Hihihihi terbaikk sebotol rm 12.00 jer ... dah beli ikan pekasam.. tak sabarnya balik nanti nak makan tau... nyum²...
Kat opis ni kengkawan saya baru jer dapat tadi terus masak nasi .. makan .. dia orang cakap sedapp .. sebab kami memang pengemar cili padi atau dengan erti kata lain sambal pedas² ni memang selera kamilah ... lama tunggu nak merasa sambal ni tau.. gelihati tengok gelagat kengkawan kat opis tadi kemain memasing bertambah nasi (nasi masak kat opis jer.. sebab stok beras dengan periuk nasi memang ada) ... selera beul.. korang makanlah dulu yer... nanti waaaa .. pulun hadap kat rumah .. walaupun dalam hati kalau boleh nak hadap jugak .... ;p
Sambal sreng wang nang ni .. macam sambal tumis orang jawa katanya cili bawang, ikan bilis dan taucu sikit serta belacan, orang kata kalau jawa tak pandai masak dan makan sambal ni.. jangan mengaku jawa hihihi... tapi walau tahu masak.. nak jugak rasa yang wak nang punya .... dah rasa baru puashati.
Kalau ada kawan² yang berminat nak beli bolehlah rujuk FB Wak Nang Klik Sini Eh..
Bicara Hati : Yang tak sabar balik nanti nak makan dengan ikan pekasam ... >____<
8 ulasan:
Assalamualaikum kak masya. heee saya tak pastilah pernah makan ke idak.. hehehee
wahhhh sy pon pengemar pedas2 ni... meleleh air liur ni hu3
assalamualaikum masya...kalau dah ada keturunan jawa mmg mesti buat sambal ni...sedap sangat...:)
Perghhhh...merembes ailio dah ni masya ☺
ish3..terliur sy kak..
klu org jawa mmg la tak pedas bukan jawa la kan..sy tak tahan sikit dengan pedas..dulu en suami mkn pedas,skang pun [erut dh tak ngam..lega tk payah sambal2 ni semua..klu tak rajin gak buat sambal getuk tu
lya pon klo nk mkn suka ada pedas2..tu la y myebabkan selera btambah.. hehe
Sep sikit masya...Umi Qi pun mmg kaki mkn pedas2...baru terangkat hehhe
Catat Ulasan