♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 15 Jun 2012

Home » , , , » A Famosa Resort - Lokasi tidur menarik buat keluarga

A Famosa Resort - Lokasi tidur menarik buat keluarga

  
 

Percutian kami sekeluarga baru² ni ke melaka secara kebetulan sebenarnya.... Awalnya hubby dapat jemputan ade kenduri kawin adik pada kawan dia kat johor, kebetulan pulak kampung tu dekat dengan kampung abang pak mertua saya.. jadi hubby ajaklah adik beradik dia pergi ziarah sekali .. sebab raya tahun lepas kami tak pergi johor... dah alang² kat sane pergi kenduri kawinkan... ape salahnya bawak family sekali... balik tu kami pun singgahlah tidur kat A'Famosa Resort.

Inilah kali pertama kami sekeluarga tidur kat sini.... secara peribadinya saya puashati sangat, sungguh pun kami hanya tidur semalam dan tak pergi jalan² pun kat Melaka tu.. habis dah kalau kat rumah tu ade Astro (hubby bawak kad bolehlah layan super spontan).... dengan kolam renang.. memang takde maknenye nak pergi berjalan²...
 
Pintu masuk ke A'Famosa Resort
Kami pilih bangloo.. rumah yang sebijik² tu.. siap ade kolam renang memanglah selesa.... sesuailah riadah se isi keluargakan.. kan...

Sistem sekuriti dia ketat sikit... masuk ade pas...
Lepas pintu guard nak ke rumah tu jer sebelah kanan ade tempat Cowboy ni....

Ade macam² aktiviti kat sini tapi malam jer rasanya....  kami tak masukk pun ...

Seksi cowboy pempuan ni haihhh.....


Rasa macam jauh sangat kami pusing² nak sampai rumah yang kami booking tu.... naik bukit .. turun bukit... lalu jambatan, siap jumpe safari lagi (zoo)lalu kandang kuda .. lalu tempat main painball haihhh rumah x sampai² jugak..... Akhirnya sampai juga.. tapi depan rumah takde pemandangan uwarrr.. nape di bagi rumah yang ini.... nak rumah yang lain eh² tibe²kan....



Dari luar tak nampak macam banglooo pun.. ;p sebenarnya banyak pilihan .... tengok kat sini
tu.. pemandangan luar jer... sekali masuk wahhhhhhh... teruja ok.....
ade 3 bilik semua ade aircond (^________^)v memasing senyum lebar.....
Parking kat luar tu.. muat 2 kereta jer....
Padang kecik jer kat sebelah rumah, nasib baiklah memasing takde mood nak main bola pun...

Rumah 3 bilik
Ruang tamu yang selesa ade dekoder astrooo yeahhhhhhhh
Ade kolam mandi yang selesa... kat belakang rumah
ade ruang sidai baju ditengah² rumah...
Tempat pembakar pun disediakan.. cuma kene bawak arang je lah.... boleh bbq.

Ruang bilik utama
ade aircond dan tv dan dalam almari tu ade bantal tambahan serta 2 toto
Bilik air ade tab .. yeahhh.. tak puas mandi kat kolam sambunglah kat sini... (maklum ar kat rumah takde)

 Bilik kedua ade 1 katil besar dan 1 katil kecik akak ipar 5 beranak muat tidur... tak tahulah macam mane akak ipar menyusunnya.... siap ade aircond juga.... memasing tidoooo tak sedarrrr....

Bilik ketiga ade aircond juga .. adik² ipar tidur sini

 Bilik air kedua kat luar bilik.. ruang antara bilik dan tempai menyidai baju.

Ade ruang sidai baju ditengah² rumah... boleh ar sidai baju kat situ lepas mandi kat kolam



Ade ruang dapur siap dapur gas, peti sejuk dan kelengkapan dapur termasuklah periuk², pinggan dan sudu².
Keperluan makanan haruslah bawak daripada rumahkan.... takde maknenya dah sampai situ nak keluar² cari makanan hihihihihi.... ;p

 
Kolam renang sederhana besar dibelakang rumah..... ketinggian kolam seawal paras kanak² darjah 4
(amir kenelah pakai pelampung)
Daripada sampai asyik berendam je lah memasing².. mentang²lah kat rumah takde....


Harga rumah yang kami pilih ni RM 400.00 satu malam kalau berminat bolehlah hubungi en. rashid 019-3635382 (saya bukan duta yer.... jauh sekali promosi ini berbayar.. sekadar berkongsi pada yg beminat), kami pun kongsi² bayar dengan adik beradik belah suami..... kalau satu keluarga jer tak mampu rasanya hihihihihi.....  lagipun sesekali ape salahnya kan ... masa ni lah nak beridah dengan family pun.... lagipun rumah selesa sangat....


Bicara Hati : 
Cantik tak kerongsang² ni.... insyaallah saya akan buat kuiz sikit pasal percutian saya di melaka ni... baca entry² seterusnya sampai habis tau.. barulah saya buat kuiz. Nak bagi hadiah percutian ke Resort ni tak mampu hihihihihihi... ;p




21 ulasan:

Yana Libra berkata...

tak sabar nak baca next entry..hehe~ :p


dulu company saya ada buat company trip kat situ gak..tp rumah dia ada 4 bilik..selesa la jugak~ :)

Saya Disini berkata...

cntik

Joanna Yunus berkata...

wah bestnya.... rm400 ok tu... masa mama cari rumah banglow kat a famosa masa time cuti hari tu mahal mak aii... semua above rm1k ni mmg murah best2 nanti nak cubalah

Tihara berkata...

okay dah harganya tu..siap ada kolam renang...kalau bayar dalam 3 family baru 100++..kalau sewa hotel..takde dapur kan..just ada pantry jer

MamaEma berkata...

pergi tak ke waterpark kat sna..

ieedaz @ mama_isha berkata...

best jugak yer..mama isha org melaka tp lom pernah msk afamosa resort ni .eheh :)

izan mama mia berkata...

nak salin lah no phone tu, mana tau nnt terlepas kesana..tq yer

wah..tak sabar nk baca entry seterusnya nih...

lia berkata...

berbaloi sgt harga tu kalau ada pool kat rumah...

seronok duduk homestay lg kalau ramai2, wpon nmpk mahal tp biler d bahagi mmg berbaloi2 kan...

pena rozie berkata...

pernah sampai melaka...

eita berkata...

kalau ramai2 seronok ni

Qasey Honey berkata...

mmg berbaloi umah sebesar tu dgn reganye tu...puashti..selesa

Ummi Iman berkata...

Menarik juga tempatnya. Kalau pergi ramai2 seronok lah. Dah nama nk berehat mmg tak sempatlah nak ke mana pun kan? Harga pun tak mahal sgt sebab ada pool.

mama sara nur berkata...

assalam
memang best duk sini, akak tahun lepas duk semalam je, anak kawan hubby kawen so dia sediakan banglo kat sini utk bermalam. muat 3 family he he anak2 memang suka sb ada pool belakang kan, asyik berendam je diorg. Memang anak2 duk ajak je ke A famosa ni lagi tp abhnya kata kena bawa duit byk2 he he cowboy town tu pertunjukan dia malam.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Menarik gak Banglo di A'Famosa Resort ni ye, kalau bercuti ramai2 satu family mmg sesuaila menginap di banglo sebegini, kami pun selalunya mcm tu la kalau nak tido penginapan mcm ni kena kongsi2 baru mampu..hehhe..

fieda berkata...

seronoknya tak pernah sampai sini lagi..masa muda2 dulu jer jln2 melaka ..hihi..

IntaNBerliaN berkata...

wah bestnya... sy xpnh sampai sini pun lg :-)

PUANSTOBERI berkata...

bg adiah ke resort ni la...mesti bes..hikhik...

QasehnyaRania berkata...

wah bestnya
su tertarik tempat sidai baju dia tu..ada cahaya masukkan..
nak buat rumah snediri macam tu la, boleh..hihi

jemput baca sini

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/perhatian-kepada-ibubapa-atau-sesiapa.html

Earweena Sulman berkata...

Saya sudah call cik rashid tu.. Boleh saya tanya.. Cik rashid tu mmg ownernye ye?.. Rumah tu cantik tak? Nampak mcm best je

Earweena Sulman berkata...

Saya tertarik dgn banglo ni.. Boleh saya tanya kat admin en Rashid ni mmg confirm owner ke? Best tak banglo ni??

Masya berkata...

earweena sorry sy x boleh masuk blog awak, saya harap awak dapat menghubungi en. rahsid tu .. rumah banyak pilihan kalau x silap.. rumah kami ni dpn kawasan mcm bukit jadi akdlaah pemandangan.. cuba call en. rashid tu yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...