♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 20 Januari 2012

Home » , » Pizza Express Versi Masya

Pizza Express Versi Masya

Assalamualaikumm Semua....

Menu apa minum petang ni... nak saya bagi idea x??? cubalah buat pizza express ni.. memang berbaloi² tau...
amir suke sangat siap.. nak makan lagi ptg ni hahaha.. tgklah kalau ibu rajin nanti ibu buakan yer....


 Tara... so simple jer tau.. pizza express.... tq ucu bagi resepi ni.. untuk dikongsi bersama memang berbaloi².. tapi saya derhaka sikit buat versi saya....



 ini bahan asas yang digunakan roti, cheese mozarila dan sosej+daging burger yang telah digaul dengan frego (pastikan daging burger goreng dulu tau... bagi separuh masak.. sosej pun rebus dulu..)



 Saya buat 2 versi satu saya guna planta barulah letak inti dan tabur cheese mozarilla.. satu lagi saya sapu prego baru letak inti.. dua² versi pun sedap... 



Semua perisa pun sedapp tau.. (perasan jer... saya ni..) nanti cubalah, sesuai untuk minum pagi atau minum petang memang nyum².. nyum²....

Dan selamat sudah pinggan mek sebelah saya pulangkan dengan menu pizza express ni.. suka betul cucu dia makan.. penuh berselera katanya.. (^_^)v





















12 ulasan:

fieda berkata...

wahh..mmg express betul pizza ni..kena buat gak la..

Puan Kutu berkata...

wah cayalah.buat piza dengan roti jer..budak2 mmg suka klu resepi macam nie..sedap gak..nti boleh buatkan aiman..:)

Tihara berkata...

okeh jugak kan wat piza camni..yg penting sayaratnya ada cheese kan :)

mama sara nur berkata...

assalam
anak sulong akak kalu pizza memang gemar sgtlah (sb dia x makan nasi dan seangkatannye)
insyaallah nak try nanti ni sb menarik dan simple je kan..
tq ye share resepi ni

anisalya berkata...

bagus jugak ni. boleh buat bekal untuk alya ke sekolah.

shahdiana berkata...

BAGUS RESEPI NI BOLEY TRY NI....

shahdiana berkata...

salam kenal...follow sini

Ucu Faridah berkata...

Assalamualaikum....
Terimakasih Masya cuba Resepi Fiza Express Ucu Bakery..
Semesti lagi sedap.

IntaNBerliaN berkata...

menariklah.. simple je.. nk try lah.. sy mmg sk mkn pizza gini..hihi

Masya berkata...

selamat mencuba semua.. memang sedap dan berbaloi2.. jimat tenaga x payah uli tpg lagi hihihihi

klik! klik! ceritaku! berkata...

simple! x yah uli tepung.. letak atas roti.. boleh cube ni..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

anak eija zaquan cukup suka makan daging burger & sosej, kalau digaulkan jd pizza camni sedap gak kan, silap2 mama dia mkan lebih...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...