♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 23 Mei 2012

Home » , » Bertukar Lagi... 5x DHA

Bertukar Lagi... 5x DHA

 
 

Dah hampir sebulan berlalu.... amir sekarang dah tak minum susu dumex dugro huhuhuhu... nampaknya tak dapatlah ibu nak kumpul hadiah² lagi.. amir dah bertukarrrr... yupss.. bertukar lagi pada susu DutchLady pulak.. tapi masih lagi perisa yang sama masa minum dumex dugro.... perisa madu.. hihihihihi....

Susu amir sekarang...

Kenapa bertukar???? amir dah tak sesuai minum yang lama ker?? sakit ker?? cirit-birit ker??? semua pun takde kene mengena... kan dulu saya pernah cerita amir ni mudah jemu minum satu² jenis susu.. dumex ni kire oklah boleh bertahan sampai 2 tahun.. yang lain.. ermm semuanya 6 bulan jer.. huhuhuhuhu.. nasib baiklah semua susu² yang mampu milik bukan susu yang mahal sangat...

Permulaan bulan ni kami bagi dia minum dan atas permintaan amir pun.. pengaruh iklankan... dia nampak iklan susu ni pasal roti kalau tak silap.. ade gegirl panggil bai roti tu tak dengar² sampailah gegirl tu tulis roti kat jalan barulah bai tu berhenti.... cara promosi yang kuat.. amir pun nak minum susu ni.. ok²... 

Bile pergi carefour nak dijadikan cerita rezeki amirlah kan.. kat carefour ade offer susu ni.. kebetulan ade 2 pek jer.. kami pun belilah RM18.95 kalau tak silap.... sebab permulaan kami beli satu untu rumah.. satu untuk rumah pengasuh.. amir minum pun okk takde alahan.. teruslah kami tukar minum susu ni....Lepas tu ade offer jer kami rembat stok sebulan macam biaserlah 6 pek berat 1kg setiap satu pek oklah tu kan.. susu yang sebelum ni 900g jer... satu pek..

Baru² ni beli tambahan stok siap dapa free susu yang dalam botol tu.. padehal beli satu jer pun... stok tambahan sementara nak tunggu gaji.. dah rezeki amir dapat free susu tu sukelah dia.. setiap pagi sarapan milo cruch letak susu tu...

Amir pun sibuk nak amik gambar dengan susu baru sambil makan kit kat.. berehat sebentar katanya...
abaikan pemandangan kat belakang.. rumah tengah bersepah...






18 ulasan:

Kakzakie berkata...

Yang penting minum susu utk kebaikan Amir...

Salmiza berkata...

Sama mcm opal...tp opal minum susu biasa je xde perisa...klu beli vanila n coklat terbuang aje..mbazir skilo...

Tihara berkata...

okey je rumah masya, nampak kemas ..
yang penting amir membesar dengan sihat dan cergas..aamiin :)

Myra Jay berkata...

Heee, takpe kak susu apapun asalkan dia mau minum tu yg penting ;)

Aine Ainun berkata...

selalunya budak2 susah nak serasi dgn susu baru kan....

namoaknya amir xde masalahh...

Jaa berkata...

ha, akak join ler dutch lady mums club.. leh kumpul point n redeem hadiah... saya ada buat n3 pasal ni dulu...

http://jaajahat.blogspot.com/2012/03/dutch-lady-mums-clubibu-ibu-yang-bagi.html

KhaiRin : anies berkata...

amir da ada taste tersendiri ;-)

Afasz berkata...

kene latih anak minum susu dari kecik sampai besar...sy dah besar ni liat nk minum susu....tulang kurang kalsium...dr dah cek...sy cpt penat

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Bagusla amir masih lg nak minum susu,

Zaquan umur 3 tahun dh stop minum susu, skrg ni dia suka minum milo kotak jerk

Ujie berkata...

kalau tgh ada offer/promo tu mmg kena beli byk..boleh berjimat.

*kuat betul pengaruh iklan ya..^_^

ieedaz @ mama_isha berkata...

singgah & follow..salam kenal ea!

Puan Kutu berkata...

pandai pulak terpengaruh dengan iklan si amir nie.klu aimn pengaruh iklan dengan mainan saja.nak beli pitam.haha..

aiman mmg minum dutch lady sejak dulu,tp original punya.madu coklat semua dia tak layan.hehe...

fieda berkata...

budak2 sekarang dah pandai nk ikut taste dorang..bkn mcm kita dulu2..nanti amir pun boleh jadi pandai mcm budak pompuan dlm iklan tu ye..

IntaNBerliaN berkata...

susu yg free tu sedap tu... sy pun dulu sk mkn dgn koko krunch..hihii

ch@ berkata...

kita mmg keluarga dutch lady yana. hahaaa. drpd anak sampai ke mak bapak mnm dutchlady. bg dutchlady kat auni hari tu pun sebab terpikat dgn biru plastik dan rega mampu milik. hahaaa. selamat dtg ke dutchlady amir. mcm dh kurus sikitla dia.

Nazayiena berkata...

Klu perut Amir x alah xpe tukar2 susu,anak kak Nurul dr umur 6 bulan kak nurul tukar ke dugro ok spi skrg,smlm ada offer kat carrefour dpt rembat 4 pek...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

Moga susu ni sesuai

Ummi Iman berkata...

Iman susu kotak dutch lady untuk kanak2 kadang yg untuk org dewasa dia minum. Takde masalah campur dengan susu lactogen dia tu. Mungkin lepas ni boleh cuba dutch lady. Sebab sebelum ni tukar susu lain dia tak mau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...