♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 17 April 2012

Home » , » Laluan Ambulans

Laluan Ambulans

Assalamualaikumm Semua.....

Gambar ihsan google jer.......


Aku sangat²lah trauma dengar bunyi siren ambulans... bukan ambulans jer.. van JPA, van St John, bomba.. polis pun iyer jugak.. semua² yang ade sirenlah... lagi² masa tengah drive, kalau dengar jer.. mulalah gelabah....

Laluan ku pergi dan balik dari rumah ketempat kerja memang melalui depan hospital, jadi setiap kali nak pergi kerja atau balik kerja mesti ade ambulans yang lalu....

Pagi ni pun kebetulan ade ambulans, dari dalam kereta lagi aku dah tercari² dari mana datangnya ambulans tu.. laluan kami ke.. laluan sebelah... kebetulan dari arah laluanku... cepat²lah pusing stereng ketepikan kereta nak bagi jalan... bile lepas jer ambulans lalu.. ade jerlah yang ikut belakang ambulans tu.. padehal bukannya ahli keluarga pun.. tak kirelah motor ke.. kereta pun ade jugak.. lagi² kereta yang comel boleh menyelit... kadang² terpikir jugak... apelah dia orang ni suke mengambil kesempatan pulak.. dahlah jalan jem... sesukati jer.. buat macam tu....

Aku pun tak tau ape yang aku traumakan.. tapi... tu lah asal ambulans lalu nak masuk hospital jer selalu terpikir sapelah yang sakit, orang kemalangan ke.. macam manelah orang tu... janganlah saudara maraku... moga orang tu selamatlah hendaknya... 

Bile nampak ambulans keluar hospital pulak aku terpikir.. manelah ambulans ni nak pergi.. nak amik orang sakit ke.. nak hantar orang pergi hospital KL ke... ade kemalangan ke kat depan tu.. haiiihhh.. mesti darah ni yang berderau... moga² semuanya baik jer... 

Aku sorang jer ke.. yang rasa macam ni.. ke korang pun sama.... ermmmmm....




26 ulasan:

inazamri berkata...

akak pun panic bila tgh drive terdengar siren ambulans ni...panic sbb terkalut nak selit tang mana kereta akak ni.

Salina@IbuAqil berkata...

Siren Ambulance.. Kegemaran si Aqil sis.. Suka bebenor dia dgr siren2 kete2 polis, ambulance, bomba or etc.. Ntah apa yg dia suka sgt tu ntah.. :D Ibu dia ni yer gayat.. :D

Kakzakie berkata...

Kakak paling tak suka bila kita bagi laluan ambulan banyak kenderan pun ikut belakang ambulan pandu laju-laju juga, kalau keluarga takkanlah berderet-deret...

Tihara berkata...

akak pun rasa mcm tu bila dengar siren ambulans..terus terdetik moga diselamatkan orang dalam tu..ringankan kesakitan dia..sejak mak akak dibawa ambulans dari hospital temerloh ke kuantan dulu..sedih sangat teringat detik tu..jd skrg bila dengar je ambulans mesti teringat detik2 genting dalam hidup akak masa tu..

nur anis berkata...

sama dengan saya..fobia dengar bunyi siren ni..hati mesti bersebar-debar..fikir siapa lah yang sakit tu...

MamaEma berkata...

selalu juga alami time-time jem...memang tak suka mana yang mengekori ambulance untuk kesenangan diri dan menyushkan orang lain..

LYAfrina berkata...

samalah..lya pon fobia..sbb lya dh byk kali naik ambulan ni dlm keadaan x sdr.. n satu lg y takut bila bunyi siren ni..slalu berdebar... tkut org ty kt syg..sedara mara kita ..

Masya berkata...

kak ina: btl tu.. sy pun kadang² panic tak tau nak celah mane kete ni...

Masya berkata...

kak salina: budak² memang suke.. sbb tu kalau lalu amir sibuk nak tgk... yg tkt ibu dia ni hihihihihi.....

Masya berkata...

kak zakie: betul tu huhuhuhuhu.... geram jerkan klu ade org macam tu...

Masya berkata...

tihara: sy fobia dr dulu.. walaupun x pernah sape lg naik.. arwah adik dulu pun terus naik van polis sbb meninggaldunia kat tempat kemalangan...

Masya berkata...

nur anis : itulahkan.. harap sangat bkn org yg kite kenal

Masya berkata...

kak ema: btl tu... menyusahkan org lain.. pentingkan diri jer.. mcm muka tak bersalah pulak tu....

Masya berkata...

LYA: tulah harap sangat bukan saudara mara kitekan...

Bui Junaidi berkata...

KAK BUI SERING WONDERING KALAU DGR BUNYI AMBULANS...TAPI TIDAKLAH SAMPAI FOBIA...

|| NaFiRaa || berkata...

zura plak eksited kalo dengar bunyi siren nih.. trus nata tercarik2 kat mana datangnye bunyi..hehehhe
tapi tak suka jugak bila ade kenderaan yg amik kesempatan folo ambulans..huh~

IntaNBerliaN berkata...

sy plak bila dgr bunyi ambulanca.. sk cr mana ambulance sbb seronok tgk semua org bg laluan..jhihii

fieda berkata...

kalau dgr ambulan kan selalu dok pikir kesian org dlm ambulan tu dok bertarung nyawa agaknya..

oh ye..tadi kak fieda tgk yana menang ni

http://ujieothman.blogspot.com/2012/04/pemenang-teka-dan-menang-novel-1.html#axzz1sHOr56oP

tahniah

Masya berkata...

BUI: HIHIHIHIHI....

Nafira: itulahkan.. x suke btl.. kalau kt dah bg laluan.. org lain pulak amik kesempatan...

ina: hihihihihi....

kak fieda: itulah risau jer.. selalu harap jgnlah saudara mara... terima kasih bagi tau info saya menang... rezeki.. kebetulan tengah BW nampak ade teka teki tu... yeahh dapat novel, macam tau² jer yg kat rumah baru habis baca.

Ujie berkata...

saya pulak gelabah cari arah mana ambulans tu..
sbb dulu penah ambulans hon saya sbb tak bagi laluan. bunyi hon dia kuat..terkejut.
bkn tak bagi laluan, saya ingatkan dia dari arah bertentangan. sejak tu saya betul2 alert. ^_^

eita berkata...

sama lah...
selalu gelabah puyuh kalau dengar siren..
tak kira lah polis ke ambulan ke...

zachflazz berkata...

siren ambulance dan hospital, sangat sedih jika mengingat itu. semoga kita semua dijauhkan dari itu.

TeacherAzimah berkata...

uiks takut gak dgr bunyi siren ni huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

kalau la eija yg memandu sndiri time ambulance kat blkg dgr pulak siren ambulance tu berbunyi conform panik, dah la x pandai nak mencelah2 ni..

btol tu msti ada yg amik kesempatan ikut blkg ambulance tu kan..

Puan Kutu berkata...

sy pun jenis gelabah gak klu dengar bunyi2 ni semua.tmbah2 klu jumpa pak polisi,tak buat salah pun panik.haha..

QasehnyaRania berkata...

betol tu

kesah ayah su lagi best..kalau dengar siren bomba dari jln utama,ayh dah siap sedia pastu kalau nmpak bomba lalu ayh ngn member dia mesti follow sampai la ke tempat kejadian..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...