♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 27 Ogos 2013

Home » , , , , , , » Jatuh Cinta Banyak Kali

Jatuh Cinta Banyak Kali




Dulu kan .. dulu² ... sebut jer kambing, buat muka pelik .. lagi² orang ajak makan kambing golek .. apatah lagi 'lamb chop' kan ... cepat² geleng kepala .. sebab mitos dalam kepala makan kambing pening, tapi .. itu dulu lah yer.. duluuuu.. 10 tahun dulu kot.


Sekarang?? ko cakap kambing, hah!!! mau muka ni beratur dulu hahahaha .. lagi² kambing golek seyes .. jatuh cinta okkkkkk .. jatuh cinta hihihihihihi .... ni semua gara² dah kerja kat opis ni asal jamuan asyikkklah dok hidang kambing kari, kambing kurma, kambing golek .. jadi mitos kalau makan kambing nanti pening tu macam hilang gituuuu jer. Tapi saya pun makan tidaklah hadappp.. sampai lupa diri kan .... makan sepingan dah cukup .. hahahaha .. sepingan tu ... kongsi² (sila percaya saya tak tipu)


Gambar kat atas ni kunun² buat 'lamb chop' kat rumah .. tapi saya beli yang dah siap² perap kat giant tu .. seyeslah jatuh cinta ... banyak kali........... sedapppppnya ramuan campuran yang kat giant tu.. patutlah kengkawan saya kata sedapppp ... nak beli lagi .. nak beli lagi, bestday hubby khamis ni. Makanan sampingan kat tepi² tu saya letak kentang goreng dengan coslow jer.. hubby makan coslow tu sampai licin .. sedapp ler tu .. tapi takmoo puji. Kambing ni sebab baru nak cuba .. saya beli 2 keping jer.. hahahahaha .. dah berebut² nak makan padahal sorang sekeping patutnya. Amir layan kentang.


Sos tu saya guna kaedah sama masa buat resepi chicken chop.. tapi kali ni saya pakai cendawan liar .. sedapp jugak .. nyum² .. senang masak, jimat tenaga .. yang penting sedapppppp (^___^).






Bicara Hati : Tengah hari ni lunch apa??? mohh tidur .. kalau posa .. hihihihihihi ....










15 ulasan:

Masha Meisters berkata...

nyum..nyum..nyum...sedapnyer lamb chop! my fav tu

IntaNBerliaN berkata...

sy pun sk mkn kambing...bkn saya je.... alisha n hubby pun sama gak :)

*nape banner exabytes yana xda?

Lynda Che Lah berkata...

dulu pun x minat kambing tp sekali dah makan..asal ada kambing je nak makan kambing..mitos semuanya kambing panas lah...darah naiklah..Nabi SAW dulu makan kambing elok je..hehe..nak try lah beli kambing siapperap tu kat giant..nyummy!

lia berkata...

bole masuk kambing bakar jer... lain2 masakan, xreti he3..

kot bole p area puchong, c2 ada nasi kambing bakar black papper, mmg sedap & murah

jai berkata...

terliur tengok makanan..

Ujie berkata...

saya mmg minat mkn kambing..sejak kawinlah. suami ngajar..

mama3heroo berkata...

msk sendiri ke..bagus2..m3h x mkn kambing..hehe

Cho Zila berkata...

sedapnyer.. akak suka tapi tak leh makan banyak...

Riedaffya ibrahim berkata...

nampk sedap tp bukan feberet ku..x mkn kambibng

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak sedap la kak

Che Rosliza Che Mat berkata...

cr pun suka kambing...my hubby kurang sikit..

PUANSTOBERI berkata...

mmg kat giant tu sedap.
nati nak gi beli lah.
Ahad ni ke.. eh..bes nih. tp kena g pepagi sbb ramai org eh giant b.caves tu..nyampahhhhh.. :P

Deqla Manjew berkata...

kambing? deqla x mkn sgt la..huhuhu.. xde pun x ksh.. hihi..

Puan Kutu berkata...

adoi klu en suami tgok ni kompem menangis..haha

jgn kata en suami,aiman pun pandai makan kambing tau

Fiza Rahman berkata...

Dulu saya pon tak makan kambing. Tapi skang ni dah jatuh cinta dgn daging kambing ☺☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...