♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 27 Ogos 2013

Home » , , , , , » Baru Niat Dalam Hati

Baru Niat Dalam Hati



Tahun ni kan pergi raya sana eh² pakai baju peplum, pergi raya sini .. eh menu sama .. eh² .. pergi rumah sini wahhh cantiknya cat dah kenapa .. tu belum lagi sedondon pakai shawl online butik popular hahahaha .... asal raya semua pakat sesesama ke hapa ni .. macam citarasa sama jer .. ke sebab sedara mara kan .. citarasa tu macam tak jauh beza.


Oklah berbalik pada tajuk, orang kata kalau dah rezeki .. memang rezekilah kan ... sebab baru niat dalam hati jer .. eh² dapat percuma pulak kan ... hahahahaha .. tapi bukan selalulah kadang² jer terjadi perkara ni, hati baru terdetikkk tapi dah dapat .... 



Cenderahati tahun ni tadarus tak sangka dapat kain batik, sebab saya jarang pakai kain batik.. baru cadang nak beli baru raya ni sebab kot ada tetamu nak tumpang mandi ke .. solat ke .. bolehlah bagi yang baru kan.. sekali dapat ni macam terkejut pulak. Selain tu dapat biskut raya .. dan satu²nya biskut raya yang hadoo memang tak beli bisku tahun ni .. kerepek adalah ... serta yassin. Alhamdulillah ....


Cenderahati tadarus lagi ... yang ni ada orang sponsor kot, dapat baru ni lepas raya .. sekali jamuan raya dengan rakan² yang join tadarus ... tak sangka dapat balang air comel 5 litter tu ..... siap ada cawan .. baru dokk tengok kat jusco .. mujur tak jadi beli ... baru niat nak beli tapi macam berbelah bagi .... bekas air ni senang sebab dia comelkan.. letak kat meja makan jepun tu .. amir pun mudah nak amik air sendiri.





Dan akhir sekali paling saya tak sangka tau .. sebab kat rumah mak mertua ada benda ni, pergi rumah akak ipar pun ada .. pergi rumah akak ipar sorang lagi pun ada .. dah sudahhhhhh kemain sehati sejiwa dia orang ni .. yang herannya pasal apa saya tak perasan bekas ni ada terjual hahahahaha .. memang trend tahun ni ke hapa hahahahaha ... sebab pergi beraya rumah kawan saya pun ada jugak hahahaha ... sekali sesaje lah tanya akak ipar dia kata beli kat jusco ... yang akak ipar sorang lagi kat giant .. hah!!! ko mata kemana .. kenapa kooo tak nampak pulak kan .. sekali dalam hati baru terniat bagus jugak bekas ni .. nanti nak belilah .. boleh gunakan bila buat makan² (padahal tahun ni tak buat open house atau open jiran2 datang.. sapa nak datang bagilah tahu awal insyaallahhh... saya masaklah sikit.. walaupun tak pandai sangat) bekas ni sesuai untuk menu macam soto ke, laksa ke, pecal ke ... bihun sup ke ... mee kari pun okk kot kan.

Okkklah jeng ... jeng .. jeng .. moh tengok apakah bendenya tu .. scroll ke bawah...

v

v

v

v

v

v

v

v

v





v


v







Cantik tak?? rumah korang ada??? hahahahaha .... kalau dah ada rumah sendiri ni kadang nak tak nak kenelah beli bende-bende macam ni, kot orang datang ramai senang guna bekas macam ni. Dulu tak pernah pikir pun .. apatah lagi nak beli set cawan ke, pinggan ke .. sekarang ni kenelah pikir ... kan .... bukan beli setiap tahun .. janji hadooo sudahhhhhh  .....




Sekarang ni dah mula minat nak membeli barangan tupperware khas kalau ada tetamu datang, tapi bila dapat bekas ni kensel .. saya beli yang lain kikikikikiki ... orang lain dah berpuluh .. saya baru hegeh-hege, biar lambat janji hadooo sudahkan kan.. beli sesikit .. lelama nanti .. membukitlah.




Bicara Hati : Dalam hati ni baru niat nak beli pasu bunga, takda sapa nak hadiahkan pasu bunga ker??? hahahahahahaha .....








10 ulasan:

Khai♥Rin : anies berkata...

la;u da rezeki tu takkan ke mana..

Cik Puan Rara berkata...

hehehe senang guna bekas tu.boleh isi sume kueh.angkat pon sonang.hehehe

JunAina berkata...

Kalau bab membeli pinggan mangkuk bagai ni memanglah bessttttt sgt.

lia berkata...

wahhhhh sgt2 rezeki tu dpt bekas air 5l tu....

Izan Ishak berkata...

itulah namanya rezki yana. bekas air tu pun ada kat rumah. dpt juga hadiah cabutan bertuah kat pasti thn lepas.

boleh aje beli sikit2. lama2 penuhlah koleksi kat rumah tu kan.

mama3heroo berkata...

wah..tahniah2..rezeki tu

Che Rosliza Che Mat berkata...

cantik....rumah kita lagilah tiada bunga langsung kikiki bukan tak minat...anak2 suka usik..

PUANSTOBERI berkata...

akk ada bekas tu.. org adiah masa kawen.. tp dah letak dlm lemari.. tak kuasa dah nak bukak.. guna t.ware je skang ni. cewahh... :P

Deqla Manjew berkata...

amboii cantik.. murahnya rezekiii.. yela, tahun ni ramai berpeplum.. naik jeles ai tau.. kohkohkoh...

Puan Kutu berkata...

amboi rezeki mecurh..jeles tau!

bekas air tu dah ada.mil belikan.tp tak guna pun..sbb tetamu dtg bukannya ramai2..bekas air masak dh ada guna hadiah dpt masa pindah dulu..

yg set bawah tu takde lagi..berkenan jugak..sng kan klu tetamun dtg nk jamu apa2 sekali 4 bekas macam tu

macam la byk sgt tetamu dok dtg rumah.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...