♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Selasa, 29 Januari 2013

Home » , , , , » 3 Hari Kami

3 Hari Kami



Tak kala keseronokkan berlipur lara di percutian singkat 2 hari 1 malam di Morib Gold Coast ada cerita yang tak best berlaku... hihihihihi... kira kenangan jugaklah.. kan.. nanti²lah story.. ni tuan tanah kedaung mood memang kelaut ni.. nak mengarang cerita .... mood hilang kepantai morib tak habis² lagi kot hanyutnya.. hadoilah..... tak tahu nak cakap macam mane...

3 Hari cuti yang panjang, sabtu memenuhi jemputan kenduri rumah kawan hubby ok.. panas teriknya sampaikan sakit kepala kepeningan kemalam huhuhuhuhuhu .....

Ahad sepatutnya memenuhi jemputan pihak tadika Amir ada sambutan maulidurasul, tapi badan amir mula letih macam mahu demam berat hati pulak nak bawak pergi berarak.... pergi jemputan kenduri jiran pun sebab memenuhi undangan.... lepas balik kenduri badan amir memang panas sangat... sampaikan kelewat petang tidur sahaja.. tak mahu makan langsung.. susu minum pun muntah... tapi mulut bagi tahu .. Amir nak balik kampung.. nak tidur rumah embah... emmm....

Pertama kali melaram dengan baju jalur² tapi demam lah pulak...


Gagahkan diri kami semua balik kampung petang tu.. nasib baiklah kampung tak jauh sangat, tu pun amir muntah dalam keeta, cuaca ahad tu pun panas sangat ..... malam tidur amir mengigau² dengar dia macam berselawatlah.. agak² dia terbayang dia pergi berarak kot.. hadoilah.. anakku sayang.. saya dah cuak dibuatnya.. tapi nak tergelak pun ada jugak.. masa tenangkan dia...

Nasib baiklah semalam dah okk sikit, tu pun memang tak berhentilah badan ku sapukan air 'jerluman' (campuran beras+asam jawa+air diramas dan disapukan pada badan yang panas masa demam).

Alhamdulillah hari ni dah pergi tadika macam biasa, harap dia oklah naknya... walaupun pagi tadi bangun agak meragam tak mahu mandi kesekolah....



Bicara Hati : Satu kerja pun tak boleh bagi tumpuan hari ni huhuhuhuhu.......






22 ulasan:

Nazayiena Ayiena berkata...

Semoga Amir sembuh sepenuhnya hari nie....

Nafira usof berkata...

anak x sihat memang x leh wat keje ngan tenang kan~ asik teringatkan dia jer..

moga amir cepat sihat~

Nieyl berkata...

musim demam ek skrg nie..rata-rata tgk budak2 demam..yang besar pun demam...semoga cepat sembuh..:)

Ujie berkata...

Ngigau berselawat..lawak lah!
Semoga Amir cpt sihat ya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Penat berjalan nampaknya hero tu sampai demam.. syakallah untuk si hero tu... moga cepat sembuh...

p/s bila mood tak kelaut.. ceritalah pergi morib gold cost tu mesti seronokan :D

Salina@IbuAqil berkata...

Apakah kejadian nya itu?!
Suspen jerk..

Nisah Idham berkata...

sian amir.. semoga cepat sembuh ye

jaa jaa berkata...

penat bercuti la tu..tu yg sampai demam..hehe..semoga cepat sembuh yer amir..

yan's cottage berkata...

kesianya.....bercuti sampai demam ye...cuaca sama sekarang nie....tak menentu sekejap panas sekejap hujan...moga cepat sembuh ye....

♥ ROS ♥ berkata...

ish takut pun ade nk tggu crita seterusnya..harap xde pape...skrg ni cuaca tghari mmg panas sgt :(

LYAfrina berkata...

lya di trg xde ambik pon cuti thaispusam

Yana Libra berkata...

Amir demam ke kak? dah ok ke?

izan mama mia berkata...

br tau bbh beras dalam air jerlum..sll letak asam jawa jer

Nad MamaZN berkata...

alemakkkkk
ape yg tak best tu?

BERT berkata...

alahai bile ank skit mmg hti risau kn.. tkpe amir mst kuat kn

Falsya berkata...

alahhhh kesiannyeeee....skang nie mmg musim demam kan..

Mrs Lurve berkata...

air jerluman tue memg berksan kalo badan panas kan..

hainom OKje berkata...

kalau anak demam ni, mak mesti susah hatikan ....

Puan Kutu berkata...

kesian amir,cpt sihat tau!

ch@ berkata...

lekas sembuh amir. kita tak dapat byg kan kalo askar kita ni jatuh sakit serentak, camner la rupa emak dorg.

Fiza Rahman berkata...

Apa yg tak bestnya tu? Smoga Amir cepat sembuh.

QasehnyaRania berkata...

mesti sronok kn g bercuti ;)
sian amir.semoga cepat sembuh ye sayng ciksu ;)

skrg mmg panas kak.nk kemarau dah.kalau sehari kurang minum air kering je tekak ni.pastu cepat dahaga.

bagi amir minum air barli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...