♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 30 April 2012

Home » , » Layan ASTRO sampai lebam

Layan ASTRO sampai lebam

Assalamualaikummm Semua.....

Hujung minggu baru² seronoklah amir.. sakan kat rumah asyik melayan karun.. habis semua siaran kartun dia sahaja... sampai nak tengok berita kat tv pun tak boleh huhuhuhu.. haru betullahhh....

Itulah sebabnya kami malas nak masukkan siaran kartun astro kat rumah, dah tau harapan nak tengok tv memang tipis.... hubby amik cannel baby tv jer.. walaupun amir bukanlah baby lagi kikikiki.... tapi sebab astro bagi rancangan free dan amir tersilap tekan cannel hari sabtu tu.. kantoilah kami... siap meloncat² seronok dia.. sebab ingatkan ayah dah masukkan cannel kartun kikikikiki.. jenuh terangkan minggu ni jer free.. minggu depan takde dah.... kalau tak bagi tahu kang.. ade pulak yang guling² kat rumah.. mahu setaman dengar dia menjerit....

Bile amir layan cerita kat disney junior.. dia siap terangkan lagi.. ibu.. ini agent oso.. siap belajar buat roket kertas.. hahahaha.. selama ibu tak tahu pun... patutlah amir suke sangat layan kartun ni kat rumah pengasuh.... siap tanye tu.. bile nak naik keretapi ni... aduiiilahhh kantoii sudah.... bagus jugak kartun2 kat disney junior ni ade macam belajar² sikit² macam kartun dora explore yang selalu amir tgk kat tv9...


 ni gambar masa pergi ekspo jualan barang elektrik hari tu.. dekat dewan jer.. tapi meriahnya bukan main lagi... ramai betul pengunjung... hubby pun dah beli jugak (tapi bukan tv yang dalam gambar ni... ni amir yang kepenatan duduk sambil layan tv kat situ.. x mampu nak beli besar macam tu.. lagipun tak sesuai kat rumah)... sebab takmoo berebut dengan amir tengok tv.. semalam siap beli dvd khas untuk amir layan kartun jer.. mr. bean dan macam² lagilah... jadi takdelah istilah berebut tv lagi kat rumah tu.... beruntungnyalah anak² sekarangkan.... bersyukur juga sebab dimurahkan rezeki kami sekeluarga....
 

Terima kasih astro.. kami layan sampai lebam mata tgk semua siaran.. napelah astro first takde free jugak.. kan best hihihihihihihi.....


8 ulasan:

Kakzakie berkata...

Anak-anak usia Amir memang suka katun.. betul ada katun yg ilmiah

CtAyue berkata...

hihik..samalah ngan adam anak ayu tu. duk layan channel kartun je.pasni tgal yg ceria aje..jenuh lah nak explain kt dia..satu masalah gak tu kan.. ayu pun tak tahu lah nt nextweek bile adam tgk takde dh diney tu cmne..hehe.. :)

IntaNBerliaN berkata...

umah sy xda astro..hahaa.. tp blik kg br ni, xlayan gak tv,.. sy n hubby ni jnis sk lyn komputer dr tv.. tu yg xnk msk astro.. hihii

Cik FaRiZaM berkata...

sy layan channel astro warna sampai pecah perut :D

fieda berkata...

sama jer dgn maira..kalau dh terpasang channel katun dia hbis la..tak dapek la org lain nk tgk siaran lain..tp kdg2 ada jugak yg baiknya katun2 ni..sambil menonton sambil dorang belajar..

MamaEma berkata...

terus lupa channel yg dilanggan sebelum ini..hehehe

♥SyilaSyira♥ berkata...

nak free kena tunggu gov amik alih astro la ek...hahha..

Puan Kutu berkata...

amir sama macam aiman,suka sungguh ada byk siaran kartun.siap bgtau wan dengan maktok rumah aiman ada channel kartun macam rumah acu.haha

kesian plak astro bg sekejap je.en suami soh amik siaran kartun tp sy je malas.nti asik tgok kartun je.belajar malas si aiman tu.homework pun kena kita igtkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...