♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 24 Jun 2014

Home » , , , , , , , , , » Riadah Petang Hari Di Taman Alam Impian

Riadah Petang Hari Di Taman Alam Impian



Bila dapat peluang riadah kat taman hujung minggu hari terakhir ahad sebelum menjelang musim persekolah baru, kemahin teruja anak bujang saya .... lagi² bukan selalu dapat pergi taman sejak duduk kampung ni. Memang sakanlah dia kan.. suka sangat.

Asal²nya singgah rumah lama, penyewa mintak kipas angin sebab kipas angin yang lama rosak .. dah sekali jalan.. balik terus singgah taman alam impian ni . dulu rumah dekat tak pergi pun, nak pergi tapi tak terpegi² .. sudahnya dapat peluang ni teruslah singgah.



Amir yang teruja sangat² ... tak turun kereta lagi dah cakap, amir nak main belon buih, amir nak main layang² .. amboi semua nak dimainnya yer.. jam dah 6.15 petang masa tu ... main belon buih je cukuplah ... nanti lain kali boleh datang lagi .. main layang² pulak.




Untuk permulaan main yang ni pun dah teruja nanti dah pandai boleh main yang giant bubble pulak eh ... harga berbeza² tau ikut lubang² untuk buih belon tu .. yang amir main ni rm 3.50 satu bekas .. kalau tambah buih rm 1.50 .. ini pun jenuh nak habiskan .... asalnya nak main yang rm 2.00 dah habis pulak ... ramai betul yang datang riadah petang tu.




Sorry tak dapat nak tayangkan video ... layankanlah amir main sambil berlari²an hihihi .. kemahin suka lagi dia.. bebas lari ... saya pun jadi teruja jugak .. sebab angin petang tu banyak dan cuaca dah mula redup. Korang nampak tak pemandangan belakang amir lari tu .. ada ruang rock climbing .. wahh bestnya kan .. takdalah tinggi sangat .. tapi mengujakan nak mencuba .. sebab dah lama tak buatkan. 




Lepas dah puas main .. memasing kehausan .... kat sekitar taman ni ada jual air dan keropok .. bolehlah korang beli .. hilangkan lapar dan haus. Hubby pun macam teruja je tengok kawasan joging kemahin besar lagi kat taman ni.



Lokasi taman alam impian ni senang jer kalau daripada kampung jawa, lalu susur econsave tu masuk kiri.. yups econsave berada disebelah kiri ... korang akan jumpa bulatan, dan bulatan yang kedua korang masuk kiri .. jam berapa eh .. 9 kot haha.. bab ikut kiraan jam ni gagal sikit .. tp korang jgn risau .. sesat barat ke hapa ...  kita orang pun memula risau jugak lps bulatan tak jumpa.. rupanya bulatan yang kedua daaaa... masuk kiri korang akan nampak taman ni sebelah kanan korang.



Bicara Hati : Nanti ada kesempatan saya cerita pasal farm in the city, korang pernah dengar tak???









16 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

mcm best gak taman ni..
nak kesana, setia city park dah dekat
kot nak try bleh je kan?

farm in the city kt seri kembangan?
kami penah p

QasehnyaRania berkata...

tak pernah dgr la. cepat up entry k.
bestnya taman ni. jauh nak ke kampung jawa la pulak.hihi.sesekali terlepas ke sana blh la nyinggah kan.seronok tgk amir main.. kemahen dia main bubble ye :)

Nafira usof berkata...

Dulu pernah skali lepak kat taman nih..dengan blogger eB & Nureen. mmg cantek tempat tuh.. tapi masa kami melepak kat situ belom ade lagi menan bubble nih.. kalo ade harus jugak mencuba.. hehehe

lieyalatif berkata...

seronok la amir dpt beriadah petang ...tu laa mcm lieya laa masya...kalo takde ape nak buat gigih gak bawak anak2 pi taman.... bawak raket..main badminton bodo2 pun jadi la kan heheeheh

penah gak leiya main belon gini kat dataran putrajaya.... mmg enjoy budak2 nieh main kan....

Puan Kutu berkata...

giant buble ni mmg tgh fenomena skang kt mana2 kawasan.sukala amir dpt main

fieda berkata...

as salam yana...wah..lamanya x dtg sni..tgk tu amir pun besor..

Montana berkata...

wahhh abang seronok dok kat taman noo...heheheh saja mai singgah nooo

Kausar Amin berkata...

seronok tgk amir seronok :) best taman ni bwk layang2 pun syok sebab kwsn lapang...

btw salam kenal :) jemput ke blog saya, www.kau5ar.com ya. saya ada buat bisnes sambilan secara online dan kalau sudi saya boleh kongsikan caranya. terima kasih!

Kakzakie berkata...

Tempat riadah yg begini bagus bukan utk anak-anak aje. Utk org dewasa pun elok sangat

Puas Amir petang itu ye:)

Nora Karim berkata...

wah... seronoknya amir main buih tu... dari buih belon yg terhasil tu... mmg dapat agak anginnya macam mana... bestnya...

::EIDA:: berkata...

ramai orang main giant bubble tu. ida teringin! nak pegi main la.. tapi kan segan lah pulak main laki bini jee HHAHHAHHA

Khai♥Rin : anies berkata...

oooo kena byr ye...sy igt bw sendiri ;-)

Nory Zoulkefle berkata...

syiokknyer sesekali beriadah dengan family macam ni,,,,amik angin petang...tunggu Iqy besar sikit lah boleh bawak gi jogging..hehe

Fiza Rahman berkata...

Bestlah dpt beriadah.

Pernah dgr tapi tak pernah gi lagi.

qaseh johanna berkata...

pandai bro tu cr duit lbh kn... menarik gak jual air sabun camtu ptg2 kt taman..

xpenah tpikir sbb dh lama x ke tmn ptg2..hihi

qaseh johanna berkata...

pandai bro tu cr duit lbh kn... menarik gak jual air sabun camtu ptg2 kt taman..

xpenah tpikir sbb dh lama x ke tmn ptg2..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...