♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 21 Januari 2014

Home » , , , , , » Masa Bersama Itu Indah Walaupun Sementara

Masa Bersama Itu Indah Walaupun Sementara



Rancang² asyiklah tak menjadi, kalau tak hubby yang ade hal .. tetiba adik ipar kene kerja atau ada urusan ... jadinya memang kalau rancang bagai nak gah macam mana pun memang tak kemana lah ...

Ahad baru ni pagi² kami dah kene pergi mesyuarat PIBG , petang pulak hubby kata nak keluar .. tapi macam tak pasti lagi .. tengok keadaan dulu.

Adik pulak memang nak keluar pergi setia city mall cari barang keperluan sekolah katanya (tak hagak²kan koo dik nak beli barang sekolah kat seia city mall tu).. dan nak habiskan baucer anak dia rizqi kat parkson sebelum tamat tempoh.

Amir??? anak bertuah tu pantang dapat offer daripada adik saya, apatah lagi kalau adik ipar meligat jer dia hulur tangan nak ikut ... kalau bab berjalan memang macam tu lah .. tapi .. yang herannya bukan dengan semua orang dia akan ikut.. dengan orang² tertentu sahaja. Tapi dengan adik ipar saya ni dia memang ngamm.. kalau rumah mertua pun macam tu.. dengan adik ipar saya semua dia ngam .. dia orang pun rajin melayankan dia kan.. tu dia suka tu.

Spontan order menu kegemaran amir kat food court setia city .. emmmm macam lemak sangatlah.. amir pun cakap macam tu.. tak sedaplah ibu.. tak pahit (maksudnya bukan tak pahit apa... dia rasa macam kurang kicap agaknya) tapi pada saya pun kurenggg macam muakkkkkk ntah.. tak tahulah kalau orang lain.




Spontan ... amik gambar sebelum beredar.. hadoilah dah macam tak semengah pulak .. jadilah .. saje².. untung² hubby nak amikkan gambarkan.. kan... 


Sebenarnya kita orang pergi asing² adik pergi dulu .. saya malas kunun² nya nak ikut .. sebab hubby kata nak keluarkan, jadinya amir dah sibuk nak ikut adik .. bag peluanglah dia pergi itu pun bersyarat .. kalau tidak .. memang berat hati nak lepaskan .. alhamdulillah berkelakuan baik .. jadinya bolehlah ikut lagi lain kali.

Kami sampai lewat sebab hantar adik ipar saya balik asrama dulu (adik suami) .. lepas tu barulah kami pergi sini.. amir dah seronok sangat.. sampaikan lepas makan pun tak nak balik dengan ibu ... dan macam pengantin baru kita orang hari tu berjalan anak takda.. rasa macam sunyi pulak.. sebab dah biasa dengar amir membebel² dalam kereta....

Itu jerlah aktiviti spontan kami ahad tu, tak sengaja pun.. insyaallah ahad ni pergi jemputan kawin lagi .. dah rancang balik nak berjalan² jugak.. tengoklah kalau jadi .. masa sekarang ni pantas sangat berlalu ... dengan keadaan kami ni .. yang dah macam nomad ni .. memang pening kadang nak bahagikan masa.



Bicara Hati : Confuse .. ni sape yang ada baby ni .. dah macam anak dara jer adik saya yang pakai tudung pink kat belakang tu ..




12 ulasan:

eB berkata...

SCM?
wahhhhhhhhhh kita dekat ker yunk?
jom jumpa... i lioke :)

bobiedanbad berkata...

Seronoknya, quality time with family.

Fiza Rahman berkata...

Sedap plak tgk sizzling yee mee tu.

mama lieyna berkata...

Oklah tu, amir boleh je follow org lain kalau kemana2, anak2 akak, setakad hari ni, takdenyelah berjalan mereka tanpa kami, kami pun kemana2 memang tak pernhnya lah boleh feeling2 dating, anak2 sentiasa menemani..hee..

Rizziela berkata...

saya suka makan yee mee tu

Sweetmama berkata...

Yup betul tu sbb tu pentingnya qualiti time bersama yg tersayag w/pun skjp tp digunakan dgn berqualiti.

bdk2 mmg suka kalau ada yg melayan dia, mcm anak² k.eija jgk la adik² k.eija dan adik² ipar rajin melayan so anak² pun rapat la dgn makcik n pakciknya, nak dibawa berjalan pun senang.

lizz berkata...

waa bestla dapat feeling kekasih gitukan...amir suka iku mak sedara dia...kasi can kat ibu dating ngan ayah yer...

Nory Zoulkefle berkata...

nampak macam sedapp tapi pahit ek....hehe

Deqla Manjew berkata...

nmpk jer sdp tp x sebnrnya eh.. huhu.. yelah, baby mcm anak yana, yg belakang tu anak dara. heee

QasehnyaRania berkata...

hihi. xpa kak amik berkat mana tau ada rezeki amir nak dpt adik pulakkan.aamiin

biasa la tu kak kadang kadang ok. kadang x
hihi. sy jgn masin je

SeputihSalju berkata...

mna tau lps nih ada rezeki amir plak dpt adik...aminnnn

sekejap tapi puas dpt luangkan masa bersama org2 yg kita sayang kan.. :-)

- AZIE - berkata...

sedapnya dh lama xmkn sizzling..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...