♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Ahad, 15 April 2012

Home » , » Air Nanas Rebus

Air Nanas Rebus

Assalamualaikumm Semua....

Air nanas ni minggu lepas akak ipar bagi.. sebalang penuhh... dah macam 10 orang nak minum....
Dah banyak sangat saya bagilah jiran².. tibe² teringatlah pulak hari ni.. kan.. best panas² macam ni dapat minum air nanas lagi.. letak air batu....

Sekian jer..

20 ulasan:

Tihara berkata...

orang kata nanas boleh hilangkan demam kan..sedapnya cicah ngan rojak buah :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

yer betul tu kak..cuaca panas2 memang sedap gilerssss minum air nenas sejuk2 pulak tu..mengalir ikut tekak macam air terjun jer huhuhuhu

Karukord Jagau's berkata...

ada lagi tak...? nk mntk sechawan (^___^)

mamyharraz berkata...

sedapnya air nenas teringat zaman kecik2 mak suka buatkan air nenas nih boh air batu mmg best! ;)

Saya Disini berkata...

xpernah rasa air nanas lgi

qaseh johanna berkata...

air nenas..? xpnah mnum pon..nk pulak skang ni tgh usaha nk dpt baby lg la xpnah beli lgsg dh nenas ni.. hihi

Ujie berkata...

a'ah la..dolu2 mak slalu buat air nenas gini. lps tu kalau tak abis, masukkan dlm plastik..simpan peti ais yg atas tu. Jd mcm eskrim la..

Cik FaRiZaM berkata...

dh lamam tak minum air nenas ....sedap gak kan...

Masya berkata...

kak tihara: nanas mentah ikut mood sikit nak makan sebab nanti lidah ngilu (macam kebas) tp sedappkan kalu cicah kicap atau rojak..

Masya berkata...

echa: yeahhh terbaikkk kan....

Masya berkata...

karukord: xdelah.. kan dah kata minggu lepas.. mestilah dah habis...

Masya berkata...

mamyharaz: terbaikkkann.. x habis buat aiskrim...

Masya berkata...

saya disini: alahai ciannya.. sedapp tauu.. rebus lama sikit bagi gula.. memang mableshhhh

Masya berkata...

qaseh: itulah sy pun kunun2 nak pantang xmoo minum.. tapi kalau dah sebalang akak ipar bag tak minum rugiii oooooo... bagi kat jiran jugak satu mangkuk.. kalau tak memang tak habis²...

Masya berkata...

uji sedappkan kalau buat ais krimm.. makan masa panas²...

Masya berkata...

cik farizam: memang sedaaappp. sesekali oklah.. kalau selalu sangat tak bolehhh...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sedapnye air nenas..

semalam kat kawasan rumah eija hujan lebat betul..lena tido..hehe

fieda berkata...

alamak..mmg sedap ni..

PUANSTOBERI berkata...

Lama da tak makan/minum berkaitan ngan nenas ni.. sobsss :(

IntaNBerliaN berkata...

nasib baik xleh minum..hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...