♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 24 Februari 2014

Home » , , , , , , , , , » BBQ Dirumah Mertua - Sesi Persidangan Adik - Beradik

BBQ Dirumah Mertua - Sesi Persidangan Adik - Beradik


Jarang² dah dapat berkumpul bersama sekarang ni .. memasing banyak hal, memasing dah membesar, memasing dah mula bekerja .. jadinya anak² buah bila free barulah dapat peluang buat macam ni.

Kami mak² ni tak kisah sangat, bapak²nya lagilah .. kalau bab makan suka jer... tapi sesekali dapat berkumpul panjang ceritanya .. mau kesubuh tak habis sesi persidangan .. ditambah pulak masa bbq ni tahun baru cina dan ada Maharaja Lawak Mega.

Baik yang kecik, yang besar .. semua sepakat .. gotong royong .. bab makan memang laju ... tambah² menu semuanya menyelerakan .. lagilah seronok ... amir jangan cakaplah ... masa ni lah pun dia nak mengamuk, merajuk .. suka tau mintak perhatian .. ibu ni barulah nak amik mood makan banyak² .. nasib baik kejap jer.. lepas pujuk okey balik.. kalau tidak.. memang putus selera dibuatnya.



Kambing lagi ???? hahahaha ... kali ni anak buah suami yang buat.. ni resepi dia.. seyes sedappp ... sos akak ipar buat sendiri.. mantap terbaiklah sangat² tau.







Jangung bakarlah paling ditunggu² sebab dah lama tak makan, sudahnya satu pun saya tak makan.. sebab dah kenyang makan yang lain² .. amir makan sosej jer.. dia suka sosej ... 







Malam tu sesi penutup adalah potong² kek besday anak buah.. akak ipar buat kek coklat.. terbaikkkk sedap amir paling suka kek coklat... selamat dah dipotong bukan uan yang sambut bestday yang potong .... saya pun tak perasan sapa yang potong.. tau² dah boleh ngappp hahaha ....





Kalau ada rezeki teringin nak buat bbq kat air terjun, lama sangat tak buat macam tu tau... tambah² amir dah besar ni okeylah sikit kot... rindu nak rasa nikmat mandi di alam semulajadi tau ... tak dapat bbq kat air terjun .. kat rumah mertua pun jadilah .. nasib baik buat malam.. kalau siang mau bentang kolam mandi bebudak nak mandi hihihihi ... >_____<






Bicara Hati : Orang kata yang jauh mari dekatkan, berkumpul ... mengeratkan silaturahim ... moga sentiasa rezeki diberkati bila berkongsi dengan orang tua.








14 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak masya, wahh sodapnya bbq. bulan lepas kitorang pun ada buat. hehee jagung bakar tu mengamit perasaan, hiewww ~~~

Nad MamaZN berkata...

Xtvt berkumpul paling senang n paling santai kan
Cuma nk berkumpul tu payah sket la masing2 dah ada komitmen...

Ps: yana, parking senang yang..ada parking khas disediakan.. Takpayah parking tepi bahu jalan, sesakkan trafik je =)

mia izzati berkata...

waaa syoknyee..jagung bakar sedap tuuu

- AZIE - berkata...

jagung bakar...jagung bakar..sedap! seme menu sedap!! dh lama x bbq dgn keluarga

Falsya berkata...

Meriahnye makanan..jagung bakar tuh lg nmpk sedap..feveret tuh..hehehe..

lia berkata...

wahhhh jagung bakar... letak majerin byk2... dap dapppp

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Memang sedap makanan yg dibakar tu Masya :)
Seronok berkumpul adik beradik ni... banyaklah isu yg keluar nanti nnya :)

Ibu Lala berkata...

Sedapnya. Time nak mengemas yg lech tu kan.

nurbijen berkata...

mmg best dapat "bersidang" bersama keluarga sambil makan2... bbq pulak tu, takde orang yg tak suka... hihihi

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt berkumpul ramai2 mcm nih.

mamaarifakeem berkata...

Alhamdulillah, mengeratkan silaturrahim aktiviti gini... :-)
Addoiii terus jadi ngidam, nak g bbq tepi sungai.. air tetjun...hee.. sejukkk!

Tihara berkata...

bagus, memang setuju sangat2
seronok kumpul ramai2 buat family day ke,bbq ke kan :)

LYAfrina berkata...

sedapnyer bbq... dh lama x buat bbq ni

Ida Reen berkata...

selalu bbq eh?
akk biasanya hari raya je.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...