♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 13 Ogos 2012

Home » , , , » Sesak

Sesak

 

Hujung minggu yang memenatkan hari sabtu cari kerepek hampir semua kedai dah habis hihihihi.. dan sesak, dari kedai fazz, kedai ros, kedai jaez semua pun kami pergi (salah sendiri beli lambat²) mak kerepek pisang nanti akak carikan kat kedai mane² yer kalau ade .... ;p Kesian amir sampai tertidur dalam kereta kepenatan .... sudahnya masa cari baju adik amir tidur dengan ayah dalam kereta.

Hari sabtu  balik kampung, buka rumah mak sukelah amir dapat tidur rumah embah ... malam sebelum tu adik saya tidur rumah ... suke betul dia. (ade kisah yang tak best jugak .. anak jiran hampir² tersepit tangan kat pintu pagar rumah)

Ahad sambung pergi GM pulak kunun² nak cari seluar amir lagi, sekali semua size pun takde payah nak cari... Orang punyerlah ramai ... sesak sampaikan berlaga² .. sane lelong sini lelong ... pandai²lah nak shopping, jangan terpengaruh sangat...  sudahnya ibu tudung lelong sehelai rm 20.00, beli sticker bling² nak tampal kat baju raya dengan butang baju melayu ayah (^____^)v.
 
Lepas pergi GM, sambung ke Carefour bukit rimau pulak nak beli biskut raya ade offer rm 9.00 sebalang dengan tujuan nak buat hamper bagi kat abang dengan akak ipar sebab tak sempat nak masak² bagi makanan punjungan kat mereka hihihihihi.. alasan jer tak sempat ehh. Terima kasih semalam sebab akak ipar dengan abang ipar bagi makanan punjungan sedap².... tambah menu berbuka dan bersahur hari semalam.

Antara juadah yang akak ipar bagi .... rendang ayam
sungguh pun seketul sampai ke sahur tak habis makan hihihihihi ...
 
Pagi ni hadoilah sesaknya jalan raya erkkkk... ape kene semua orang dok naik kereta ni .. memang jem sampaikan kereta tak bergerak dari depan Hospital Tengku Ampuan Rahimah ... haru betul dibuatnya. Nasib lah pagi ni ... punch lambat .. aku tak bersalah dah keluar rumah 6.45 pagi ... sampai opis 7.55 macam cacing kepanasan dok dalam kereta.
 
 Jerebu pagi ni makin teruk , jalan jem , hadoilah .... sampai sakit kepala dibuatnya .....


Bicara Hati : Pasang radio asyik lagu raya jer keluar ... keje masih banyak tak siap lagi ni .. mood dah nak raya jer... ;p


28 ulasan:

lia berkata...

momentum nak wat keje udah zero ni he3

Nieyl berkata...

lg2 last minggu puasa nie..lagi la jem jalan raya..nie start esok dah de dah org start balik ke kg...nie klu sesiapa balik ari jumaat n sabtu..sediakan la air ngan kurma dlm kete yer...

fiza berkata...

Weekend aritu memang sana sini sesak. Tak sanggup nak gi jln TAR.

fazitaismail berkata...

alahai keciannya..
tak suka buat persiapan last minit takut jadi mcm tu lah..bersesak2 dgan org ramai lg lah semput dtag hehe..

ros_reeza berkata...

bila mood raya dah sampai,, mood keja pula hilang entah ke mana, kan.. hihii

Tihara berkata...

haah asal pasang radio je dengar lagu raya...masuk supermarket pun lagu raya..Ramadhan kian berakhir..huhu

♥ ROS ♥ berkata...

Sibuknya rutin harian kan.. Rasa sedih n sebak jer ramadhan tahun ni cpat kan?? :(

Ucu Faridah berkata...

as salam mamasya...
kalau org jawa belah2 banting...punjungan masih lagi ada...
tapi kalau belah2 sekinchan (kpg) dah tak der dah....

ucu ingat sabtu ni baru nk ke gm kot...

Mrs Lurve berkata...

mood nak raya dh mari ehhh...

Kakzakie berkata...

Berasak-asak betullah masa ini walau kemana pun. Jalan raya agaknya pun kalau boleh menjerit dah lama terjerit-jeit Yana..:)

Lynda Che Lah berkata...

ye..mmg sesak sangat..sy ke alam sentral..ingat nak beli baju anak..bahu bertemu bahu..baju atas rak dah abis berkirai..takde mood nak memilih..terus lari ke Jusco Bukit rajah..tenang sedikit :)

nur anis berkata...

shopping...syoknya...

Wanieys berkata...

klu sopink last2 mcm ni mmg sesak kan nak cr apa pun susah jer

::EIDA:: berkata...

Raya raya raya !! hehehehhee~~ Takde mood jugak nak buat kerja... =p

Ujie berkata...

jawa gak ya..kami sblh johor sebut 'munjung'.

|| NaFiRaa || berkata...

wekend hari tu zura ngan anak2 melepak kat rumah jer.. husband kena OT plak sabtu dan ahad.. :(

Pn. Sheila@CC berkata...

Salam... sy dah terima gift dr awk... terima kasih... suka2... hehe


http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/08/special-gift-from-kisah-hati.html

LYAfrina berkata...

biasa main dekat raya..lg sesak la jalan

ieedaz @ mama_isha berkata...

Samel kite masya, mood raye dh smpi.. keje byk pun malas nk buat hehe

anisalya berkata...

adeh... memang kematu la ddk dalam kereta.

Che Rosliza Che mat berkata...

Lagi dekat nak raya lagi sesat...

izan mama mia berkata...

ERR..RASANYA..KITA TINGGAL DI AREA YG SAMA LAA KOT ATAU BERDEKATAN...KAN...

SETEM MASYA CUKUP...HIHIHI

qaseh johanna berkata...

sama la msa sy ke jln TAR aritu..sesak yaAllah..mklom la mggu terakhir org shoppg..jumaat ni semua pakat blk kpg dh.. hehe mcm sy..:))

lelamaisara berkata...

memang sekarang dah mula sesak kan..mood raya aje dah ni...mood keje dah kelaut..lhehehhee

IntaNBerliaN berkata...

bila dgr lagu raya, mood mmg sentiasa nak raya je.. hihii

IntaNBerliaN berkata...

bila dgr lagu raya, mood mmg sentiasa nak raya je.. hihii

fieda berkata...

dh nk raya dh ye..huhu..sekejap jer rasa pose..

QasehnyaRania berkata...

haha..memang hangin kan dah la jemmpasang2 pula lagu ghaya...ciksu pon kadang2 heran juga npe sume org nak naik keta..merempit kang bahaya pulak..tapi saya BENCI jem..

nak sebalang mai la ghaya umah su kak...hehe
akak dok klang errrkk/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...