♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 23 September 2013

Home » , , , , , » Kek Batik Biskut Marie

Kek Batik Biskut Marie





Dah lama tak membuat kek batik, bukan sebab takda mood .. tapi tiada permintaan hihihihihi .. jadi bila tiada permintaan jarang²lah nak membuatnya.... tapi baru² ni rasa macam nakkkk sangat makan .. nak rasa biskut yang ranggup bila di gigit.. coklat pahit manis.. tak melekat² sangat ... jadi dah cerewet sangat tu.. kenelah buat sendirikan.. ikut citarasa tekak sendiri ... kalau beli 6 ketul hirisan tu dah rm 2.50 huh kan ke mahal tu.

Bahan² semua dah ada ... patutnya buat dirumah .. tapi hubby bagi tahu pagi sabtu kene balik kampung.. dah semua bahan² ku hangkut dalam satu plastik kikikiki .. buat kat kampung .. hasilnya, stu plastik biskut marie.. menjadi seloyang tentu²lah tak cukup kikikikiki ....

Kembang kempis .. mak kata sedappp (padahal resepi durhaka tu... suka suki bahan ikut apa yang ada.. habiskan stok), amir lagilah melambung² dok memuji kata sedapppp ... siap pesan bawak balik ... nak makan kat rumah pulak.

Resepi asal korang google jerlah.. macam² versi adakan.. pilih jer yang mana nak... nak tunggu masay kongsikan resepi ... berjanggut pulak korang kang ... sebab tak drfat lagi hihihihihi ...;p



Bicara Hati : Hujung minggu ni nak cuba versi yang cheese pulak.. tapi haruslah ada olahan coklat, kata peminat tegar coklat... ;p itu pun kalau sempat bualah huhuhuhu .... 











6 ulasan:

Afne berkata...

sedapnya kek batik nyam nyammm

Noe berkata...

rajin la masya...biasa time raya je jumpa biskut ni..mmg sedap..

mama lieyna berkata...

Best tu... akak lgsg tk pernah try buat lg, ngee...

Ibu Lala berkata...

Dah lama x buat. Last buat zaman belajar dulu

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sedap kek batik tu..nak skittt hihihi

Deqla Manjew berkata...

pernah skali buat...tp agak kelembekan..haha.. rasa mcm nk try buat lagilah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...