♥ Jom Klik Sini Macam² Ada ♥

Jumaat, 25 Januari 2013

Home » , , , , » Pencuci Mulut Yang Sedap & Mudah

Pencuci Mulut Yang Sedap & Mudah



Ni kisah hari selasa baru² ni.. panas sangat duduk dalam opis, seyeslah berasap rasanya.. ntah econ problem kot... tibe² tekak rasa kalau dapat makan sejuk² mesti sedapp dan menyegarkan tekakkan.... tu yang dapat idea nak buat desert ni.... ditambahlah pulak masa tu baru tengok blog mak yong azie terliurr dibuatnya.



Jangan terliur kat sini yer..... seyes memang sedapp.. hahaha perasan puji diri seniri...



Bahan² sangatlah mudah.. campurkan semua bahan² kat gambar ni dan tambahkan ais batu .... serta lebihkan air, tapi kalau nak tambah air gas aiskrim soda pun sedapp.....



Bicara Hati : rasa macam nak buat lagi hujung minggu ni.. kan cuti panjang....






18 ulasan:

Ummi Iman berkata...

Mmg sedap lebih2 lagi sejuk..

::EIDA:: berkata...

Koktail... sedappppppppppp

QasehnyaRania berkata...

mmg seddap ni kak.makan sijuk2 pulak.

saya suka letak nata de coco.
utk kuahnya saya masak sekejap ats api..

jaa jaa berkata...

wah, sedapnya..jap nk terjah tgk resipi jap...

IntaNBerliaN berkata...

a'aa kalau letak ais lg sedap kan... tp kalau sy mkn xda letak ais pun... heheh

wanie amerie berkata...

uiii,sedap tu..
tamabh2 skrg cuaca kat kedah ni panas sokmo..pekena ni nikmat sgt..
bole try lah nati..

NinaAz berkata...

Saya baru jea makan tadiii. Kawan buatttt. Hihi

Tihara berkata...

mesti sejuk je tekak kan masya :)

ch@ berkata...

Hujan di sg buloh...kalau musim pns ni mmg menawanlah...tepek resipi mek, sng sikit i nk buat nnt.

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

hehehe...mmg best..plg best sebab senang nak buat kan..:)

Puan Kutu berkata...

yummy..mudah,sedap n menyelerakan..lg2 tengah cuaca panas,mmg heaven tekak klu dpt benda nie..:)

♥ ROS ♥ berkata...

haishh ni yang nak buat nih :P

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

makan sejuk2 lagi sedap kan :-)

Fieda Rafli berkata...

mmg sedap ni tak terkata sedapnya..

izan mama mia berkata...

wah nak cubalah nnt

Nad MamaZN berkata...

nk try la nnt ;)

Mrs Lurve berkata...

wahhh...ada puding segera mcm tue ehh, siap ada perisa lagi tue..itu bukan sumi ke? kenapa sy xpernah tahu pun hehehehe kat mana ada jual kalo puding mcm sumi tue?

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Cocktail fruit n jelly ni mmg sedap..n yg plg penting senang nak buat...selalu kalau ada jamuan mkn mmg antara menu yg1q wajib ada n yg disambar dulu...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...