♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Sabtu, 18 Januari 2014

Home » , , , , , , » Petua Hilangkan Bintik Hitam Dan Putih Di Hidung

Petua Hilangkan Bintik Hitam Dan Putih Di Hidung



Kalau orang dulu-dulu suke gunakan putih telur dengan tisu untuk hilangkan bintik hitam dimuka, sekarang rasanya lebih banyak produk kat pasaran yang lebih cepat dan memudahkan kerja. Weeeeee >____<

Jadi kali ni saya gunakan tips yang lebih mudah hihihihi... Bukanlah petua tradisioanal, ni petua kedai namenya .... Saya suke jenama macam kat bawah ni .. Selalunya saya beli kat watson.




Kalau tak silap Ada 3 pilihan warna dan berbeza2 bau .. Tapi saya suke yang aloe vera ni ... Serasi sangat... Lebih kuat kalau saya lekatkan dihidung dan selalunya berkesan semua bintik2 hitam akan tertanggal.

Caranya pun mudah sahaja lepas basuh muka keringkan muka, kemudian sapukan air pada kawasan hidung dan lekatkan benda ni... Dalam dia ada 3 keping, gunalah sekeping dulu...  stok yang lain boleh gunakan lain kali.... harga lebih kurang rm 7. Oklah tu berpatutankan.....


Selamat mencuba kalau korang pun hadapi masalah yang sama huhuhuhu ... ,p







16 ulasan:

NinaAz berkata...

Bintik hitam kt hidung nina ni dah kurang dh xmcm dulu. Sejak pakai produk leuniey. Hehe

Teena Tna berkata...

Saya pun selalu gak pakai nose pack ni tapi black head ni susah sangat nak hilang dari hidung. Aishhh

Ann Ishak berkata...

saya pun ada masalah yang sama, boleh la saya cuba product yang masya tunjuk tu :)

Puan Kutu berkata...

tak terbelek plak hidung ni ada tak bintik putih n hitam.anggap je la takde.haha

nurbijen berkata...

Dulu rajin juga buang black head kat hidung... skrang dah makin liat.... tgk post ni baru sedar yg dah lama saya tak buat aktiviti ni...

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com
ReplyDelete

mama lieyna berkata...

Ingat petua tradisional tadi..hehe..

Nadirah dira berkata...

wahh bleh la cuba lepasni, thanks masha :)

LYAfrina berkata...

nanti nk g cari gak la kat watson..lya pernah guna mask hitam dari daiso tu..tp x berkesan pon..

Falsya berkata...

Kite ade satu habit tau..cabut white n black head kat hidung pakai twizzer..huahuahua..tp skang nie kite stress sbb sejak telan shaklee dh xde dh..huwaaaaa..

lia berkata...

saya x pernah try produk tu sbb pernah beli pastu x reti pakai ha3

Khai♥Rin : anies berkata...

seigt sy, sy pakai sekali je pastu trs lupa ekeke

lelamaisara berkata...

boleh cube jugak ni...saya selalu pakai putih telur letak kat tisu je...tradisional tak saye..hehehehe

Nory Zoulkefle berkata...

nory biasa guna charcoal mask daiso tu je , celet satu muka, habis bulu2 roma pon tercabut sekali...hehe

Sweetmama berkata...

guna putih telur dgn tisu tu mmg k.eija amalkan dr zaman sekolah lg mmg berkesan, tp skrg dh kurang amal, bintik2 hitam pun dh naik blk dkt hidung ni..huhu..

Deqla Manjew berkata...

deqla mmg byk bintik hitam.. kat hidung la ketara.. hubby plak bintik putih.. geram tgk.. suka picit2 hidung dia.. heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...