♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Isnin, 21 Januari 2013

Home » , , , , , » Harga Setem Baru Mengikut Berat Surat

Harga Setem Baru Mengikut Berat Surat



Sekarang ni dah ada kadar baru untuk menghantar surat, rasanya bermula tahun lepas lagi .... pada yang masih tak tahu jom saya kongsikan jadualnya.. dah kebetulan tadi saya pergi pejabat pos nak pos hadiah kawan² yang suka komen di blog saya. Harap sangat setem saya tampal tu cukup ... iyerlah nanti tak pasal pulak kawan² yang terima kene tambah bayaran kan....


Mel Bukan Standard
Hanya mempunyai 3 bentuk; bersampul, berkotak & bergulung
Bagi bersampul & berkotak, ukuran maksimum ialah 600mm x 250mm x 30mm
Bagi bergulung, ukuran maksimum ialah 600mm (panjang) x 100mm (diameter)
Tidak lebih 2kg


Kadar bagi Mel Bukan Standard :
Mel Bukan StandardSehingga to 50gmRM 0.80
Lebih 50gm - 100gmRM 0.90
Lebih 100gm - 250gmRM 1.00
Lebih 250gm - 500gmRM 2.00
Lebih 500gm - 1kgRM 3.50
Lebih 1kg - 2kgRM 5.50



Sumber : http://www.pos.com.my



Kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah rujuk pada laman web pos malaysia klik jer pada link sumber yang saya sertakan tu .... moga barang kawan² semua sampai dengan selamatnya tanpa masalah, maklumlah sebelum ni pernah saya pos surat tapi ada barang dalam tu yang hilang emmmmm .... tak baiklah macam tu kan.




Bicara Hati : Balik pejabat pos sempat singgah beli cendol, kekenyangan sudahh dibuatnya....




23 ulasan:

Bro Framestone berkata...

Oh, dah bukan 60sen dah ek.

Harga cendol standard pula macam mane ek? nak rujuk dekat website mane ek?

BERT berkata...

tq info ini.. sng nti nak rujuk

Nafira usof berkata...

maknanye surat biasa 80sen ke?? urmmm.. tak dapat lagi pasal nih~

Fiza Rahman berkata...

Harga setem pon makin lama makin naik kan.

N.Aima K berkata...

thnk u infonya baru je post tny psl benda ni..

Ujie berkata...

Sapela yg curi brg dlm tu ya..tak baik betul.

Eca Dwinky Asha berkata...

eca xthu pun ada harga cmne..hntr guna setem rm1 je selalu.hahaha

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...bagus info ini boleh share dgn kekawan yer...:)

Mas Zull berkata...

assalamualaikum masya...mama pun nak share ngan kekawan...:)

Ummi Iman berkata...

Masih murah guna khidmat ni berbanding yg lain ;) ada juga brg nak pos.. akak selalu pergi PP econsave ;)

LYAfrina berkata...

tq for sharing..bru tahu.. ptt la surat bru ni kna tendang balik..

mamalieyna berkata...

ooo..tq for sharing... taktau pun... huu~

izan mama mia berkata...

itulah pasal dah naik..dulu...beli setem 20 sen jer kan

AdaM Hawa berkata...

lama betul x pos barang.. surat apetah lagi.. kalau pos pun, guna pos laju je skrg ni..

lelamaisara berkata...

dah naik dah sekarang ..

Mrs Lurve berkata...

dh jrg dh antar surat menyurat nie..tp utk surat biasa je setem dh 80sen ke?

Tihara berkata...

thanks awak sudi share..bila dia kuatkuasa eks..akak tak tau sebab baru2 ni ada pos barang guna setem 60 cen

PUANSTOBERI berkata...

akak letak setem singgit ja seme.. senang.. tak mahai sgt, tak murah sgt. hihik.

Fieda Rafli berkata...

haaa..biar betul..dh tak boleh ke setem 60sen..alahai..

Briged5s Fakulti Sains UPM berkata...

macam mana pula dengan harga pensel 2b?

Sy Khairi berkata...

Minyak naik setem pun naik ler...

Sy Khairi berkata...

Minyak naik setem pun naik ler...

Sy Khairi berkata...

Minyak naik 20sen setem pun naik 20sen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...