♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 25 Februari 2013

Home » , , , , » Sakit Kepala

Sakit Kepala

  


Jangan pandang ringan sakit dikepala.. apatah lagi dibahagian tengkuk/ leher.... sebenarnya itu adalah salah satu punca untuk kena darah tinggi....


Yups.. darah tinggi... janganlah ingat asal sakit kepala jer.. mengandung.. asal sakit kepala angap migrin (jangan pandang remeh) asal nak muntah² jer.. mengandung..  hakikatnya boleh jadi itu keracunan makanan.

Amalkanlah gaya hidup sihat itu yang sebaikknya.. jangan streess .. jom happy² sahaja .... walaupun kerja ni memang tak boleh nak elak daripada stress sebenarnya.


Amalkan doa ni... jom print tampat kat meja ... dan perbanyakanlah istigfar.. insyaallah hati lebih tenang 



Sedikit tips kalau korang sakit kepala kupas bawang putih dan sapu/gosok² pada bahagian dahi kanan kiri dahi.. tu sambil selawat insyaallah kurang sikit... sebab pernah cuba.. tapi lambat sikitlah.. kita ni nak cepat.. pakai bam cni jer.. hihihihihihi ...



Bicara Hati : Selamat daku .. hari ni kalau ikutkan kene kerja kat luar tau... 4 hari 3 malam ... kat langkawi nun, mak tak mahu.. mak tak mahu.... nasib big bos okk.... 




16 ulasan:

Nieyl berkata...

nieyl pun dah 2 3 ari mcm sakit2 kepala...

Qashmere berkata...

Semoga hari anda akan happy selalu

ieja amieja berkata...

assala masya,,
lama x kecni..akk jap jap off..
t.kasih atas perkongsian tu ye..akk pun selalu amalkan jg..x mo stres2 kan..

QasehnyaRania berkata...

terima kasih berkongsi.

jauh tu..

ch@ berkata...

betul tu, kalau sakit kepada better rest atau pi klinik atau mnm air masak. paling mujarab, tidur. ahaks!

lia berkata...

dulu2 masa x boleh control baran, selalu sakit kepala.. lps belajar nak control amarah, baru reda... rupanyer ada kena mengena hurmmm

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

tima kasih kak share doa ni

Puan Kutu berkata...

sy mula2 pregnant dulu mmg setip ptg sakit kepala.lg2 klu tak cukup tido..skang alhamdulillah..

sakit apa pun klu berlarutan kena cari punca..:)

Mrs Lurve berkata...

sakit kepala nie kdg2 xcukup rehat pun yer..kalo berpanas pun ye jgk..itu sy la

Ujie berkata...

Sakit kepala ni ada mcm2 sbb. mmg kena g check..mcm saya dulu, rupanya sbb power spec nk kena tambah.

Kalo org bujang mesti suka je kena out station. kalo ada anak ni..mmg berat ati.

Nora Karim berkata...

alahai... kalau kena outstation mmg sedih nak tinggal anak2 kan masya...

CtAyue berkata...

semoga sihat2 yer... kt mane2 pun ade stress kan..jd happy dan senyumkan ajelah.. Smile be happy.. :)

fieda berkata...

mmg bahaya sakit kepala ni kan...migrain la,darah tinggi la..kak fieda nasib baik jarang kena..

mrsfiza berkata...

Oh skit blkg tekuk tu blh jd drh tggi ke..gulps

Kita sllu pning kpala angin ,.agk tu sbbdarah gak ke

Fiza Rahman berkata...

Mekasih bagi doa. Memang tak tahan klo sakit kepala.

Nasib tak kena kerja luar yer.

eita berkata...

hari ni memang tengah stress..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...