♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Rabu, 24 Julai 2013

Home » , , , , » Tips Muka Sentiasa Awet Muda Dan Berseri

Tips Muka Sentiasa Awet Muda Dan Berseri



Nak raya ni kan .. amboi sana sini SPA, Rawatan Facial buat offer , kat groupon pun banyak .. pilih jerlah yang mana nak dan harga pun berbaloi tapi servis tak pastilah.. sebab tak pernah cuba lagi melalui groupon ni hihihihihi ....


Tapi tips semulajadi sebenarnya yang banyak membantu tanpa sedar kalau diamalkan sentiasa .... 
1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo’a.

2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do’a.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku). (HR Ahmad).- ( DOA TENGOK CERMIN ).

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk popular dan mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi dan akan punya ramai kawan. (^_____^)v





Bicara Hati : Tak percaya .. cubalah sendiri .....







9 ulasan:

Deqla Manjew berkata...

itu petua yg terbaik kan..tp yg kena keluar duit tu yg org amalkan.. huhu ;(

Zee Suhaini berkata...

harus cuba ni..xpyh dah nak gi spa bagai..;p

Kakzakie berkata...

Mana boleh tak percaya. Kena cuba baru tahu kan:)

mama3heroo berkata...

salam ramadhan # 15 masya
tq berkongsi tip yg mmg terbaik ni

lia berkata...

tips yg smua umat Islam perlu ikut kan...

PUANSTOBERI berkata...

lama tak beli deal dah.. huhu

eita berkata...

tips yang berkesan sekali

Puan Kutu berkata...

selamat beramal untuk awet muda.sendiri mau ingat..)

Ummi Iman berkata...

Dalam cantik, Inshaallah luar pun cantik juga :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...