♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 19 Ogos 2013

Home » , , , , , , , » Kenangan Di Pagi Raya - Keluarga Kecil Kami

Kenangan Di Pagi Raya - Keluarga Kecil Kami


Dah masuk 12 Syawal baru hegeh² nak upload gambar family hihihihihi ... tak kisahlah kan lagipun ini kan blog peribadi .. jadinya ikut sukati tuan tanah kedaunglah bebila nak upload gambar dia beraya, sebab gambar beraya walaupun tak banyak semuanya pun punya kenangan tersendiri dan haruslah dikongsikan di blog ini sebagai tatapan akan datang .. janji uploadkan .. sebagai kenangan di blog kesayangnya ni (^_________^)v kasi senyum lebar sikit.

Sebelum ni dah kongsikan 2 keping gambarkan sebagai intro kali ni.. kongsikan lebih sikit .. jangan muntah biru kat blog ni sudah hahahaha ....

Edisi rutin, lepas ayah solat .. pastinya ada edisi pujuk memujuk amir untuk foto² gedik ni .. dia kan pemalu .. tapi dah possing kang lupa diri .. tak malu dah .. haihh memang macam tu lah dia .. baik rumah mak saya, rumah mertua, rumah embah buyut dia.... tu belum lagi ragam dia kalau ikut baraan keluarga.




Terasa cepatnya masa berlalu amir dah 5 tahun sekarang, tengok gambar ni macam dah matang sangat dia .. sampaikan ada yang tegur dah sekolah darjah satu ker?? hahahaha .. habikkkk ko tadika 5 tahun pun tak habis lagi, baru nak belajar membaca lah auntie². Muka jer nampak matang .. tapi akaiiiinya .. nakalnya .. keletahnya ... manjanya .. mengalahkan budak 3 tahun, bak kata mak cik² saya dia sorang jerkan .. manja lebihlah.





Memula kemain sopan lagi ... potret family pagi raya, baju ibu munga² tu beli kat GM Klang hihihihihi .... hubby kata macam baju kanak² riang, lagi² saya padankan dengan shawl pink tu .. nampak macam saya jauh lagi muda daripada dia (padahal memang jauh beza pun umur kami) .. tapi hubby sporting .. dia kata okkk .. cantikkk... nak sedapkan hatilah tu, sebab tak sempat cari tudung .. berkenan shawl online .. mahal kemain kat butik popular .. yang ada batu² mutiara tu .. tapi .. takkanlah nak beli shawl yang lagi mahal daripada baju kan .. sila pejam mata, batalkan niat.





Suka sangat gambar ni .. semua orang nampak happy .. ibu jangan cakaplah .. kalau amik gambar .. tak nampak semua gigi tak sah hahahahaha .... hubby kata senyuman ikhlas tu ... (^^,)





Semua gambar² ni saya setting masa .. sebab tu setiap gambar dah macam candid pun iyer .... suka gambar² amir dalam semua² gambar .. sebab nampak jujur & ikhlas sangat .. sweeett sangat .. memang macam tu lah dia .. memula jer malu lepas tu .. tak payah ajar .. tahulah dia nak possing gaya mana ....
Sorry hubby nampak kepala jer.. ibu dan makin membulattttttt dengan jayanya semua pun dah besar daripada atas sampai bawah.. tapi ayah suka kan.. kan.. angguk cepat ... berani geleng ibu cubit peha.





Gambar ni amir yang amikkan .. memula hubby pandang kamera bila amir kata ok .. amir tekan ibu .. cecepat hubby nak buat ala² kiss saya .. marah betul amir tengok gambar ni hihihihihihi .... majuk kunun²...





Alhamdulillah raya tahun ni kami terasa kemeriahannya lebih sikit, walaupun rasanya persiapan semuanya pun ala kadar .. cuma rasa kemeriahan tu sebab amir dah makin dewasa kot mudah kami nak berjalan raya, dia pun dah pandai teruja nak beraya dengan kawan² dan sepupu²... raya pertama kami ikut baraan keluarga saya, raya kedua amir ikut hubby baraan orang² lelaki dengan sepupu² dia .. memang meriahlahkan ... 






Bicara Hati : Tetiba rasa macam nak canvas semua² gambar² raya spontan ni .. potretkan kat rumah nanti ... cantik x?? gantungkan kat dinding ....










21 ulasan:

mama3heroo berkata...

selamat hari raya masya..hope tahun depan beraya berempat pulak..hehe

Riedaffya ibrahim berkata...

tema biru ye..cntik..

Sura Mohd berkata...

akak suka tengok gambar yg ke4 tu..comey jer aksi Amir..:)

Ujie berkata...

baju munga2 tu nampak sgt ceria..

Nieyl berkata...

wah~sweet jer...
salam syawal... :)
jom follow blog baru nieyl http://the-brides-boutique.blogspot.com/

Zee Suhaini berkata...

hahaha..amir jeles ler tu..

Lynn Hamzah berkata...

cantik2...kanvaskan...gantung kat dinding...

Kakzakie berkata...

Hihi... jeles papa dia sayang lelebih pada mama ye:)

Fiza Rahman berkata...

Handsome nya amir dgn baju melayu. Sweetnya gambar yg last tu.

Ummi Iman berkata...

Anak sorang sama je perangainya :)

QasehnyaRania berkata...

ciksu datang.hihi

selamat hari raya.
bestnya tgk family kecik akak ni :)

Puan Kutu berkata...

amboi kemain loving lagi picturenya,haruslah amir jeles..

amir ni macam aiman,pegi mana je org tnya darjah berapa..klu kata dajah tiga empat pun org percaya sbb badan beso,pastu pandai ckp..tp klu bab belajar,tak ketuk tak jalan

IbuNoey berkata...

haha,amir jadi photographer..

elok kalau print pastu gantung kat dinding,kak...kenangan tu...sebab sweet je tengok gambar2 akak ni..

Ema Johari berkata...

cantik tema raya...

Sweetmama berkata...

pandai amir jeles ye..

suka la tgk semua gambar ni, nampk kemesraannye..n happy family..

izan mama mia berkata...

teme blue eks... lawa bj yana

LYAfrina berkata...

waa.. membiru juga ye.. same la kite..cuma tona je lain..

pic lasttu suweett la..mana tak marah amir tu..hehe..
lya pon suka pic2spontan.. lg nmpak real kan

mama lieyna berkata...

Hehe...amir jeles ke ..pandai ye jeles2x :-)

Banyak jugak kenangn 1 syawl tu, boleh sgt nak potretkan mana2 satu...

Deqla Manjew berkata...

alahaii soo sweet.. pic kiss2 pipi yg x menahan tu.. nk jugak.. ehh dgn hubby deqla la.. hahahha... ;p

gee berkata...

selamat hari raya..
thn ni kite x dapat jumpa pun..

CtAyue berkata...

selamat hari raya yana.. br sempat bw..hehe.. tema biru yer.. cantik2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...