♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 13 Ogos 2013

Home » , , , , , , » Pengalaman Menarik Pertama Kali Amir Tengok Wayang

Pengalaman Menarik Pertama Kali Amir Tengok Wayang



Tetiba jer nak cerita pasal tengok wayang semalam kikikiki .. masih lagi skip cerita raya, jangan mara ... sebab walaupun cerita raya tak banyak sangat tapi masih terasa kemeriahan dan masih tak hilang lagi penatnya ni .. sudah kerja pun, amir tak ke taska ikut hubby hari ni .. biarlah dia beraya puas² dengan ayah.

Dah lama nak mengajak amir tengok wayang, tapi amir dah pernah bagi tahu dia takut tengok wayang, gelap katanya (ntah sapa lah yang bagi tahu dia kat dalam panggung wayang tu gelap) .. sudahnya sampai kesudah bertanguh² .. sampailah .. hari sebelum balik ke kampung ... jalan² kat jusco (kunun² ibu nak beli kasu raya, sudahnya tak membeli) amir ternampak kat panggung wayang poster Adnan Sempit 3, Dia macam teruja ... ajak tengok.. jadi saya cadang kat hubby kita orang pakat pergi tengok raya ke-5 hari akhir saya bercuti sebelum kerja.

Dan semalam kami 3 beranak berjaya tengok buat pertama kalinya amir masuk panggung tengok cerita Adnan Sempit 3 kikikikiki ... kami tengok kat jusco Bukit Raja sebab awal sikit, kat bukit tinggi mula lambat 1.30 petang, masuk² jer.. lampu dah gelap, sebab kami tunggu anak buah lambat sampai .. jadi saya masuk dengan amir dulu .. cerita baru nak mula.. saya pulak dalam samar² nak cari nombor kerusi .. masuk² jer.. amir dah jerit .. gelapnya .. takuttt ... dah jumpa kerusi terus dia terduduk kat bawah hahahaha... memang betul² takut dia .. saya pujuk barulah dia nak duduk kat kerusi ... mujurlah cerita adnan sempit ni kelakar .. amir asyik tergelak jer ... cuma part lumba² motor (mujur tak banyak) amir tutup telinga bising katanya hihihihihihi ....


Tengok 4 orang, hubby, saya, amir dan anak buah hubby ....
Review sikit eh pasal cerita adnan sempit 3, boleh dikatakan seronok jugak ... tapi rasanya adnan sempit 2 lagi sakit perut kot saya gelak ... yang ke-3 ni mereka dah kawin .. kemain ganas memasing malam perama hahahaha .. si wawa dengan si along (lupa jap nama dia dalam cerita ni) lah paling ganas sampaikan langsir terbakar koh.. koh.. koh ... elok pulak tu wawa mengandung nadia pun mengandung, lepas tu suami memasing lah pulak yang mabuk teruk mengalahkan apa jer, sampaikan si adnan tu demam pg guna ujian kehamilan nadia di letaknya kat mulut .. hadoilah haihh ... memang gelak besarlah dibuatnya...



Konfiden jer itu termometer untuk tahu suhu demam padahal ujian kehamilan eeeeeyarrkkkkkk ... ;p




Yang ni doktor kedua, doktor memula amir (amerika spontan tu) hahahaha.. sampai kene lempang ko... pepandai .. ni anak halal ke idak ditanya nya.. memang kene panglah kan .... sian wawa suami dia kan tak kerja, memang dalam cerita kali ni .. kesian sikitlah kat dia bila pergi klinik nak bayar duit suami tak mampu.. dia pulak mengandung nak buat ujian, kene sindir lagi dengan nurse ... rasa macam ya allah janganlah sampai kami kesempitan wang macam ni sekali .... insaf kejap, pada² lucu nak tergelak tu ...




Ni pelakon tambahan jer, menyeronokkan lagi watak dalam tu .. yang perempuan tu memang terkenal sebagai badan yang berbau .. hambik sekali dia tumbuk orang² yang nak kacau bobby .. terus bobby jatuh cinta hahahahaha ..... memang ganas sikitlah watak perempuan ni ...


Hohohohoho ..... aku rasa part yang ni paling skait erutlah nak gelak, amir gelak sampai gema panggung .. sebab tak ramai lagi orang tengokkan.. masa ni nadia dan wawa dah nak bersalin, owhh kalau rialiti rasanya aku pun tak mampu nak bawak motor wehh kalau dah sarat nak bersalin macam ni .... siap sempat bertukar lagi atas motor macam ni .... dan bila anak mereka selamat lahir boleh pulak memasing anak pandai sebut vrommm.. vroomm... pit .. pit .. pit .. dah tak memasal papa² dia orang pingsan .. duduk atas katil, terkejut denga anak dah pandai cakap hahahaha ... ;p



Dan saja nak selitkan gambar ni, adnan sempit junior hahahahaha .. ni gambar raya baru ni amir dengan anak² akak sepupu² saya .. naik motor abang sepupu masa baraan .... besar betul motor kawasaki abang sepupu saya ni .. suka dia orang possing sana sini ...



Eh² ni cerita pengalaman amir tengok wayang ke, cerita review filem kami tengok hahahahaha ... belasah sudah .. ibu mata dah sembab ni macam tak cukup tidur, malam tadi tidur lewat. Bila keluar tanya amir seronok tak tengok wayang, dia geleng kepala .. tapi dia kata seronok tengok adnan sempit 3 hihihihihihi .. maknanya cerita adnan sempit seronoklah tu .. tapi dia takut masuk panggung wayang jer, itu pun kesejukan dia .. ibu lupa bawakkan baju sejuk .. padahal t-shirt dia pakai tu tebal jugak.



Bicara Hati :
Kita amik gambar jerlah yer .. tak dapat tengok kat wayang cerita ni ... amir takut nak masuk panggung lagi .. nanti kita cari dvd jerlah ... macam madagasca 3.





12 ulasan:

shark berkata...

x sempat2 lagi nk layan cter nie..
tahniah buat adik amir dh brani dh masuk panggung...
dh sekali masuk xper dh kak.
lepas ni mintak sokmo ler masuk panggung.
hehe.

Cute Mum berkata...

macam best jer cite nie.. nak tengoklah.. dania suka sangat kat sam tue..

Tuan Juhaida berkata...

ooo hehe nanti bawak amir tgk movie kartun..baru dia tak takut dah kot hehe.kelakar ye cerita tu hehe

Zee Suhaini berkata...

best yer citer ni..nak kena tunggu astro first ler nampak gayanya..huhu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Wah macam best jer baca sinopsis tu... nak jugak akak menengoknye Masya...

Leka dgn gelak jer Amir tu ye... hilang takut :D

aizamia3 berkata...

ai pulak dalam dilema..
anak2 atok sedara nak tengok adnan sempit 2..
anak2 ai nak tengok smurf 2..
pening2..

Puan Kutu berkata...

amir mmg takut gelap ke?malam tidur tak tutup lampu ekk?aiman suka je tgok wayang.sejak dh ada adik ni cuti lama sikit la nk tgok wayang anak kecik.hehe

mama lieyna berkata...

Waah dhbtgk wyg dh amir.. :-)

Citer adnan sempit sure best, mlm td layan adnan sempit balik raya pun sgt best :-)

Deqla Manjew berkata...

la.. smpai takot jadinya amir tu..haha.. best ye adnan sempit 3.. nk tgk la.. hihi

Sweetmama berkata...

lorr amir takut masuk panggung wayang..,xpelah jimat la ayah n ibunya, zaquan plk pndai dh minta tgk wayang cuma kami je x berkesempatan nak bawa dia g tgk wayang sejak papa dia hujung minggu bz dgn kelas ni..

Che Rosliza Che Mat berkata...

macam best jer adnan sempit 3

PUANSTOBERI berkata...

nak tgk..tapi takde masa dah.. tkpe.. astro 1st la jawabnya.. huhuhu.. tgk patribu kali..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...