♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 28 Ogos 2012

Home » , , » Awal sehari

Awal sehari

 

Minggu lepas semua orang dok pakat² cuti sakan, aku pulak tak berapa nak sakan sambung cuti. Motif?? tiada motif ape² pun sebab raya tahun ni abah tak balik perak .. ade takde pak mertua ajak balik johor raya ketiga jadi cuti memang disingkatkan sikit .. bolehlah simpan ... untuk urusan lain kan... Hubby yang sakan dah cuti awal ape lagi ... kemas rumahlah yer.. tq hubby sebab tolong kemas rumah dari depan sampai belakang .. sampai dalam bilik .. sampai dalam bilik² kecik kikikikiki ..;p

Awal sehari??? ape yang awal sehari .. mesti suspen kan.... hari jumaat minggu lepas aku renew lesen, sebab lesen semalam patutnya mati, cara baru ni tarikh tamat tempoh ikut hari lahir .. bagus jugak kan.. senang nak ingat hihihihihi .... renew kat pejabat pos jer .. kebetulan tak ramai orang, bile ditanya nak berapa lame?? jawab nak setahun jer... sekali setahun tak sampai setahun pun ... tamat tempoh januari tahun depan sebabnya hari lahir saya januari daaaaaaaaaaaaa .... cas lesen hari tu saya kene Rm 32.00 jer. Macam biaser tapi tu lah 4 - 5 bulan lagi kenelah renew hadoilah .. terlupe sekarang ikut tarikh lahir tamat tempohnya.

 Tomey tak?? tomeyy tak?? hihihihihi .. muke baru² amik lesen motor dengan kereta jer ....
Tu pun lame terperap ... 2 tahun lepas barulah berani bawak kereta sendiri pergi kerja balik kerja jer .. tempat lain tak reti ... kang mane²lah sesatnya tak balik² pulak mau nangis tepi jalan.

 Renew lesen baru tamat tempoh ikut hari lahir .....
Tarikh pada i/c dan lesen tamat awal sehari daripada hari lahir saya kat surat beranak
sebab??? dari mule dapat ic dah memang salah tarikh ... nak buat macam mane.... memang tarikh tu jerlah saya follow termasuklah ape² jugak borang² yang saya isi atau sijil² saya.


Pengalaman pertama kali bawak kereta ketaq lutut lah jugakkan.. lagi² masa nak amik test dok sebelah jpj tu huhuhuhuhu.... hubby siap cakap dia dulu 2 kali test baru lulus ... nasib baiklah aku sekali jer dah okkkkkk (^___^)v hebat tak?? hebatlahh.. rezeki baby sebenarnya.. sebab masa tu tengah mengandungkan amir 2 bulan kot ntah .. tak hinggat bape bulan .. tapi perut tak nampak lagi .. kalau dah memboyot besar mau tak dibaginya amik kot kan....

Lame jugaklah peram lesen tu sampai hubby dok perli² ade lesen tapi penakut yarraabbiiii bawak kereta... bukannya ape takut lah drive sendiri kat jalan raya ni paham² jerlah macam² keranahkan .... tapi alhamdulillah sekarang dah okk sikit .... cuma tang parking ke pasaraya tu masih gagal jugak.. lagi² parking nak masukkan montot dulu.


Bicara Hati : Korang dah ade lesen belum?? ke korang bawak kereta takde lesen hihihihihi .. jangan cari pasal oooooo sekarang traffic pun ade kuasa dengan jpj nak saman (betul x?? kalau salah maafkan yer... pepandai jer aku tambah kuasa mereka).


 

11 ulasan:

♥ ROS ♥ berkata...

Oh style baru sekarang ni.. Ros ade lesen cuma tak terbawa je kreta tu..hahhaha

ratu siput berkata...

RS dah 7 tahun ada lesen tp tu la...dpt je lesen trus ngadap bawak auto smpailah sekarang.manual dah tak geti dah.ehehe...boleh tu boleh tp kena balajar baliklah kasi dia sesuaikan diri :)

ch@ berkata...

kita tak pnh renew lesen sendiri, hahaa abi yg buatkan. lesen motor takde bawa secara haram je. lesen kreta mmg ada. gigil tak gigilla 1st time bawa kreta gi blk opis, mati tgh jln, kena hon. benci btl. skrg bawa waja, kita hon org pulak. kreta makcik besar. kehkehkeh.

Tihara berkata...

ada lesen, lesen kapal tobang pun ado..hehe... :)

eita berkata...

nasib baik masa ita gi dulu takde ikut tarikh lahir...
ita buat 5 tahun...lama sikit tak yah nak fikir2...tahun 2016 baru tamat..

LYAfrina berkata...

lya dh bthn x memandu..rsanya skarang..dh x confident

sal ya berkata...

akan ingat ke? hehehe... entah2 ikut tarikh lahir pun tak ingat jugak. next year kena renew awal sebab lesen mati bulan 2 tp birthdaynya bulan 1. membazir sebulan. uwaaa...

Wanieys berkata...

mestila ada lesen tiap2 hari kena drive g kerja hihihi

QasehnyaRania berkata...

ye ke kena ikut tarikh lahir?tak tahu la plok..ketinggalan sungguh ciksu..

rindu dengan lesen yg lama,hilang februari lepas...huhu
walaupun ada yg baru tp tetap xsama..

lesen sy xpired september nti..lala

PUANSTOBERI berkata...

dah lama tak drive, tp kalo kena drive ketaq juga. tp kalo nak mencabar, drive dlm KL kata orang. Tp rasanya kat Penang ngan JB lagi mencabar kut. KL ni rasanya oke lagi kut. huhu

fieda berkata...

kak fieda ni takder lesen..pegang gear pun ketaq...mcmna la nk drive ntah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...