♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 21 Februari 2013

Home » , , , » Surat Tak Sampai

Surat Tak Sampai

 

Selamat pagi semua.... kisah entry semalam, dimulakan dengan model peti surat, tak pasal² amir jadi model peti surat tak rela dalam gambar semalam... bukan amir tak nak pandang kamera.. sebenarnya dia baru nak berdiri saya dah amik gambar dia hahahahaha..

Bukannya apa sebenarnya tu peti surat kat kampung kat rumah mak saya, sebab ada kes budak kurier kata tak jumpe alamat rumah, sedangkan rumah mak saya kat kampung tu tepi jalan besar jer.. peti surat pun ada tulis siap² nombor lot mustahil dia orang tak nampakkan... sebab tu lah publish pulak mana pilihan korang pos atau kurier (^_____^)v

Sebenarnya seorang blogger ada mintak alamat dan nak hantar barang kat saya katanya, sejujurnya saya sendiri pun tak pasti barang atau apa yang nak sampai tapi dah dimaklumkanlah... blogger yang saya maksudkan ina a.k.a IntaNBerliaN. 

Bila ina tanya barang dah sampai belum.. saya bagi tahu belum sampai... barang tu dipos sebelum tahun baru cina lagi ... tapi sampai lepas raya cina baru saya dapat haihhh sabar jerlah dengan sevis kurier tu... 

Sampaikan saya cari nombor pejabat dia tau kat internet, siap telefon pengurus dia lagi.. nasib baiklah pengurus dia baik.. berbudi bahasa dan bagi terus bagi no hs kerani dia .. no hs tau.. bukan no pejabat... untuk maklumat lanjut kebetulan hari yang saya call tu pengurus dia bercuti... maklumlah ina pun risau kalau barang tu dia orang pulang balik kedia.. saya pulak dah serba salah.. rasa macam menyusahkan pulak sampai jadi macam ni. 


Bukan pos ni yer.. yang buat masalah ... ni pos biasa jer....
Semalam saya dah pos hadiah kawan²... harap sampailah dengan selamat.. jangan ada yang hilang huhuhuhuhuhu ...... 





Sebenarnya saya cadang nak amik jer.. kat tempat kurier sebab tak jauh pun daripada opis, tapi budak yang nak hantar tu bagi tahu.. dia hantar kerumah jer.. bila ku bagi tahu .. awak kata tak jumpe rumah saya.. takpalah... biar saya ambil sendiri... mustahil awal dah sampai kampung saya tak nampak peti surat tepi jalan tu.. barulah dia tergelak² saya ganti orang kak.. saya tak biasa pergi sana... (huh!!! cakap jerlah terus terang.. ni kata.. tak jumpe... buat orang risau jer) 

Tapi alhamdulillah.. akhirnya barang tu sampai jugak ke saya.. orang kata kalau dah rezeki.. insyaallah... lambat pun sampai juga.. cuma geram jugak dengan budak yang hantar tu.. dia kata ada call hs saya cari rumah mak saya tu tak jumpe²... dia call hs saya.. masalahnya saya memang tak terima panggilan dia... pun kecuali ada satu panggilan nombor yang tak dikenali tu call saya.. bila saya call balik tak di angkat.

Alamak!!! panjanglah pulak entry luahan rasa ni... (^____^)v



Bicara Hati : Nak tahu ke saya dapat apa??? nanti² saya up entry nyer yer ......




18 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

baca entry ni.. buat saya geram je dgn gdex ni.. hahha... saya blacklist terus dia pasni.. hahhahha

dahla, harga servis lg mahai dr harga barang... adehhhhh... geram je ingat balik... lepas ni, saya tetap akan cari pos malaysia... hihihii

ohya, saya kan, hantar guna gdex sbb ingat nak cepat, normally, kurier ni bagus.. sekali... tu diaaa....

Kakzakie berkata...

Dah banya kejadian seperti ini terjadi. Menyusahkan betul kan... Nasibbaik dapat juga itupun sebab dah berhubung berkali-kali.

Ummiarissa Mahdi berkata...

akhirnya selamat sampai juga ye...mujur tak hilang ye....nak tau jugak apakah itu?

Nieyl berkata...

singgah pagi..:)

Cik Puan Rara berkata...

luahan perasaan kat blog adalah yg terbaik.hehehe selamat pg sis

Nafira usof berkata...

services kurier pon kadang2 ade masalah gak~ pernah kena gak dulu.. huhuhu

Nad MamaZN berkata...

Alergik btul citee pasal brg taksmpi ni huhu

UniMeOw berkata...

hehe xpe la...asalkan sampai jugak..ermmm dapat pe kak? ;)

lia berkata...

betol tu... kalau da rezeki kita, sampai jugak kat kita wpon pusing satu donia he3

Ujie berkata...

Saya pun pernah alami, ada sorang sahabat blogger pos hadiah. sampai skrg tak sampai. Kesian jugak kat dia, jd serba salah. Saya kata takpelah, bkn rezeki. Dan bkn salah dia. Nak check pun tak tau camne, sbb guna pos biasa.

fieda berkata...

kak fieda ni pun tgh risau perut sbb brooch2 yg kak fieda poskan utk kawan2 aritu sampai ni tak sampai2...padahal dah pos masa 8 hb feb...mcmne tu..takkan sebutir brooch kak fieda nk guna poslaju kot...huhuhu

Izan Ishak berkata...

pernah juga kes brg hilang bila guna kurier. serius mmg hangen masa tu. nasib baik kami snap bukti2 yg ada.... dpt balik duit gantirugi.

#itulah kan... bila jadi benda2 camni, rasa serik dah nak guna khidmat dorg.

QasehnyaRania berkata...

blom pernah guna gdex lagi

Nora Karim berkata...

ewah ewah... macam2 pulak alasan budak tu... sabar je la...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Ermmm...mmg geram kalau berlaku kes brg x sampai..nasib baiksampai jgk brgnye..

Hope fm yg k.eija pos ke yana selamat jgk sampai ke tgn yana.

Puan Kutu berkata...

Klu selain pos laju nie derang mmg malas sikit nak carik alamat rumah.paling sng call n suruh kita amik kt tmpt sekian2..tp kes yana nie lain plak.panggilan pun tak terima apa hal.huhu..

tp Alhamdulillah lu dh reeki tk kemana..:)

ch@ berkata...

ooo, kita hari tu mcm tu jgk yana. but, dpt la dak kurier tu call sy sbb cari opis tak jmpa. hehee, sy beli 3 biji novel. dia guna garmin katanya. ye ke, tah... haha..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani penah pos barang xsampai hampeh tol la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...