♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 12 April 2012

Home » , , » Sepetang Makan Pizza

Sepetang Makan Pizza

Assalamualaikummm Semua.....

Semalamkan cuti... oicchhh masihh kisah cuti lagi.. padehal cuti sehari jer... sebenarnya dah lama hajat dihati nak buat minum² petang dengan jiran².. muka ni dah naik malu asyik jiran² dok hantar makanan.. tu belum lagi baru turun kereta jiran² dah panggil ajak makan hihihihihi..... nak buat macam mane dah saya ni bekerjakan...

Kebetulan semalam cuti... jadi bile ade kelapangan cuti ni.. kite pun tunaikanlah hasrat mereka..... nak makan PIZZA hasil tangan ni kann (tak pandai sangat pun.. belasah jer....)

Jiran² pun datang rumah petang tu siap bawak makana donut, karipap, bihun... kebetulan mek sebelah nak balik kelantan bagi nasi kerabu.. meriah rumahku... hasil menu jiran².... saya bancuh air dengan buat pizza jer.. dapatlah 3 loyang.... tak sempat nak buat sup cendawan....

Bile dah berkumpul ramai² ni.. lupelah pulak nak ambil gambar sangat... sakan dokk borakkan.. ni jerlah gambar yang sempat amik... layankan jer sila lap air liur yer... jangan meleleh disini hahahaha....

Pertama kali pakai sos kimball ok jugak.. selalu saya pakai freego

Pizza pertama yang saya bakar.. nasib baik sempat ambil gambar dalam oven.. dah keluar oven memang tak sempat ambil gambar dah kene serbuuu......

Cili bengala+tomato+(bawang+daging burger dan sosej tumiskan semuanya bagi separuh masak)+jeruk buah zaitun hitam dan cheese mozarilla.... lupe pulak nak ambil gambar cheese....

 Bersungguh mama isha nak keluarkan pizza ni... sebab saya terlupa nak panaskan loyang dengan minyak dulu.. jadi dia melekat sikit.....
 
Ini bakaran yang terakhir.. tu pun masih dokk nak serbuu jugakkk....
gambar silaulah pulak...
Alhamdulillahh rasa bersyukur sangat dapat jiran² yang baik² dan rajin jugak menolong... hidup bermasyarakatkan kenelah macam tu.. ni kang.. rumah jiran kene rompak pun tak tahu.. ingat jiran berpindah.. tak keharuuu..... tapi biaserlah ade jugak jiran² yang tak sebulu... rambut sekarang pun macam² warna inikan hati orang hendak diduga iyer takkk....

Nak resepi???? owhhh rasanya otai² blogger masakkan ramai yang ade kot..... bukan kedekut ilmu.. tak sempat nak taip resepi lahh hahaha.. jangan marahh......

18 ulasan:

Tihara berkata...

wahhh pakat duk srbu pizza ..ni kalo ada saya sekali dengan saya serbu sama..hehe :)

shark berkata...

boleh dh ni kak wat brand pizza sendiri..
heheh.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

wahh best makan rami2 memang syokk..akak..saya nak sikit pizza tuuuu huhuhu

Saya Disini berkata...

buat sendiri ke?sedapnye

Aine Ainun berkata...

Bestkan buat pizza...;)
selera sendiri je..

lieynanilaz berkata...

bertuah dapat jiran2 yg sebegini!!

mewah nampak pizza tuh!!..

Salina@IbuAqil berkata...

Seronok bila duduk dikalangan mereka yg tau hidup berjiran ni kan? ;)

ieja amieja berkata...

teringat ngan bff yg dah berpindah..dulu kami duk berjiran gitu la gamaknye..selalu buat kue sama2..minum petang sama2 sambil bergosip sesama sendr..hihi

PUANSTOBERI berkata...

Aaa...bes nyer la hai buat pizza sendiri :))

LYAfrina berkata...

wah,,,sedapnya...
meriahkan bila mkn ramai2 gini

Arina Shamsul berkata...

wah bestnya dorang,,seronok bila dapat jiran2 yang baik dan peramah.

nak order pizza boleh?haha..

saya follow sini dear :)

jemput singgah blog ye :)

Cik Rose Cute berkata...

mesti sedap pizza tue..ramai yang duk seribu...hihihi publish resepi boleh try buat nanti..

fieda berkata...

ni yg seronok dok pakat serbu ramai2 gini..kak fieda biasa serbu dgn anak2..kuar jer dari oven habis dok mai serbu..

Jobless Girl berkata...

Wow, banyaknya keju and inti dekat pizza tu.. Nampak rich betul la.

anisalya berkata...

mesti pizza sedap ni sebab tu kena serbu.

IntaNBerliaN berkata...

bestnya ramai jiran2 camni... sy plak kalu msk pizza xda sape nk serbu sbb hubby xsk n alisha kecik sgt lg... blm pndai serbu2 ni... so, sy sendiri msk, sendiri serbu sendiri mkn..hahahaaaa

qaseh johanna berkata...

ooooit..sedapnya piza..klu buat sndri..puas mkn..nk plak jns cam sy ni mkn byk.. hihi klu beli, mau 2,3pan br puas.. hihi

MamaEma berkata...

wow, pandai tu buat pizza....boleh buat bisnes ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...