bukan syarat wajib letak untuk segmen ni.. gambar dalam pendrive takdelah pulak.. lain siaran saya letak yer.....

 so sweet gambar kami bertiga syawal yang lalu....



18 ulasan:

Nyue berkata...

Sweetnye akak..
=)

::CIK LYNN:: berkata...

waa...sweetnya..moga bkekalan slamanya..=)

Ucu Faridah berkata...

satu kampung rupenye...
seronok baca masya punya cerita...
ucu pun satu kampung...senangkn nk blk x gaduh2...jimat duit minyak lagi....hahahaha..dah jodoh..
semoga jodoh masya berkekalan hingga hujung nyawa...amin..
kalau sempat ucu joint lah segmen ni yer...kalau x sempat minta maaf byk2...

PUANSTOBERI berkata...

itu lah jodoh kata orang kan.. :)
Sweet je citer nyer :)

|| NaFiRaa || berkata...

sweetnye gambar ber3 tuh.. sedondon biru~

izan mama mia berkata...

Assalamulaikum...tq sudi sertai...
wah cam drama dalam tv lah kisahnya..best buat drama nih..hiihi
semoga mahligai yg dibina..sampai syurga...sweet..jer

cik wanie warniee berkata...

sweet jer heehheeh

fieda berkata...

mcm sama la plk kita ni gi keje balik keje berhantar..

fieda berkata...

semoga yana sekeluarga berbahagia hingga akhir hayat ok..

anisalya berkata...

ni pun bercinta lepas kawin la ye? sweet je...

IntaNBerliaN berkata...

senyum sorg2 sy baca entry ni.. sweet je..hihiii

mg kekal hgga ke syurga :-)

Ummi Iman berkata...

Sweet memori and story... :) dapat bayangkan.. Semoga berbahagia hingga ke syurga

LYAfrina berkata...

wah..gud luck dear.. sgt2 sweet.. walaupun jodoh drp org tua.. tp.. masya n husband still hidup bahagia.. mlah lebih mrasai kmanisannya bla bcinta lps kawin kan

CtAyue berkata...

sweetnye citer masya.. semoga sentiasa bahagia dan kekal hingga akhir hayat.

ecadwinkyasha berkata...

bestnya jodoh keluarga yg tentukan..lebih manis dan afdal rasanya...

9n0L4 berkata...

dtg BW dan follow sini dari segmen yg sama. 220. moge bahagia hingga ke syurga. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-imbau-kenangan-saat-sah-jadi.html

wantie berkata...

dari segmen yang sama

http://lovingwantie.blogspot.com/2012/05/imbau-kenangan-saat-sah-jadi-miliknya.html

gee berkata...

hahaha..ada cerita disebaliknya kan..tp biarlah rahsia..janji dah bahagia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...