♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Khamis, 20 Disember 2012

Home » , , , , , , , » Destinasi cinta pertama : Ladang Teh BOH

Destinasi cinta pertama : Ladang Teh BOH

  
Sambung balik kisah semalam lepas kami dah berehat dan teruskan perjalanan ke Tanah Rata pulak, 
Sentiasa terbayang² keindahan ladang teh (mengigau jer tak.. termimpi² jer) ... maklumlah pergi cameron yang dulu tak dapat singgah satu ladang teh pun huhuhuhu, hubby punyerlah nak tunaikan permintaan isteri ni sampai² ke Tanah Rata jer jumpe singboard Ladang Teh Boh teruslah di terjahnya... memule tak perasan ingatkan hubby nak kemana.. jalan makin lama makin kecik.. pusing sana.. berliku sana .. berliku sini ... memanglah curam nak naik kepuncak tau.... siap ade papan tanda kat kawasan selikuh sila bunyikan hon menandakan ada kereta lain nak lalu.. bagi elakkan bertembung.
Pemandangan yang sangat indah ....
Dah mulelah dok terbayangkan Ladang teh boh macam kat cerita ombak rindu tapi rupenya yang kami pergi ni bukan ladang teh tu.. yang tu kat sungai palas.. lepas kea farm kalau tak salah (kalau salah bagi tahu yer...). Alaaa.... takpelah tak dapat pergi yang kat situ pun yang ni pun dah okk ladang teh boh jugakk hahahahaha.... (padehal bancuh teh O suke teh lipton). Nak cerita lebih² pun tak tahu sangat.. tempat yang ni biasa² jer.. ade jugak kilang dan kedai tea macam cafe bolehlah minum dan nak beli ole² untuk dibawa balik semua pun Teh Boh.
Masing² dah pancit daki separuh puncak jer... hihihihihi ....
Tapi saya, amir, abah dan anak² buah hubby sampai puncak yeahhh...

Keterujaan terasa dibuatnya... sekali sampai puncak alamak!!! kene naik tanggalah pulak menyusur ke ladang teh tu... Tak sangka ramai jugak orang.. tapi agak ngerilah juga nak mendaki bejalan ni lagi² masa berselisih.. dah lama tak mendaki lah katekan.. dah tak pasal amir takmoo naik sendiri mintak dukung pulak.. hubby pancit, atuk sambung amik alih hihihihihi... sampai jugaklah kat puncak tu... angin sepoi² terasa.... kat puncak takde apepun... tapi dapat tengoklah pemandangan ladang teh yang cantik menghijau.


  
Abah mendaki dengan penuh bergaya.. anak ni gayat nak amik gambar .. sudahnya gambar jadi gini hihihihihihi .... cantik juga...





Bicara Hati : Lepas keladang ni kami singah kawasan madu lebah, tapi saya tak turun dah mule gerimis amir pulak ngadu dah lapar .. dia penat katanya.. jadi.. kami dua beranak dalam kereta jer...




13 ulasan:

Unknown berkata...

Rindu CH.. mesti sejukkan kat situ~

Falsya berkata...

kalau gie CH mmg akan dtg situ..sbb nak makan sandwich..sedapnyeeee..

BERT berkata...

bestnyer.. lame tak pegiladang teh ni.. sdp minum teh kat sane huhu

Afasz berkata...

sy tak sempat nak g kebun teh :(

Unknown berkata...

beli banyak teh tak ??

Nisah Idham berkata...

haaa dah sampai pun ladang teh, happy tak happy tak ???

Tie HT berkata...

seronok kan kat sana..banyak kedai,banyak tempat nak pergi..makanan goreng2 tu sedap :)

Unknown berkata...

memang best ! .. sejukkk ;)

Unknown berkata...

memang best ! .. sejukkk ;)

Liyana Anuar berkata...

wah..best ke kak? huhu~

cam penat je nak mendaki tu..

wanie amerie berkata...

Best,,sy pun dah lama x pergi ladang teh..selalu pergk cameron,terlupa nk singgah ldg teh..

Ujie Othman berkata...

Yg ldg boh tu mmg ngeri laluannya...tobat g sekali je. Lps2 tu g bharat tea jelah..:)

AdaM Hawa berkata...

ladang teh.. menyegarkan mata.. best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...