♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 28 Ogos 2012

Home » , , , , , » Doa anak yang soleh

Doa anak yang soleh

 

Alhamdulillah dah 10 Syawal, cepatnya masa berlalu .. rasanya baru jer terngiang² mendengar takbir di subuh hari .... lagu raya masih lagi berkumandang sana sini.

Semalam bile bukak blog dashboard penuh sana sini update entry raya .... aku??? nanti² adelah tu ... sebab rutin rayaku setiap tahun hampir sama ... kemeriahan memang akan terasa selagi insan² dikelilingku masih bersama² menyambut denganku.(^______^)v

Salah satu rutin tahunan pada raya pertama ialah baraan bersama family sebelah mak, maklumlah kat kampung adik beradik mak memang duduk dekat², sedara mara tiri, sedara mara kandung kebanyakkannya kat situ .. jadi senang buat baraan ni ... Raya kedua barulah balik rumah embah sebelah abah pulak.

Sempat bergambar bersama² dengan family sebelum pergi rumah mertua dan join baraan 
Adik yang kedua takde sebab raya rumah mertua ...

Rutin baraan memang kami tunggu² setiap tahun, masa ni lah nak jumpe sanak saudara yang dok sibuk kerja pagi balik malam. Dengan baraan jugaklah dapat mengeratkan silaturahim antara satu sama lain dan bermaaf²an.

Paling tak suke bile join baraan dari aku bujang sampai ke laaaaaaaaaaaa soalan cepumas pastinya ada setiap tahun kalau bujang orang sibuk dok tanya bile nak kawin, dah kawin dok tanya bile nak ade anak ... laaaaaaaaaaa ni dah ade anak orang dok tanye bile nak tambah .... tapi semua tu aku dah tak heran dah ... senyum jer... kadang² jawab bulan 12 bersalinlah nanti .. bile dah dok ucap tahniah .. aku jawab balik.. tahunnya tak tahulah bile kikikikikiki ..... ;p

Bile baraan ni mulelah macam² makan² makanan terhidang .. kalau boleh semua nak ditelan sampai lupe ingatan ... lupe dah diet maklumlah puase sebulan.... jangan perut meragam sudah bile dah semua masuk perut.

Santak perut ibu dibuatnya sampai dah buncit mengalahkan orang mengandung 4 bulan kikikikiki ... tapi yang buat ibu tergelak ... bile orang sibuk dok tanye amir 'amir tak anak adik ker??' 'amir angguk jer.. nak jawabnya...' 'bile orang tanye kalau nak cepat²lah soh ibu buat adik' 'amir akan jawab dalam perut ibu dah ade babylah.. siap usap perut ibu yang buncit' hahahahahaha... bantai gelak sakan kami ... tak terkata orang² yang dok sibuk tanyer tu .... pepandai jer amir jawab gitu yer.. tak pernah pun ibu ajar.

Amin ... moga dimakbulkan doa amir tu ... sejuk hati ibu kalau betul amir dah bersedia nak ade adik hihihihihi .. jangan dah ade .. amir buli adik pulak.


Bicara Hati : Nanti² sambung cerita raya lagi .. kayuh pelan².Gambar² mase baraan tak amik langsung sebab malas nak usung kamera sane sini .. amir tak meragam pun ibu dah cukup seronok.



11 ulasan:

Eca Dwinky Asha berkata...

1st time dgr baraan...hehee..

Wanieys berkata...

time raya ni mkn dh xhingat diet ker apa kan semua balun sama jer hihihi

Nieyl berkata...

Selamat Hari raya kak.. :)

Lynda Che Lah berkata...

Selamat hari raya Masya..xpe..nti ada rezeki tambah anak..sy pun sama terjebak soalan cepumas tu..hehe

IntaNBerliaN berkata...

hahhah kelakarlah amir ni.. hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

Salam Aidilfitri...

seronok beraya kunjung mengunjung kan...
hehe... pantai Amir cover mama dia....

Cho Zila berkata...

bestnyer akak suka datang rumah orang.. boleh makan2 dan kenal2.. masatu sepupu yang comel dah jadi anak dara..
soalan cepumas biasalah kadang2 tak der benda nak ditanya... masuk telinga kanan keluar telingga kiri... habis cerita...

ch@ berkata...

ambil kesempatan hari raya dan cuti raya utk beraya. terlupa baru beraya sminggu. hahaaa... ingat habis sbulan dah.

|| NaFiRaa || berkata...

hehehe.. bijaknye amir..:)
moga kata2 amir termakbul..amin~

eita berkata...

macam2 citer timbul kalau dah berkumpul ramai2..

fieda berkata...

amir mmg nk adik la tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...