♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 16 April 2012

Home » , » Mari Menulis Bersama Amir

Mari Menulis Bersama Amir

Assalamualaikumm Semua...

Takdelah nak bangga.. jauh sekali nak bermegah²... tapi kat rumah amir selalu cakap boring.... sebab tulah saya ajar amir menulis.. iyerlah takkan asyik nak bagi main dengan tengok tv jerkan...

Amir dah lama saya ajar menulis ni.... seawal usia 2 tahun, tapi biaserlah kalau dah nama pun budak lelakikan.. bukannya tekun sangat, satu buku tu.. belum pernahlah amir nak menulis sampai habis.... buku memang dah banyak yang dibeli pun.. asal pergi kedai buku ade jer buku untuk amir... tak kirelah buku warna ke... buku menulis ke.. atau pun kad² untuk baca....

 Bukan main bersemangat lagi nak menulis tu... 

 Dah macam² warna amir guna, tu baru menulis huruf A jer.....

Tapi sejak² akhir² ni mood amir lebih berkobar² nak menulis dan mewarna sebab ayah akan bagi upah tengok CD Mr. Bean... hihihihihi.... kat rumah secara peribadinya walaupun ade siaran astro tapi memang takde cannel cartoon.. kecuali cannel cartoon yang memang dah ade yang astroo bagi macam ceria dan astro TVIQ dan TV9.

Kalau amir tengok kartun dia cuma tengok kat rumah pengasuh jer... cuma baru² ni jer ayah masukkan cannel Babytv tu pun sebab amir merenggek² nak tengok sebab dulu ade astro bagi free cannel ni.. tapi sekarang kene bayar.. huhuhuhuhu...

Layankan jerlah... walaupun saya tak berapa berkenan sangat kalau nak buat sesuatu dapat upah.. sebab jadi macam terbiaser pulak.. kalau takde upahhh nanti amir xmoo buatkan.. kan.. kann... sebab belum bersekolah lagi oklah ibu bagi kelonggaran...

 Nilah CD Mr. Bean yang amir asyik dok layankan tu jer..... Habis jer nak tengok KungFu Panda pulak.
Kuatnyelah pengaruh TV... tu belum lagi Upin Ipin, Boboy, Wonderpets, Dora... ntah ape² lagi.. macam²lah sampai saya pun tak ingat... sampaikan kite orang nak tengok tv pun susah.. asyik nak layankan cannel dia jer...







25 ulasan:

KhaiRin : anies berkata...

amboi khusyuk nyer menulis apa tu...

Cik FaRiZaM berkata...

rajin nye amir....moga jd seorang anak yg berjaya satu hari nanti..

follow u :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

(^___^)

MamaEma berkata...

rajinnya dia

Salina@IbuAqil berkata...

Cukup suka tgk cara bebudak ni menulis..
Tekun..
Comel je cara diorg pegang pensil tuh.. ;)

|| NaFiRaa || berkata...

budak2~ cam tuh lah kan~ my anis pon kadang2 camtuh jugak.. tapi dia suka main game kat laptop or henpon~ :)

Puan Kutu berkata...

rajin amir menulis.mmg bagus ajar amir menulis supaya tangan dia lembut nti dh sekolah sng dhpandai semua.

dulu aiman hari2 sy suruh tulis buku abc ni tp skang dia dh malas,agaknya dh senang sgt bg dia.kt sekolah dh tulis perkataan.klu soh buat tu laju jer..dh 5tahun nie tgn pun dh lembut.dulu keras2 lg..

budak2 mmg biasalah klu bab tgok kartun kt tv.aiman klu abah dia ada tak dpt la nak layan kartun sgt.takut abah punya pasal.haha..

ikatankasihku berkata...

AMIR good boy...
*samalah kita, sampai dah naik hafal segala dialog rancangan diaorg suka tu*

Tihara berkata...

best nye ada cd mr bean, anak buah akk minat sgt mr bean ni.. :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sama la mcm anak eija, kalau g kedai nmpk buku dan pensel kaler sibuk suruh kita beli, tp buatnya sehari dua jerk, pastu cepat bosan..dia suruh kita pulak yg buatkan..tp bdk2 skrg cepat belajar, dia tgk pun dia dah cepat hafal..

fieda berkata...

budak2 sekarang mmg..suka benor dgn katun2 tu...ada baik dan buruk jgk kan mende2 ni semua...

ogyep yummy mellow berkata...

Salam kenal.. rajinnya Amer ya... pandai ibunya mengajar...

PUANSTOBERI berkata...

seronok dia menulis. Gud..gud :)

LYAfrina berkata...

bagusnya amir..moga smngat tu selalu ada yer..

wanie amerie berkata...

salam kenal masya..terima kasih sbb sudi singgah & follow blog saya yer..
rajinnya ank masya nulis ekk..
ank saya pun minat gila dgn kartun mr bean tu..sehari x tau berapa kali dok ulang cd mr bean tu..
follow u back dear..tq

mamalieyna berkata...

khusyuk,,,takpe budak lelaki mmg gitu,..pelan2 blajar ye amir..

arif pun samalah..24hours, kartun je dilayannya..seb baik kt umah ada tv extra, boleh buat tgk berita..huu~

IntaNBerliaN berkata...

rajin amir ni.. nak dpt upah yer.. tp kdg2 upah ni bagus jugak kan.. mcm amir ni.. terus jd rajin :-)

Masya berkata...

khairin: baru belajar menulis.... jomlah join mewarna....

Masya berkata...

cik farizam: amin... sy pun singgah sana jugak....

Masya berkata...

kak ema: kenalah rajin.. nanti bleh ajar adik pulak...

Masya berkata...

kak salina: itulah memang comel.. tp kene rajin sikit melayan kerenah mereka ni...

Masya berkata...

nafira: same jer amir pun ikutt mood kalau nak menulis ni...

Masya berkata...

kak murni: tulah nak lembutkan tangan dia lah ni.. ajar dari awal.... takdelah nanti dia terkejut sangatkan pg sekolah...

Masya berkata...

ikatan kasihku.. hihihihi....

tihara: memang best .. tp kalau dah setia hari boring huhuhuhuhuhu

Masya berkata...

eija: budak lelaki memang macam tu ker yer.. ade jer akalnya.. ade jer alasannya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...