♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 26 April 2012

Home » KiSAH KUCING HITAM

KiSAH KUCING HITAM

Assalamualaikumm Semua....

Saya tertarik sangat nak kongsi kisah kucing adik saya ni.. dia memanglah suke sangat bela kucing... jiwa penyayang.. walaupun lelaki sebenarnya....

Baru² ni kucing ni bersalin eloklah pulak dua² ekor serentak bersalin.... sudahnya mak dapat 'PUTU' ekspresss lahh..... PUTU dalam bahasa jawa maksudnya cucu.... 

Tergelak besar saya bile balik kampung abah cakap mak dapat 'putu' ingat adik saya yang baru kawin tu dah mengandung.. musykill jappp... rupenya putu yang abah maksudkan kucing adik beranak kikikikikiki.... bile dah 2 ekor yang bersalin memang berganda² ramainya sampai 8 ekorr.. amirlah paling terujaaa... sibuk nak pegangg.. saya tak bagi pegang sangat pun.. sebab dia baru baik selsema.. takut main².. bulu kucing tu... melarat pulak selsema amir....

Family pertama semua anak kucing putih ade tompok hitam.....

Family kedua semua tompok ade coklat, hitam dan putih.... 


Bile tengok gambar kucing² terpancar betul keikhlasan ibu² kucing, penyayang dengan anak².. dengar suara anak jer.. cepat² datang..... selalu terpikir kenapalah manusia sanggup buang anak huhuhuhuhu.. nauzubillahhhh......



Bapak gatal kucing ni pun dah dikesan... dah tentu²lah warna putihkan... patutlah selalu nampak mengintai kat pintu... tu tengok kucing² rumah nilah tu... sampai 2 ekor terberanak ni hahahaha........

Tak sabar nak tunggu kucing² ni besar sikit.. mesti meriah dapat main² dengan lidi letak kertaskan.... (^___^)v





17 ulasan:

LYAfrina berkata...

kucing ni msa dia mbesar ,,syok sgt main dgn dia..kdg2 mcm2 aksi melucukan..lya po suka giler dgn kucing..n mmg mbela kucing

ieja amieja berkata...

salam masya..
word "bersalin" tu ingatkan akk peristiwa masa akk darjah satu..sorang ustaz bertanyakan kelas mengapa guru kelas x datang..dgn senang hati akk angkat tgn dan jawab.." beranak ustaz"..ustaz tu jawab sambil tersenyum.." bersalin..beranak tu utk haiwan "..nek malu jg masa tu..hehhe..akk selalu jg cite kan peristiwa ni kat ank2 akk..

fieda berkata...

suka sgt kak fieda dgn anak2 kucing yg tgh nk membesar ni..pastu time2 gini ibu kucing tu susah hati nk tinggal anak dia..pantang dgr anak meow2 tak sng duduk la dia jwbnya..penyayang btul kan ibu kucing..comel betul 2 keluarga tu..ntah2 bapak yg sama..

Ummi Iman berkata...

Tak pernah bela kucing. Tapi seronok juga kalau jumpa kucing yang comel2

AdaM Hawa berkata...

yg 3 kaler tu biasanya kucing betina.. kalau jantan selalunya dh d makan oleh bapaknya..

Cik FaRiZaM berkata...

ala cute nye...ramai nye eh byk nye anak kucing.....meriah kalau hari raya :)

:D

Tihara berkata...

olololo cumelnya rasa nk picet2...geram aihh :)

ummiarissa berkata...

umah kakak ipar penuh kucing-kucing satu sangkar dibuat khas...kalau anak saya meragam,saya bawa jenguk kucing-kucing tu...macam serasi je dengan budak2 kucing2 tu..

IntaNBerliaN berkata...

umah MIL ni pun byk kucing.. setahun sampai 3 4 kali bernak..hahhah..

sue, dia dah lama xon9 sbb adik dia menggal.. kira mood nak berblog tu dh makin kurglah.. tp skrg sue dah makin bersemangatlah.. adik yg menggal su, adik yg plg rapat dgn dia..

noor berkata...

comelnyalah..grm tgk tgh nyusu tuh

Masya berkata...

lya: itulahkan.. bile dah besar blh ajak buat main² hilang stress

ieja: hahahaha.. iyerlah kucing beranak...

kak fieda: itulah pantang kt pegang sibuk nak pindah rumah kucing tu.. nnt tak dapat cr anak dah serumah dia mengiaww cr....

Masya berkata...

ummi iman: sy pun jarang bela btl².. adk yg rajin.. siap belikan maknan khas...

adam hawa: hihihihi.. iyr ker... jahatkan bapak suke makan kucing ni...

cik farizam: hahaha... raya kenelah kurung kalau tak haru rumah.. makanan tak boleh terbiarr...

Masya berkata...

tihara: tp kucing blu kembang lagi geramkan...

ummiarissa: seronokkan tgk kucing.. sy ingat nak bela ikan.. tp selalu tglkan rumah.. camner.. nnt ikan lapar mati terapung pulak...

ina: haboii suburnya 3 empat kali beranak setahun.. kalah tuan...

Myra Jay berkata...

Comel tompok2 kucing :)

Balik ni boleh apply word baru = PUTU :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

comei kucing2 warna tompok2 camtu..tp saya takut kucing laa kak..akak ada keje kat penang ari tu yer..keje kat area mana tu??

Puan Kutu berkata...

kucing kalau beranak mesti byk ekor.waktu kecil mmg comel2 anak kucing nie..

♥SyilaSyira♥ berkata...

umah mak kita pun byk kucing...abah ngan adik kita suka sgt membelanya..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...