♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 26 Ogos 2013

Home » , , , , , » Losong

Losong





Losong ni kalau tak silap nama tempat di terengganu, memang terkenal dengan lorong buat keropok² losong .... dan keropok losong wajib beli kalau dah sampai sana .. rugiii owhhh tak beli.

Saya pernah sampai sekali sebab kebetulan ada kerja kat sana, seronokkan dapat tengok dia orang buat depan mata .. dan kita boleh beli terus tau .. lepas dia orang buat tu ...

Yang dalam gambar ni, bapak mertua bagi .. baru² ni kan keluarga mertua pergi Terengganu (kami tak ikut .. jaga rumah) .. tak dapat pergi .. tapi dapat meresa jugak oklah tu hihihihihi .. tidaklah terliur. Sebab saya memang pengemar keropok ... (^___^)v nak buat sendiri .. tak terbuat² ... beli jerlah kan senang terus goreng.

Dah kenapa pepagi kooo update pasal kopok ni hahahahaha .. marah orang yang tengah posa, marah pulak orang yang memang suka makan kopok .... kikikikikiki .. ada yang marah ker??? tak kot kang .. bak kata kawan saya .. dah besau² kot nampak macam ni masih terliur posa² memang elok kene pang grrrrrr.



Bicara Hati : Mood lemau ni ... orang lain kenduri orang lain yang penat ... 





16 ulasan:

Fienazzuki berkata...

alahai...sodapnya!!!

Zee Suhaini berkata...

dulu memang sedap kopok losong nih..skang dah kureng skit..ada yang lagi sedap :)

Ujie berkata...

tlg kenduri ke??
ke tlg mkn sampai penat? :D

Ummi Iman berkata...

Kat Kelantan yg famous cap kedai buluh. Mak je beli pergi Kelantan baru ni. Tp tak merasa pun.. goreng senyap2 hehe.

Suka yg garing bila digoreng ;)

lia berkata...

keropok lekor losong mmg terbaekkkk cuma ada je kedai yg kurang sikit sedap nyer...

Nafira usof berkata...

terliur jugakkk.. hahahahaha
dah lama tak makan kopok losong panas2. memang femes kopok nih kan~
sedap sebab kopok dia lembut n banyak ikan dr tepung~

♥ ROS ♥ berkata...

Nyum2..ros pun peminat tegar kopok ni :)

mama lieyna berkata...

Dap dap...
Baru je makan baru ni, mmbr bawak :-)

Ann Ishak berkata...

memang terliur ni, huhuhu saya sedang berpuasa :)

gee berkata...

sedapnyer...suke sgt kopok lekor t'ganu ni..yummy

Izan Ishak berkata...

alaaa... sedapnya! dah lama tak makan losong ganu ni...

mama3heroo berkata...

kopok losong made in terengganu mmg sedap..

Che Rosliza Che Mat berkata...

keropok losong memang sedap...Losong tue memang nama tempat...

PUANSTOBERI berkata...

skang derang dah beralih ke kopok BTB. Wah..gitew.. bukit tok beng ke apa tah nama penuh dia. beratur siap amik nombor kalo nak beli. kadang kena order sesiap sbb dah abis.

Deqla Manjew berkata...

terbaik ni dilayan petang2 gini..tp deqla slalu beli kepok crispy.. rangup je...

Puan Kutu berkata...

mmg marah ni..kite mmg hantu dengan keropok lekor losong..pernah juga smp sekali dekat kilang keropok terengganu,dh lama gila time rombongan masa study dulu2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...